Hvordan Kjøpe Bitcoin i 2021 fra Norge

Hvordan kjøpe Bitcoin – Guide fra ITavisen.no

Slik kan du kjøpe Bitcoin i Norge på en rask og enkel måte. Se hvor du kan kjøpe BTC med bank og kort.

Her har vi kun valgt å omtale aktører som har tillatelse til å tilby sine tjenester fra Finanstilsynet. Det enkleste og billgiste alternativet kan du lese mer om nedenfor.

Hos den Skandinaviske CFD-megleren Skilling er det mulig å kjøpe Bitcoin i løpet av bare noen få minutter. Du kan benytte vanlig bankoverføring, kortbetaling, Klarna, Trustly, Skrill og en rekke av de aller mest populære betalingsleverandørene.

Her kommer du i gang:

ENKLEST & BILLIGST
Trade Bitcoin

Trade Bitcoin

 • BankID og Konto i NOK
 • Norsk kundeservice
 • 1 mill euro kontoforsikring
 • 60+ krypto med X2 giring
 • Billigst på Krypto
CFDer er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring. Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta denne risikoen. 82% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler hos denne tilbyderen.

Slik kjøper du Bitcoins

Hvordan kjøpe bitcoins på 10 minutter

Å kjøpe Bitcoin i Norge er veldig enkelt. Du trenger bare to ting for å kjøpe Bitcoins; en megler å handle med, og et kreditt eller debetkort å betale med.

Du kan selvsagt også overføre direkte fra en bankkonto, benytte Klarna, Trustly, Skrill eller noen av de andre betalingsløsningene, -men skal du kjøpe Bitcoin i en fart er det lite som kan konkurrere med kortbetaling.

Følg vår steg for steg guide til å kjøpe bitcoin, og du får kjøpt bitcoins innen 10 minutter eller mindre.

 1. Velg en megler.

  Velg en megler. Hvilken megler du bør velge avhenger i stor grad av om du har tenkt å kjøpe og selge med kort eller lang horisont (om du har tenkt å kjøpe Bitcoin for å holde på disse over en lang periode).

  Skilling er den desidert enkleste og billigste megleren. Hos Skilling har du konto i norske kroner (NOK), og dermed vil du ikke bli belastet (høye) vekslingsgebyrer som er veldig vanlig blant de internasjonale aktørene innen kryptovaluta.

  Hos Skilling kjøper du Bitcoin som Bitcoin CFDer. Du får med andre ord nøyaktig samme eksponering og kursutviklingen uten at du behøver å bekymre deg for om kryptobørsen du trader med kollapser, blir hacket, eller på annet vis blir ute av stand til å håndtere sine forpliktelser.

  Med en lisensiert CFD-megler behøver du ingen fysisk kryptowallet all den tid dine Bitcoin CFDer kan stå på den vanlige tradingkontoen din sammen med dine øvrige plasseringer/posisjoner (aksjer, indekser, valuta, råvarer mv.).

  Om du absolutt må ha fysiske Bitcoin kan du velge å benytte en av de norske, eller utenlandske uregulerte kryptobørsene. Uavhengig av hva du da eventuelt velger anbefaler vi at du foretar en grundig vurdering, før du eventuelt benytter deg av noen av disse uregulerte alternativene.

 2. Opprett din konto.

  Opprett en konto hos din valgte megler. Dette inkluderer en identitetsverifikasjon, enten i form av BankID eller ved at du laster opp en kopi av pass eller annen ID. Alle seriøse meglere er underlagt det samme anti-hvitvaskingsregelverket slik at om megleren din ikke har behov for å verifisere identiteten din er dette et stort rødt flagg…

 3. Gjør innskudd til din trading-konto.

  Du kan sette inn penger på din konto hos din valgte megler med enten kredittkort, bankkort, Skrill, Neteller og en rekke andre anerkjente betalingsleverandører ihht hva du måtte foretrekke.

 4. Kjøp din første Bitcoin!

  Så snart pengene har kommer inn på din tradingkonto hos megleren, kan du kjøpe din første Bitcoin.

Nybegynnertips for førstegangskjøpere

Begynn med å åpne en Skilling konto her. Da sendes du direkte til den delen av siden som lar deg registrere en ny bruker.

OBS: Vær oppmerksom på at selv om du benytter BankID kan det ta noen minutter før kontoen din blir verifisert.

Bruk mailadressen din som brukernavn og velg et passord. Vårt tips er at du velger et sterkt passord. Til slutt vil du bli bedt om å verifisere identiteten din.

Megleren vil i neste steg av kontoåpningen stille deg noen lovpålagte standard spørsmål knyttet til risikoforståelse og opphavet til de midlene du har satt inn. Dette inkluderer hvorvidt du har erfaring med trading fra tidligere.

