HomePod 1 og 2
Apple HomePod er det særeste WiFi-produktet i mitt hjem. Opplever du også at HomePod fungerer sporadisk i ditt nett? Bilde: Trond Bie/ITavisen

Annonse


BLOGG: Det er (kanskje) noe feil med HomePod

Det er ikke noe mer jeg misliker enn problemer som dette.

Apple HomePod er særingen i nettverket

For man kan fort bli stemplet og havne i kurven “personen som ikke prøvde omstart av ruteren,” eller “har du prøvd omstart av produktet?” Hva med å la høyttalerne uten strøm i 3 minutter og 40 sekunder? Jeg kan nesten garantere at problemstillingene ikke inneholder en av disse svarene, da jeg har prøvd. Mange ganger.

Men bare nesten, for problemet inkluderer WiFi (det er grøss og gru med alle innstillingene, og tanken om at feilen kanskje ligger i en liten knapp jeg ikke har aktivert eller deaktivert) og et ikke-synlig Apple-grensesnitt med alle mulige avspillingsproblemer.

Jeg bruker og har brukt titalls ulike enheter med WiFi-kobling mot Asus-ruteren i etasjen under. På skrivebordsmaskinen makser jeg nesten fiber-hastighetene på 500Mbps/500Mbps med en halvdårlig antenne-løsning av plast som ikke en gang står oppreist. Jeg har testet flere konkurrerende lydprodukter som lager sine egne nett for musikk-avspilling, og aldri opplevd problemer med avspilling.

Annonse


“Lossless” er det bare å glemme

Mer spesifikt oppover jeg alltid at initiering fra iPad alltid feiler: musikken starter ikke. Om en eller annen låt skulle starte, spilles det ofte av musikk fra kun en av høyttalerne, før jeg etter rundt 45 sekunder kanskje også hører noe på nummer to – og jada: jeg har undersøkt jeg ikke strømmer “Lossless.”

I tide og utide skrus også lydkvaliteten ned så mye at det høres ut som en grumsete MP3-fil.

Flere ganger merker jeg meg at det ikke er mulig å styre volumet med verken iPhone eller iPad, selv om musikken ble startet på en av dem. Siri påvirkes også negativt, naturlig nok, noe som gjør Apples assistent-opplevelse enda verre enn vanlig.

Noen ganger verken ser eller hører man HomePod. Bilde: Trond Bie/ITavisen

Fortell meg jeg ikke er alene om dette, vær så snill

En ting jeg har lært meg er at det er langt større sjanse for å lykkes med iPhone enn iPad, og det ser ut til at HomePod som HomePod mini er avhengige av at Apples mobil er i nærheten. At HomePod-ene ikke selv kobler til WiFi og henter musikken etter et “håndtrykk ” finner jeg merkverdig, men kan være koblet opp mot WiFi-problemet og således ikke stemme.

Jeg skulle til å undersøke WiFi-signalkvaliteten fra hjem-appen til Apple, men har ikke en gang mulig til det nå, selv om HomePod står som tilkoblet.

Problemet oppfattes som at stereo-paret ikke har nok båndbredde å rutte med, selv om dette ikke er et problem for noen annen enhet. Jeg har som nevnt søkt en god del etter en løsning fra en sjel der ute, men ikke funnet annet enn teorier som at HomePods har problemer med hvordan de kommuniserer med ruterens DHCP-system. Kanskje har de problemer med Asus-rutere? Jeg vet ikke, og det ser det ikke ut til at andre gjør heller.

Har du løst problemet ved å definere en statisk IP-adresse? Kanskje må Asus “SmartConnect” være på? Hva med QOS? Muligheten er mange, så kjør på i kommentarfeltet og fortell meg at jeg ikke er alene om dette.

Annonse


Annonse


Annonse