windows 12 konsept
I stedet for Windows 12 kommer det en større Windows 11-oppdatering med AI-forbedringer og flere nye funksjoner, inkludert muligheten til å bruke Android-mobilen som nettkamera. Konsept: “AR 4789”/YouTube

Annonse


Dette skjer i stedet for Windows 12

Hadde det ikke gitt mening å starte beta-testingen av Windows 12 allerede nå, om ikke sent i fjor, om lanseringen er i august? Vi hadde trua allerede sommeren 2023.

Windows 12 kommer neppe i år

Det har aldri gitt mening for oss for Microsoft å total-endre hvordan de tilnærmerer seg utviklingen av Windows. Vi har hørt at Microsoft ønsker å spikre en tre-års oppdateringssyklus av OS-et, så hvor er lekkasjene, hvor er sniktittene og hvor er beta-testingen?

Det har ikke vært en eneste konkret lekkasje, “kun” et stort scoop fra Windows Central. Men greia er at det ikke er sikkert det var “Windows 12” de avslørte og nevnte skal lanseres i august, men en større Windows 11-oppdatering i stedet for med ARM-støtte og AI-fokus. Merk deg dog at Windows-avisen aldri har påstått at navnet blir “Windows 12,” kun at Microsoft ikke har bestemt seg for merkevaren enda.

Hva sier du om Windows 12 blir slik?

“De første Windows 11 24H2-maskinene kommer i juni”

Nå mener Windows-ekspertene at det er en enkel grunn til at vi ikke har hørt noe som helst om “Windows 12,” og at Microsoft kan komme til å knuse våre drømmer i år. Windows Central melder nemlig at i stedet skal Microsoft lansere en stor Windows 11-oppdatering på tampen av året, 24H2, og at en av årsakene til at Windows 12 utsettes er at Surface- og Windows-sjef Panos Panay ikke lenger jobber hos Microsoft, men hoppet over til Amazon.

Annonse


Nye funksjoner

Copilot bakes ytterligere inn i den nye Windows 11-versjonen, inkludert i selskapets egne apper og innstillinger. En konkret funksjon er AI-en som vil lære hvilke “Snap Layouts” som er mest brukt og foreslår de mest brukte kombinasjonene. Vi har tidligere håpet på en bedre Telefonkobling-app, og nå skjer det: man vil kunne bruke en tilkoblet Android-mobil som nettkamera som Apple tilbyr med iPhone og Mac. Dessuten fjernes Cortana, Mail, Calendar, Maps, People og Movies & TV – disse appene vil ikke være installert som standard. Som tidligere rapportert forsvinner også WordPad.

“Mine kilder sier at det er usannsynlig, nå som tidligere Windows-sjef Panos Panay har forlatt selskapet. Så foreløpig kommer vi bare til å omtale det som en stor Windows 11-oppdatering.” Og stor den bli, for Qualcomm lanserer ARM-brikker for Windows-bærbare senere i år, og Windows-kjernen må optimaliseres for støtte. Den nye kjernen heter Germanium, som avslørt i fjor – den ferdigstilles i april.

Microsoft skal visstnok annonsere OS-et i september i kombinasjon med AI PC-er, som visstnok må ha 16GB RAM eller mer. De første maskinene forhåndsinstalleres med 24H2 i juni.

Annonse