Hvordan få Amerikansk Netflix i Norge med VPN

Se hvordan du får tilgang til Netflix USA med VPN fra Norge. Her guider vi deg gjennom prosessen, steg for steg.

Differansen mellom den norske og amerikanske Netflix pakken er enorm. Det USA baserte abonnementet har langt flere filmer og tv-serier tilgjengelig enn det vi får servert i Norge, noe disse tallene illustrerer:

Med amerikansk Netflix får man ved utgangen av 2020 tilgang til over 4.330 filmer og 1.320 TV-show. Den norske versjonen av Netflix? Kun en brøkdel av innholdet sammenlignet med USA. Her hjemme får vi “bare” streamet litt over 2.000 filmer og TV serier, kombinert.

Så hvorfor ikke benytte seg av den andre løsningen, gitt at det norske månedsabonnementet koster mer enn det amerikanske? Her viser vi deg hva som kreves for å få full tilgang.

Før vi går videre: Et vanlig spørsmål er hvorvidt det er lovlig å streame Netflix sin USA versjon? Svaret er ja. Man risikerer heller ikke at kontoen sperres, noe vi diskuterer i et senere avsnitt.

Hvordan få amerikansk Netflix – steg for steg

Følg denne oppskriften for å aktivere USA versjonen til Netflix på din egen digitale enhet.

1. Begynn med å sette opp en VPN konto

Netflix benytter brukernes internet protokoll (IP) adresse til å filtrere hvilket innhold som gjøres tilgjengelig. For å omgå blokkeringen må vi først endre IP adressen. Løsningen er å bruke et VPN program, slik at det fremstår som at vi surfer fra USA.

Når vi målte pris opp mot kvalitet (og antallet amerikanske servere) var det NordVPN som ga best totalverdi. Her er det verdt å nevne at ExpressVPN viste litt raskere overføring. Ulempen er at det koster rundt 3 ganger så mye som NordVPN per måned.

Du må dermed ta en avveining av hva som passer best for deg (og lommeboken din).

Les mer om hvert alternativ nedenfor. De har alle god nok båndbredde til å streame amerikansk Netflix uten at videoer og TV-serier fryser.

Programmene kan installeres direkte på mobil, nettbrett eller PC. Skal du se Netflix på smartTV vil det kreve et litt annet oppsett, noe du kan lese mer om senere.

AnbefaltNordVPN logo 1. NordVPN – Lav pris og utmerket kvalitetBest totalverdi når vi målte pris opp mot kvalitet. Høyt antall amerikanske VPN servere. Stream Netflix i USA i 4K/HD på mobil, desktop eller på Smart TV. Støtter også oppkobling via router.
  • Best verdi for pengene
  • Fungerer på tvers av alle enheter
  • Koble deg til amerikansk netflix på 2 minutter
Spar 68 prosent via ITavisen
ExpressVPN logo 2. ExpressVPN – Best for amerikansk netflix på Smart TVViser best kvalitet ved streaming av Netflix USA. Har et solid utvalg av amerikanske servere.
  • Kjappeste VPN vi har testet så langt
  • Støtter amerikansk Netflix på SmartTV, PC, mobil & nettbrett

Kort oppsummert

NordVPN har det beste serverutvalget med over 6.100 alternativer. Vi liker i tillegg at de tillater opptil 6 brukere på samme konto. Prisen er i tillegg lav; særlig hvis man velger 2 års abonnementet. NordVPN lar deg strømme amerikansk netflix på alle enheter, inkludert smart-TV. Kvaliteten er utmerket.

ExpressVPN har en båndbredde som ligger rundt 8-9% over sammenlignbare selskap. Det er en ekstra fordel hvis internettet ditt er tregt (under 50 mbps). Ulempen: Det koster opptil x3 av hva du betaler hos NordVPN. Vi er usikre hvorvidt det er verdt investeringen, med mindre du skal se 4K oppløsning på flatskjerm via router oppkobling.

Verdt å vite: Et VPN program gir deg ikke et raskere nett, men vil senke hastigheten fordi trafikken sendes gjennom et nytt lag med servere. Differansen ligger i hvor mye av hastigheten du taper. De kjappeste tjenestene bør ikke skade hastigheten med mer enn 15-20%.

