nordvpn anmeldelse

NordVPN – Test, erfaringer og tilbud

Er NordVPN verdt pengene og leverer VPN klienten deres som lovet? Vi tok en nærmere kikk på tjenesten for å se hvordan den presterte.

På generell basis vil svaret avhenge av hva du planlegger å bruke NordVPN til. Totalt sett er NordVPN den beste leverandøren i dagens marked. Årsaken er at de tilbyr svært lave priser (gitt at du kjøper langvarige pakker), pluss at tjenesten presterer bra på tvers av ulike enheter. Kombinert med nyttige ekstrafunksjoner (torrent-servere, kill-switch etc) er NordVPN en tjeneste som anbefales.

Pris

Som de fleste andre VPN tjenester har NordVPN valgt å premiere de som kjøper pakker som varer over lenger tid. Du betaler derfor mer totalt sett, enda prisen faller per måned.

over 70 prosent rabatt på NordVPN via ITavisen.

NordVPN har 4 ulike pakker (via ITavisen får du et tilbud med opptil 75 prosent rabatt på både Ultra og Komplett):

Den beste Ultra-pakken sparer deg 75 prosent og koster kun 69 kroner i måneden for to år – inkludert er tre ekstra måneder. Pakke 2, Komplett, gir også to år med NordVPN og mye mer for med opptil 75 prosent rabatt til 52 kroner i måneden og med tre ekstra måneder. Enda billigere blir det om du går for Pluss som koster 41 kroner måneden, da sparer du 71 prosent og du også tre måneder med på kjøpet.

Det fjerde abonnementet koster 32 kroner i måneden i to år, men mangler skadevare-beskyttelse, sporere- og annonseblokkering, plattformuavhengig passordbehandler, databruddskanner, 1 TB kryptert skylagring og “Incogni Datavern Verktøy” for fjerning av personlig informasjon.

Her ser du hva NordVPN koster per måned (oppdatert mai 2024). Merk at du får spesialrabatt ved å følge vår tilbudslink.

NordVPN er meget konkurransedyktig når man sammenligner prisen på den 2 årige pakken, men for kortere abonnementer kan det lønne seg å velge andre løsninger.

De har også et tilbud om statiske IP adresser, som betyr at du ikke kan bytte til andre servere. Til gjengjeld er det kun du som eier denne adressen, og sjansen for å bli geoblokkert er mye lavere.

[Gå tilbake til toppen]

Studentrabatt

NordVPN har også et eget program rettet mot studenter som gir opptil 15% rabatt via StudentBeam. Uheldigvis har ikke StudentBeam listet opp Norge enda, men vi håper at det legges til i nærmeste fremtid.

Hvis du studerer i et annet land (f.eks Danmark) er det mulig å verifisere seg via kanalen.

NordVPN sin hastighet og ytelse

NordVPN ligger i det øvre sjiktet når det kommer til hastigheter og ytelse for serverne sine. Vi testet hvordan de presterte fra ulike land og her ser du resultatet.

Destinasjon

Nedlasting

Opplasting

Ping

Opprinnelig hastighet (fra Norge)

49 Mbps
19 Mbps

8 ms

Hurtigtilkobling UK

43 Mbps
16 Mbps
32 ms

Manuell tilkobling UK

41 Mbps
14 Mbp
39 ms

Hurtigtilkobling USA (Dallas)

23 Mbps
9 Mbps
188 ms

Hurtigtilkobling Tyskland

39 Mbps
13 Mbps
68 ms

Hurtigtilkobling Australia

21 Mbps
4 Mbps
390 ms

Tillater 6 enheter samtidig

De aller fleste kjøper VPN med mål om å bruke den på tvers av alle enhetene de eier, enten det er snakk om PC, mobiltelefon eller et nettbrett.

