windows 11 copilot
Microsoft må finne ut hvordan de skal holde seg innenfor EU-lovverket før de lanserer CoPilot i Windows 11 i EU og EØS.

Annonse


Få det EU nekter deg

Det var en noe forvirrende lansering av Moment 4-oppdateringen.

23H2 neste måned?

For teknologi-pressen trodde Microsoft var klar med den mye større 23H2-oppdateringen til Windows 11, men det stemmer ikke – den kommer ikke før neste måned. Tror vi. En annen forvirrende greie er at vi, og sikkert mange andre i EU/EØS, prøvde å finne CoPilot AI-en, og det uten hell.

Greia er at Microsoft har utelatt oss fra tilgang grunnet “Digital Markets Act“-loven som Microsoft må forholde seg til som en av de store “portvokterne.” De er nemlig ikke helt sikre på hvordan de skal implementere AI-en uten å tråkke på EUs føtter, så da tar det lengre tid. Skal det være slik i en ny AI-verden hver gang for EU-borgere? Ikke vet vi, men det blir en digresjon.

Slik får du CoPilot i Windows 11

Microsoft uttaler til en tysk avis at de første markedene som får er USA, Sør-Amerika og Asia. “Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS) kommer på så snart vi kan tilby en tjeneste som er i samsvar med EØS-reglene,” forklarer selskapet. Microsoft forventer å være i full overensstemmelse med DMA innen mars 2024.

Annonse


Men dette er programvare, så selvsagt finnes det en vei rundt byråkratiet, og det er enkelt, men må gjøres manuelt – trykk windows+r og lim inn:

microsoft-edge://?ux=copilot&tcp=1&source=taskbar

Med en gang du kjører kommandoen spretter CoPilot-grensesnittet opp på høyre side, noe som er en noe merkelig løsning, spesielt om man har liten skjerm, men det er kjapt.

Ting som dette er sikkert ikke helt innenfor DMA-lovverket uten videre, men er uansett deaktivert som standard.
Ta et skjermbilde som vi gjorde, og CoPilot spør om bildet skal legges ved AI-samtalen. Legg merke til at Microsoft allerede har startet med reklame-innhold.
I tillegg til samtaler kan CoPilot styre Windows 11.

Annonse