Det kreves en relativt høy båndbredde for å streame filmer på nett, særlig i 4K oppløsning på smartTV. Derfor trenger vi et VPN program av god kvalitet som ikke fryser eller avbrytes midtveis i sendingen.

2. Bytt til en USA basert IP

Du har nå lastet ned og aktivert VPN programmet ditt. Neste steg blir å bytte til en USA basert IP for å se Netflix. Å bytte IP er relativt enkelt, men det kan være litt ulike prosesser avhengig av hvilket program vi kjører. Her bruker vi Surfshark som et eksempel når vi kobler oss opp til amerikansk Netflix.

Etter du har installert applikasjonen: Åpne programmet og logg deg inn.

1.Velg USA som land fra listen på venstre side.
2.Velg hvilken amerikansk server du vil koble deg opp til.

netflix vpn
Bildet viser desktop-versjonen av Surfshark på Macbook. Merk at programmet kan ha et annet utseende på mobil og nettbrett.

3. Når du har koblet deg til vil IP adressen din endres, som betyr at du rent teknisk surfer fra USA. Signalet ditt sendes til en amerikansk server, som deretter henter innholdet og tilbakefører det til din enhet.

For å sjekke at tilkoblingen fungerer kan du følge med på knappen som indikerer tilkoblingsstatus. Hvis den lyser grønt betyr det at du er klar til å streame Netflix fra USA.

PS: Du kan også sjekke IP adresse din manuelt på whatismyipaddress.com (lenken åpnes i et nytt vindu).

3. Logg deg inn på amerikansk Netflix

Nå har vi altså 1) installert VPN klienten og 2) aktivert en USA basert IP adresse. Siste steg vil da være å logge seg inn på amerikansk Netflix. Netflix vil automatisk oppdatere biblioteket ditt når de registrer at du har en IP fra USA.

Obs: I noen tilfeller vil IP adressen være blokkert, som betyr at du må prøve deg frem med andre adresser. Netflix jobber aktivt med å sperre IP’er som de mistenker at ikke er reelle.

Netflix feilbeskjed
I noen tilfeller vil du få denne beskjeden når du åpner amerikansk Netflix. Løsningen er å teste andre IP adresser inntil innholdet låses opp.

Hvordan få amerikansk Netflix på SmartTV

Visste du at Netflix kun tilbyr 4K oppløsning hvis du streamer innholdet på SmartTV?

Maksgrensen for nettlesere er satt til enten 720p eller 1080p, avhengig av hvilken type du bruker. Internet Explorer og Safari er for eksempel to av de nettleserne som støtter 1080p, mens 720p er den øverste grensen hos Chrome. Med en SmartTV kan du derimot streame opptil 4.000p – ofte kalt 4K høyoppløsning.

Det hjelper heller ikke å koble opp datamaskinen til en SmartTV, ettersom programmet da blir streamet via nettleseren. Løsningen er å sette opp en VPN separat på selve routeren din. Ved å kjøre signalet gjennom routeren vil du få internett på “vanlig måte”, men med en amerikansk IP.

Bruk en separat router

Vær obs på følgende før du installerer VPN programmet på routeren: Endringen vil også påvirke alle andre som bruker det samme nettverket. Det er ikke optimalt at flere bruker nettet samtidig når du skal streame filmer i HD eller 4K, så det lønner seg å sette opp en separat router.

Du kan kjøpe en ny router for litt under 300 kroner med innebygget støtte for VPN. Har du en gammel router liggende? Det vil også fungere i de fleste tilfeller. Likevel er det smart å dobbeltsjekke dette på forhånd via VPN leverandørens nettside.

Målet er å sette opp to separate nettverk: Ett for vanlig bruk uten VPN og ett som er dedikert til streaming av innhold på Netflix, Hulu, Disney+ eller andre kanaler.

router
Bruk en egen dedikert router for å se amerikansk Netflix. Bytt deretter nettverk på din egen SmartTV når du vil ha amerikansk tilgang.

Vi kommer ikke til å gå for dypt inn i akkurat hvordan man installerer programmet på selve routeren. Hvert VPN program har ulike instrukser, så det er ikke mulig å gjengi all informasjonen her.