NordVPN tillater at opptil 6 enheter bruker den samme tilkoblingen samtidig, som er relativt standard sammenlignet med andre tjenester. PureVPN tilbyr f.eks opptil 10 oppkoblinger samtidig, så hvis du har behov for flere kan det være et greit alternativ.

Ønsker du enda flere oppkoblinger vil SurfShark være det beste valget. Her kan du bruke tjenesten på et ubegrenset antall enheter. Ulempen er at de har et langt dårligere utvalg av IP’er, pluss at du ikke velge adressen selv.

Det er verdt å nevne at det kan være noen begrensninger på hvor mange av disse tilkoblingene som kan surfe fra samme server samtidig. Det kan føre til kapasitetsproblemer, og avhenger av hvor mange andre brukere som allerede bruker serveren.

NordVPN på mobil

nordvpn iphone
NordVPN har lagt mye arbeid i designet, noe som fremkommer tydelig når man ser på iphone versjonen.

Den kan lastes ned direkte til mobiltelefon, med støtte for Android og Iphone (iOS).

Mobilversjonen er enkel å bruke, men kan ta 5-10 minutter å sette opp. Vi anbefaler at du lagrer verifiseringsnøklene slik at du slipper å fylle inn påloggingsdata hver gang.

NordVPN for nettbrett

Nettbrett er en annen løsning som støttes av NordVPN programmet.

Når vi testet produktet tok det ca. 2 minutter å bytte til den IP adressen vi ønsket.

Særlig NordVPN sin app for iPad har et lekkert og brukervennlig design. Fargevalget er balansert og kan nesten minne litt om Google Maps.

nordvpn nettbrett
NordVPN kan brukes på ulike nettbrett som støtter iOS og Android. Her ser du appen installert på en iPad.

[Gå tilbake til toppen]

Dekningsgrad og servere

La oss starte med det enkleste: NordVPN lar deg surfe med IP i 60 ulike land, fordelt på over 5.100 unike servere.

De største VPN selskapene har som regel godt over 1000 servere, men få kan måle seg med dekningen som tilbys av NordVPN.

Oppsumert: De er best i klassen når det kommer til valgmuligheter.

Ønsker du enda flere servere? Da kan du teste ut CyberGhost sitt nettverk som har litt flere valgmuligheter.

I tillegg kan de skilte med servere i en del geografiske områder som ofte ikke inkluderes hos andre tjenester. De er blant annet tungt til stede i Asia, Sør og mellom Amerika, samt de østlige delene av Europa.

Ett område de mangler dekning i er Afrika, hvor de kun tilbyr servere i Sør Afrika. Det er et område som de færreste andre VPN tjenester fokuserer på. Ønsker du flere servere i Afrika kan et godt alternativ være ExpressVPN.

ExpressVPN dekker også flere land enn NordVPN, da de har hele 94 land på listen man kan velge fra. Derimot så er antallet servere lavere totalt sett.

Det er verdt å nevne at antallet servere kan være en fordel. Mange VPN tilbydere velger å dytte et stort antall brukere inn på samme server, som skaper plassmangler og dårligere ytelse.

Med flere servere å velge fra (i samme land) øker ytelsen, samtidig som man enkelt kan bytte over til en annen IP ved behov.

Sikkerhet og anonymitet

NordVPN ble i 2018 utsatt for et angrep der en av serverne ble kompromittert. Det var snakk om en server i Finland, hvor angripere hadde brutt seg inn og potensielt overvåket trafikken.

NordVPN kom senere med en innrømmelse om at angrepet fant sted, men sier at ingenting tyder på at brukernes aktivitet ble overvåket.

Det er viktig å fremheve at det kun gjaldt én server, av et nettverk på over 5.300 stykk. Så det kan ikke regnes som et veldig stort nederlag. Likevel er sikkerheten aller viktigst for mange VPN brukere, og denne hendelsen skapte mye negativ PR for selskapet.

67 prosent rabatt på NordVPN via ITavisen.

[Gå tilbake til toppen]