pixel 8 og 8 pro
Googles nye forbrukerteam heter "Platforms and Devices." Bilde: ITavisen

Annonse


Gigantisk endring hos Google kan endre alt

Sundar Pichai, sjef for Google, har annonsert en stor omorganisering av selskapet med etableringen av “Platforms and Devices”-gruppen med AI som ledestjerne.

Ny gruppe får ansvaret for programvare, tjenester og maskinvare

Gruppen vil få ansvaret for det meste av forbrukervendte produkter og tjenester, inkludert Pixel, Android, Chrome, ChromeOS, Photos og mer. Rick Osterloh får den viktige jobben. Osterloh hadde tidligere tittelen “SVP of devices and service.”

Osterloh bruker Pixel-mobilene som eksempel på stødig samarbeid mellom program- og maskinvare-teamene for å lage kameraene, og at de tror de med denne tilnærmingen kan effektivisere: “Du må ha dyp kunnskap om maskinvaresystemene, fra sensorene til ISP-ene, til alle lag av programvarestacken. Jeg tror at maskinvare/programvare/AI-integrasjon beivste hvordan AI totalt kunne transformere brukerens opplevelse.

Holder Pixel og Android-teamene adskilt

Tensor-brikkene som driver Pixel-mobilen er et annet eksempel sjefen for den nye avdelingen nevner som et eksempel på den nødvendige innovasjonen som må til for å konkurrere med Nvidia. Målet til Osterloh er å akselerere forbedrings-takten og selvsagt: integrere AI overalt. Samtidig påpeker Google at de ønsker å holde Pixel og Android adskilt, altså for å være forsiktige med å ikke prøve å utkonkurrere viktige Android-selskap som Samsung med Galaxy-serien.

Håpet til Google er at det å lansere nye produkter tar mindre tid, at det er mindre byråkrati i veien, og at produktene skal lages for å vare og at programvaren oppdateres hyppigere.

Annonse