Derimot er det verdt å nevne følgende:

Routere har en innebygget interface som lar deg endre innstillinger for nettverket ditt. Det inkluderer passord, brukernavn, portvalg og installasjon av firmware (en tredjeparts-applikasjonen, som minner mye om ordinære plugins/dataprogram).

VPN selskapene har egne guider som viser hvordan det installeres på forskjellige routere. På denne måten kan du tvinge routeren til å bruke den USA baserte IP adressen – som deretter gir deg tilgang til amerikansk Netflix.

Er det lovlig å bruke amerikansk netflix?

Det korte svaret er ja. Det er ingen lover som forbyr deg fra å bruke amerikansk Netflix i Norge.

Er Netflix derimot glade i at brukerne deres omgår blokkeringen? Nei.

Netflix legger ned betydelige ressurser i å identifisere hvilke brukere som surfer via “proxy adresse”, slik at de kan sperre tilgangen. Akkurat hvilke metoder de bruker for å luke ut disse adressene er det kun Netflix som kjenner til, men det er nærliggende å tro at de selv kjøper abonnementer hos VPN tjenestene og loggfører alle adressene deres.

Hvis du logger inn med en bannlyst adresse vil du måtte prøve deg frem med en ny adresse inntil du finner en som er åpen for amerikansk trafikk.

Dette går du glipp av

At man får tilgang til amerikansk Netflix er vel og bra, men det er også visse ting du går glipp av. Ett eksempel er mangelen på norsk teksting, noe vi får med versjonen her hjemme.

Du kan som et alternativ skru på engelsk teksting hvis du sliter med å forstå hva som sies, men det vil ikke være ideelt for noen brukere. Biblioteket vil også være langt mer begrenset når det kommer til norsk/nordisk innhold.

Ha dette i bakhodet før du setter i gang.

Vil kontoen sperres?

Nei: De vil verken sperre eller fryse kontoen din. Blir du “tatt” vil du kun få en feilbeskjed som sier at innholdet du forsøker å streame ikke lenger er tilgjengelig (se skjermdump fra tidligere i artikkelen).

Etter å ha undersøkt dette nærmere har vi ikke lyktes med å identifisere noen tilfeller der Netflix faktisk har sperret kontoen til brukere som benytter virtuelle private nettverk.

Oppsummert: De vil sperre tilgangen til amerikansk Netflix hvis de ser at du bryter vilkårene, men de vil heller ikke kansellere kontoen din. Du bryter ingen norske lover ved å benytte slike tjenester.

Derfor er innhold tilgjengelig på ulike steder

Netflix produserer noe innhold selv, men mesteparten av innholdet deres er lisensiert fra andre selskaper. Som en del av avtalene er det vanlig at rettighetshaverne begrenser hvilke land Netflix har lov til å vise innhold fra.

Den amerikanske versjonen av Netflix har det desidert beste innholdet fordi det er landet med flest brukere. Norge er et begrenset marked og har derfor færre filmer og tv serier tilgjengelig. Best utvalg finner man faktisk i Japan, uten at vi er sikre på hva det skyldes.

Gitt at prisene for et abonnement i Norge er høyere enn i USA kan det virke frustrende for mange at de ikke får tilgang til amerikansk Netflix. Forhåpentligvis vil det norske innholdet utvides kraftig i tiden fremover.

Innholdsblokkering er et problem for mange

Innholdsblokkering blir stadig med vanlig. Streamingtjenestene vokser raskt og nye barrierer settes opp mellom ulike land og geografiske områder.

Ta de som reiser på ferie som et eksempel: Antallet TV serier og filmer som tilbys i ulike land varierer kraftig, og man vil ofte oppleve at norske abonnementer sperres når man er på reise utenfor Norge. Enten man ønsker å se TV2 Sumo, La Liga eller andre programmer så er det irriterende at tilgangen kuttes.

Prisene for et VPN program varierer, men det er mulig å få tilgang for så lite som 25-30 kroner per måned. Forsøk å finne et program som gir ekstra store rabatter ved kjøp av langtidsabonnementer, slik som Surfshark.

Hvis du ønsker premium kvalitet vil ExpressVPN være det beste alternativet. Bruk vår link ovenfor og spar opptil 49% hvis du kjøper 12 måneders pakken.