spotify iphone
Apple og Spotify krangler som bare det etter alle disse årene.

Annonse


Spotify vil ikke betale Apple – nå svarer de dette

“Spotify har tidligere snakket om en oppgradert app til iPhone med mulighet til å handle i appen. Nå skjer det likevel ikke,” rapporterte vi i mars.

Spotify prøver å lure seg unna Apples nye “EU-avgifter”

Krigingen mellom de to har pågått i så mange år at det er vanskelig å holde oversikten, men håpet var at partene skulle komme til, i det minste delvis enighet, da EU sin DMA-lov ble aktivert. Det har ikke skjedd. For Apple sa nei til Spotify sin app-oppdatering til iPhone, fordi den svenske strømmetjenesten ikke har godtatt Apples “Music Streaming Services Entitlement.”

Det Spotify gjorde var å sende en oppdatert app til Apple som ikke inkluderer lenker til å handle abonnement, og kun nevner minimum i forhold til priser og at man kan handle dirkete fra Spotify. Dette mener Spotify er mer enn nok, og de gjør det fordi de ikke ønsker å betale Apple opptil 27 prosent (3 prosent mindre enn på App Store) – det må de nemlig for “alle nettstedkjøp henvist av Apple,” som forklart av MacRumors.

Dette svarte Apple sitt App Store-team Spotify:

“Vi tar kontakt for å informere deg om ny informasjon om appen din, Spotify – Musikk og Podcaster, versjon 8.9.33. Som du kanskje er klar over, opprettet Apple en ny rettighet til musikkstrømmetjenester (EEA) for iOS- og iPadOS-musikkstrømmeapper som tilbys i EØS-butikkfronter. Rettigheten tillater musikkstreaming-apper å bruke knapper, eksterne lenker eller andre oppfordringer til handling for å lede kunder til en kjøpsmekanisme på et nettsted som eies eller kontrolleres av utvikleren. Du må godta vilkårene før du legger til noen av disse funksjonene i appen din.

Vi legger merke til at din nåværende innsending inkluderer en oppfordring til å kjøpe et Spotify-abonnement på nettstedet ditt. Som sådan må du godta vilkårene for Music Streaming Services Entitlement (EEA) og inkludere rettighetsprofilen i appen din for innsending. For å være tydelig, er denne rettigheten påkrevd selv om appen din ikke inneholder en ekstern lenke (og heller ikke krever at du tilbyr en ekstern lenke). Vi vil imidlertid godkjenne versjon 8.9.33 etter at du godtar vilkårene for rettigheten til musikkstrømmetjenester (EEA) og sender den inn for gjennomgang på nytt.”

Annonse