google gemini
Google Gemini er endelig tilgjengelig i en rekke Google-tjenester, men ikke som app; kun som nettleser-utvidelse.

Annonse


Nå er “Google Gemini” på norsk – slik får du

“Du kan nå få hjelp av Gemini – via en utvidelse i nettleseren – til å f. eks organisere og oppsummere innhold fra Gmail, Drive, Maps, YouTube, Google Flights og Google Hotels,” forklarer Google i en fersk pressemelding.

Gemini på norsk i Google-tjenester med nettleser-utvidelse

“Hvis du for eksempel planlegger en ferie til Hellas, kan du be Gemini om å finne en e-postutveksling om reisen i Gmail din og oppsummere detaljene, for eksempel hvilke tidspunkter som passer gjengen. Videre kan du be om flyruter og hoteller for bestemte datoer, spørre etter de mest populære turstiene på øya – og finne YouTube-videoer med tips til de beste severdighetene og aktivitetene. Alt i en enkel samtale, og det beste med det hele er at du nå kan gjøre det på norsk,” forklarer de videre om utvidelsene som høres ut som en nyttig forbedring.

Vi introduserer også en ny måte å få tilgang til Gemini i Chrome på skrivebordet ditt. Bare skriv @gemini etterfulgt av forespørselen din i Chrome-adresselinjen, og gemini.google.com starter med et svar på forespørselen din klar til å gå.

Google

Det er også hyggelig det dette endelig er på norsk, selv om det er en anmerkning: “Merk at det er kun Extensions som kommer til Norge i denne omgang.” Selv om vi ikke er medlemmer i EU tar det tid før AI-tjenester lanseres her, spesielt på norsk – Microsoft Copilot er jo enda ikke tilgjengelig uten å utføre et lite knep.

Det er foreløpig kun utvidelsen til nettlesere, og ikke Gemini-appen, som er lansert i Norge på norsk.

Annonse