satya nadella microsoft
Microsoft-sjef Satya Nadella jobbet for å få OpenAI-sjef Sam Altman tilbake til selskapet etter kaoset i november. Microsoft har puttet mye penger inn i selskapet og har allerede bakt teknologien inn i Windows og Office. Bilde: Microsoft

Annonse


Microsoft slapp med skrekken

Dette kunne ha ødelagt Microsofts viktige AI-ambisjoner.

Microsoft har investert 13 milliarder dollar i OpenAI

Men EU har bestemt seg for å ikke formelt undersøke selskapets involvering i OpenAI etter at de ikke oppdaget at selskapet kontrollerer Sam Altman-selskapet etter at det ble laget en sak i januar i år. Microsoft ønsket ikke å kommentere saken ytterligere, men uttalte nylig at partnerskapet med Altmans AI-selskap har “fostret mer AI-innovasjon og konkurranse, samtidig som uavhengigheten for begge selskaper er bevart.”

Hadde EU startet gransking om forhold mellom de to selskapene, hadde det vært for å finne ut om Microsoft kunne ha nærmet seg konkurransehemmende virksomhet. Hadde kommisjonen funnet det, kunne Microsoft ha blitt tvunget til å løsrive seg fra OpenAI på en eller flere måter.

“Spol frem til i dag morges og Microsoft har annonsert at OpenAI-grunder Sam Altman blir sjef for en ny AI-forskningsgruppe hos dem. I tillegg er det rykter om at halvparten av OpenAIs medarbeidere vil slutte om Altman ikke kommer tilbake som sjef. Kan det tenkes at Microsoft har dratt i vise snorer for å få ting til å falle på plass omtrent slik situasjonen er i dag, altså at halvarten av folkene hos OpenAI, og med det noen av de mest talentfulle folkene innen AI, plutselig blir Microsoft-ansatte i Altmans nye team? “Poaching” er en greie i Silicon Valley – de beste folkene vokser ikke på trær,” skrev ITavisen-redaktør Trond Bie i en kommentar i november i fjor før OpenAI sin situasjon stabiliserte seg og Altman vendte tilbake som sjef.

Annonse