Velg innskuddsmetode

Etter å ha fullført registrering og svart på spørsmålene må du velge innskuddsmetode. Det enkleste (og raskeste alternativet) er å velge kortbetaling eller Klarna. Dette lar deg komme i gang og kjøpe Bitcoin på rundt 10 minutter, fremfor å vente opptil ett døgn ved tradisjonell bankoverføring.

Slik ser betalingssiden til Skilling ut:

Du kan blant annet kjøpe Bitcoin med , kredittkort/debetkort (VISA, MasterCard), Neteller og ved bankoverføring.

Gjennomfør handelen

Nå er du klar for å kjøpe Bitcoin. For å gjøre det må du først finne frem til riktig instrument. Den enkleste metoden er å søke etter “BTC” i feltet på toppen av siden, (se bildet under).

Søk etter Bitcoin på toppen av siden for å finne riktig instrument. Klikk på denne for å plassere en ny ordre.

Når du har funnet Bitcoin (BTC) er du klar til å kjøpe for det beløpet du måtte ønske.

Slik ser ordre-vinduet til Skilling ut:

Verdt å vite: Ved å aktivere “Stop-loss” og / eller “Take-profit” funksjonen får du automatisk opp foreslåtte nivåer, -og justeringsmuligheter for disse.

Skilling tilbyr mere enn 60 forskjellige kryptovalutaer

Om du skulle ønske å trade andre kryptovalutaer enn bare Bitcoin tilbyr Skilling trading i mer enn 60 forskjellige kryptovaluter. Du kan også kurtasjefritt handle CFDer på norske og globale aksjer, indekser, råvarer, ETFer og en lang rekke med andre finansieller instrumenter på den samme kontoen som du handler Bitcoin på. Du finner oversikten over Skilling sine tilgjengelige instrumenter her:

Kjøpe Bitcoin med Giring

En annen fordel med å benytte CFDer til dine Bitcoin investeringer er at du kan velge å benytte deg av giring. Med giring forstås at du kan velge å kjøpe Bitcoin for mere penger enn du til enhver tid har innestående på konto.

Innen EU-landene er den maksimale tillatte giringen av kryptovaluta satt til 2X. Du kan mao kjøpe kryptovaluta for dobbelt så mye penger som du har på tradingkontoen din. Dette så det ikke skal bli helt som nettcasino.

Shorte Bitcoin

Framfor å kjøpe Bitcoin, kan du når du trader med CFDer også velge å shorte Bitcoin. Shorting er kort forklart at en selger noe en ikke eier, -for så å satse på at en får kjøpt dette tilbake på et senere tidspunkt til en lavere pris. På denne måten kan en tjene penger på at kursene faller.

PS: Skilling lar deg registrere konto med BankID og du kan trade på opptil 4 forskjellige tradingplattformer fra en og samme konto.

Hva er fordelene med å bruke VISA?

Hovedfordelen med å kjøpe Bitcoin med VISA er at handelen kan gjøres rask. Du slipper å vente på at overføringen finner sted.

Det kan være frustrerende å måtte vente flere dager på at bankoverføringer i Norge skal krediteres, og særlig hvis du har god tro på en kursoppgang. Et eksempel er overføringer som skjer i helgene, hvor norske banker holder stengt.

Å kjøpe Bitcoin med et VISA kredittkort eller debetkort gir deg økt fleksibilitet, og du får tilgang til midlene umiddelbart. Ulempen er at det kan koste noe mer i form av gebyrer.

Husk at det også vil være grenser for hvor mye du kan overføre med kort. Som regel er maksbeløpet satt til mellom 10.000 og 99.000 kr per transaksjon.

Kan man kjøpe Bitcoin med VIPPS?

Det er dessverre ikke lenger mulig å kjøpe Bitcoin fra Norge med VIPPS. VIPPS har nå oppdatert vilkårene sine til å inkludere et forbud mot kjøp av kryptovalutaer.

Ønsker du å kjøpe Bitcoin raskt finnes det derimot et annet alternativ som er enklere og sikrere enn bruk av VIPPS.

Kjøp Bitcoin med bankbetaling

Å kjøpe Bitcoin via vanlig bankoverføring er som regel litt billigere mhp kostnarer, men tar til gjengjeld lenger tid å komme i gang. Om du ikke har det travelt anbefaler vi at bankbetaling burde være førstevalget for alle.

Velger du å kjøpe Bitcoin i Norge med bankbetaling kan det gjøres på to ulike måter.

 1. Den første er å sende pengene via straksbetaling. Et lite antall børser/meglere støtter denne betalingsmetoden. For å bruke straksbetaling må du også ha konto hos en bank som tilbyr dette. Husk at selv om bankene holder stengt i helgene fungerer fortsatt straksbetalingen.
 2. Det siste alternativet er en standard overføring.

