sony ult wear
Om man ønsker et par billige hodetelefoner med mange funksjoner og god ANC er Sony ULT Wear et ok valg, bare ikke forvent et gudommelig lydbilde. Bilder: ITavisen

Annonse


Russefest – “Sony ULT Wear”

Annonse

ULT Wear ser ut som et forsøk på Sony fra å skape et Apple Beats-merkevare litt på siden av det de egentlig driver med.

Introduksjon

ULT Power Sound” er nemlig navnet på fire nye produkter der tre av dem er store party-høyttalere og en mindre portabel høyttaler. Det er også lansert et par propper i Field 1 til 1800 kroner, mens hodetelefonene jeg testet, koster 2300 kroner. Dette er derfor produkter i mellomklassen et sted, noe prisen avslører:

Spesifikasjoner (2300 kroner)

  • 40 nm driver – Neodym-magnet
  • 30 timer batterilevetid med ANC – 50 timer uten
  • Bluetooth 5.2
  • AAC, SBC, LDAC
  • 255 g

Design

De ser ut som storebror i klassen WH-1000XM5 (vi ga dem 9 av 10,) men byr ikke på den samme kvalitetsfølelsen, men så koster også de beste rett under 4000 kroner. De virker bøybare nok, men det er utbredt bruk av plastikk som føles litt for billig ut.

Annonse


Koppene er behagelige, men merkelig nok kan ikke bøyles løftes høyt nok, i det minste ikke for mitt hode. Jeg har aldri erfart noe lignende med andre hodetelefoner. Et enormt problemer det ikke, men det er verdt å nevne.

Koppene er behagelige, men som på bøylen kan misfarging forekomme:

Det skal sies jeg utførte utearbeid i et par timer, og at litt svette kan ha forårsaket det.
begge sidene av bøylene er Sony-logoen veldig synlig plassert. Det var da voldsomt til selvskryt, Sony.

Høyre side byr på en berøringsflate, mens venstreside er utstyrt med tre knapper: ULT-bassnivåer, ANC og på-knappen. Det er greit nok det, men fordi de er plassert nærme hverandre er det en plage at jeg flere ganger under testen måtte ta dem av meg for å finne igjen ANC-knappen. Det er i det minste den jeg bruker mest.

ULT-knappen = bass.

Lyd og funksjoner

Funksjonsrike er disse, selv om de er billige. Det er ikke noe de ikke har, inkludert automatisk pause når man tar dem av seg. Dessverre fungerer det ikke i alle tilfeller, uten at jeg kan forklare hvorfor. Fordi ULT Wear er et Sony-lydprodukt, brukes de sammen med Headphone-appen som kan, om du ønsker, automatisk gjenkjenne om du sitter, går eller står og på den måten kan du aktivere ulike lyd-profiler basert på aktivitet. Det er ganske smart, men pass på å deaktivere varslene.

Så var det kommet til stjernen av showet, lyden! For det første: Sony har rett i at det er mye bass. Selv for dem som har gjort det til en forretningside å selge stadig mer av det, så har de mye bass. Nevnte jeg det er mye bass

Problemet er at bassen ikke underholder meg, den er ikke pulserende og levende nok. Det er fordi den er litt overalt. Den blør rett og slett inn i resten av lydbildet, og fordi den ikke er stram nok forringer den mer enn jeg takler. Løsningen er ULT nivå 1, for så å justere opp diskant. Dette hjelper en god del, men uten det beste grunnlaget er det vanskelig å bli helt fornøyd.

Konklusjon

ULT Wear var ikke helt det jeg håpet på. Koppene gir god komfort, men merkelig nok er bøylen litt for stor. At knappene er litt kronglete å fysisk huske hvor er, er også en annen ting som ikke er av den absolutt største viktighet, men når lyden skuffer litt så er det vanskelig å gi like mange poeng til den dyrere storebroren fra 2022.

Til prisen er de ikke en elendig deal, men det finnes et hav av produkter i segmentet, og jeg er rimelig sikker på at en av dem produserer bedre lyd. Det jeg ikke kan garantere er at ANC-en er bedre enn på disse. Om man bare digger bass og vet man hører mest på musikk der fin-detaljer ikke er så viktig, og man trenger et par hodetelefoner med mange funksjoner som man kan “kaste rundt” uten å være super-redd for å ødelegge noe dyrt, er Wear helt ok.

sony ult wear
Russefest – “Sony ULT Wear”
Vi konkluderer
Sony ULT Wear er et par billigere hodetelefoner, men med mange funksjoner. Problemet er at lyden er i det litt dvaske laget.
Leservurdering14 Vurderinger
5.6
+
Mange funksjoner
God komfort
Bra batterilevetid
-
Slapp bass
Ikke det beste detaljenivået
7.5