starfield
Bethesdas Starfield tok over 7 år å utvikle, men har kun under 5000 spillere daglig.

Annonse


OPPDATERT: Gir ikke opp

Det har vært mye snakk om Starfield, og Bethesda generelt, etter lanseringen september i fjor.

Oppdatert, 11:01:

“Creation Kit” og mod-støtte for Starfield kommer snart lover Howard, som avslører at testere allerede har tilgang.

Under 5000 spillere i snitt

Egentlig må vi spole tilbake til Fallout 76 for å se sprekkene i studioet etter giga-suksesser i Elder Scrolls-serien og spesielt Skyrim (2011,) et spill med magi de ikke har klart å gjenskape. Fallout har merkevare-suksess (så stor at ryktene går på at Fallout 5 fremskyndes i en bransje som “bare” utsetter,) men da Bethesda lanserte en ny-versjon med høyere oppløsning og FPS på konsoller og støtte for ultra-brede PC-skjermer, var det mange flere grove feil for et så gammelt spill som ikke fikk store forbedringer.

Annonse


Tilbake til Starfield: spillet ble lansert med en gigantisk mengde spillere: 330 597 spilt samtidig ved lanseringen. Etter det? For å si det forsiktig; det går ikke så bra. I løpet av de siste 30 dagene er antallet snitt-spillere 4827. Vi må tilbake til desember 2023 for å se over 10 000 spillere, nærmer bestemt 12 822 i snitt i vinter-måneden.

Kommer ikke før til høsten

Så hva kan Bethesda gjøre? Det er egentlig ikke annet å gjøre enn å fortsette å fikse feil og optimalisere opplevelsen på alle mulige måter og by på mer innhold, og det er hva “Shattered Space” DLC-en vil gjøre, men ikke før i høst. Todd Howard, sjef for Bethesda, avslørte ikke noe om innholdet, men utvidelsen blir gratis i et forsøk på å vekke til live, eller skape om du vil, et aktivt samfunn rundt spillet det tok over 7 år å utvikle. Vi regner å få vite mer om utvidelsen på “Xbox Game Showcase” tidlig i juni.

Heldigvis må ikke spillerne som er igjen vente helt til høst, for det kommer en “stor oppdatering veldig snart.” Oppdateringen er relatert til bygging av skip – om verdenen åpnes opp mer og med langt færre laste-skjermer, det vet vi ikke, men er det stor håpet på sikt. Spørsmålet er om det er teknisk mulig med utgaven av Creation Engine 2 spillet er bygget med.

Annonse