Tips for straksbetaling: Husk å inkludere kontonummeret til din tradingkonto i meldingsfeltet når du overfører pengene. Det hjelper mottaker (megler) med å se at pengene ble sendt av deg, slik at de kan kreditere kontoen din før navnet ditt vises i mottakerregisteret.

Kjøp Bitcoin med PayPal

Det er mulig å kjøpe Bitcoin med Paypal. Noen tradere tilbyr dette, men det er relativt kostbart. PayPal lar deg kjøpe Bitcoin nærmest umiddelbart, men vil på lik linje med kortbetaling koste deg mer i gebyrer. Særlig hvis du må veksle mellom ulike valutaer før du skyter inn pengene.

OBS: Vær oppmerksom på kostnadene ved å benytte PayPal når du overfører penger til megleren din!

Spread og kurtasje

Å kjøpe Bitcoin hos Skilling er ikke dyrt. Med bare USD 0,5 i fast spread på Bitcoin, og en provisjon fra bare 0,05 % må det være frustrerende å konkurrere med Skilling på pris.

Spreaden vi har registrert hos mange av de andre meglerne/kryptobørsene ligger typisk i intervallet NOK 2500-15 000 ved kjøp og salg av 1 Bitcoin, slik at dette er ekstremt mye dyrere enn hos Skilling.

Bakgrunn Bitcoin

Bitcoin nådde en foreløpig kurstopp på 64,863.10 USD i April 2021. Det tilsvarte da smått utrolige 560,882 norske kroner. Hadde du valgt å kjøpe Bitcoin i mars 2020, ville kursen har steget med 20-gangen siden den gang, eller det som tilsvarer en gevinst på hele 2.000%!

Kjøp Bitcoin med en langsiktig horisont. Prisene stige & falle mye på kort tid.

Før Bitcoin-kursen toppet seg sist gang var det et bonanza i markedet. Privatinvestorer såvel som børsnoterte selskaper kastet seg på bølgen. Ett av disse selskapene var Microstrategy, som lånte milliarder av kroner med det mål å kjøpe Bitcoin på ren kursspekulasjon.

Bitcoin-kursen kan som kjent til tider være ekstremt volatil og kan endre seg raskt fra dag til dag. I mars 2020 falt kursen over 50% på en måned, uten at det var noen klar årsak til kurssfallet. Skal du først kjøpe Bitcoin kan det noen ganger være lurt å vente til kursen nylig har korrigert.

Tenk langsiktig

Hvis du først velger å kjøpe Bitcoin burde du investere med et langsiktig perspektiv. Mange kaster seg inn med mål om å tjene raske penger på kortsiktig kursspekulasjon. 

Vær forberedt på at kursene kan falle drastisk og at det kan påføre deg som investor betydelige tap på kort tid. Det å unngå å selge med tap straks kursene faller, samt å holde investering over en noe lengre periode kan ofte vise seg å være en fornutig strategi.

ENKLEST & BILLIGST
Trade Bitcoin

Trade Bitcoin

 • BankID og Konto i NOK
 • Norsk kundeservice
 • 1 mill euro kontoforsikring
 • 60+ krypto med X2 giring
 • Billigst på Krypto
CFDer er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring. Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta denne risikoen. 82% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler hos denne tilbyderen.

Bitcoin Norge og Justcoin

Bitcoins Norge var også kjent som Bitcoins Norway. Denne børsen eksisterer ikke lenger. Platformen ble hacket i 2019 og eierne valgte deretter å stenge ned hele markedsplassen.

Dette førte til utstrakt misnøye, ettersom kundene ble innløst til en langt lavere kurs enn hva den daværende verdien lå på. Investorer valgte etterhvert å gå til gruppesøksmål mot eieren (og tapte), for å få tilbake dette mellomlegget.

En annen børs som lot brukere kjøpe Bitcoin var Justcoin. Denne børsen ble grunnlagt i 2014 og var på et tidspunkt den eneste børsen hvor kunder kunne handle Bitcoin innad i Norge.

Justcoin ble lagt ned i starten av 2017 og har per dags dato ingen aktivitet på siden.

Flere kjøpsguider

Når du skal kjøpe kryptovaluta har du flere muligheter. Inntil nå har de fleste valgt en kryptovalutabørs i utlandet, som er både dyrt og tidkrevende.

Hvor det lønner seg å investere i Bitcoin avhenger av hvilken betalingsmetode du foretrekker, og hvorvidt du ønsker å ha kjøpe andre typer valutaer. Alle kryptobørser tilbyr Bitcoin som en del av porteføljen sin, men det er store variasjoner i hvilke andre valutaer som er tilgjengelig.

På ITavisen finner du også flere guider til kjøp og salg av andre kryptovalutaer. Klikk her for å lese mer: