Hvordan kjøpe IOTA

Hvordan kjøpe IOTA

Slik kan du kjøpe IOTA fra Norge på en enkel måte. Benytt PayPal, bankoverføring eller kort som betalingsmiddel.

I denne guiden finner du en enkel forklaring til hva som kreves for å sette i gang. Det inkluderer mer dyptgående informasjon om hva IOTA består av. Å kjøpe IOTA vil ta deg rundt 5 minutter (avhengig av hvilken markedsplass du velger).

1. Hvor er det best å kjøpe IOTA?

Første steg er å velge en handelsplatform.

Nedenfor kan du lese mer om en markedsplass mange benytter seg av når de kjøper IOTA fra Norge. Selskapet er registrert hos Finanstilsynet og har tillatelse til å selge kryptovalutaer i det norske markedet.

Fordelen med eToro er først og fremst at tjenesten er brukervennlig. Som en av ytterst få markedsplasser lar de deg kjøpe IOTA med både kortbetaling, bankoverføring og PayPal.

ENKLEST
✔ Eneste som tilbyr handel med VISA, MC og Paypal
✔ Enormt utvalg av kryptovalutaer
✔ Brukervennlig platform og app

Investeringer i kryptovaluta er ikke regulert i EU eller Storbritannia. Ingen forbrukerbeskyttelse. Du risikerer kapitalen din.

2. Åpne konto og registrer bruker

Steg 2 er åpne konto, hvorpå du registrerer en ny bruker. I dette tilfellet kan det ta noen minutter å gjennomføre registreringen.

Som sagt er det mulig å handle før du har verifisert ID, men du er fortsatt pålagt å svare på en del spørsmål knyttet til hvilken erfaring du har som investor.

eToro er underlagt strenge reguleringer, derav kravet om å vurdere om kunden har kunnskapen som kreves for å investere i finansielle instrumenter.

Før du kan kjøpe IOTA vil du derfor måtte svare på en del spørsmål knyttet til blant annet:

  • Hvor pengene dine stammer fra
  • Hvilken erfaring du har med denne typen investeringer
  • Hvorvidt du er inneforstått med den risikoen du påtar deg

Dette tar ikke mer enn 5 minutter å gjennomføre, men husk likevel å lese de stilte spørsmål nøye.

3. Veksle norske kroner til IOTA

Steg 3 innebærer å veksle norske kroner til IOTA på eToro. Her har du flere tilgjengelige valg:

  • PayPal
  • Bankoverføring
  • Debetkort/Kredittkort (støtter VISA, VISA electron, Maestro og MasterCard)
  • Netteller
  • Skrill

En av de enkleste metodene er å benytte PayPal. Her kan du sette over penger umiddelbart, som deretter står klare til kjøp av IOTA.

Du finner innskuddsknappen nede på venstre side. Hos eToro kan du kjøpe IOTA for opptil 20.000 norske kroner før det er krav om at du verifiserer deg. Det er viktig å påpeke at du må ha verifisert ID før du kan trekke ut penger fra platformen.

Verdt å vite: Ved kjøp av IOTA hos eToro vil de vise EURO/USD/GBP som tilgjengelige valutaer. Det betyr kun at de norske kronene du setter inn vil veksles om til den valutaen du velger.

4. Fullfør kjøpet av IOTA

Steg 4 (siste steg) er å gjennomføre kjøpet av IOTA. For å finne kontrakten må du klikke deg inn på den delen som heter “Handelsmarkeder” i menyen på venstre side. Deretter finner du “kryptovalutaer” som et valg i menyen ovenfor.

Via markedsplassen kan du investere i en rekke andre kryptovalutaer utenom IOTA (MIOTA), dette kan feks være shiba inu, monero (xmr), polkadot (dot) og en lang rekke andre etablerte kryptovalutaer. Om du ønsker å kjøpe Binance coin, må du benytte deg av markedsplassen til Binance for å tjene penger på den. 

Når du har klikket på kontrakten er det på tide å plassere selve handelen. Som du ser har eToro også et stort utvalg av andre valutaer du kan investere i.

Et råd er at du ikke setter alle pengene på IOTA, men heller forsøker å spre risikoen litt utover.

Selve oppsettet for kjøp av IOTA er relativt enkelt, noe du ser nedenfor.

kjøpe iota etoro
Merk: Norske kroner vil automatisk veksles om til USD, eller den valutaen du selv foretrekker å bruke når du setter inn penger.

Mer om historien bak IOTA

IOTA er som kjent en “norsk” kryptovaluta. I 2017 bykset prisen opp med 2.000 prosent på noen få måneder, noe som gjorde kryptovalutaen til en av verdens største, målt i markedsverdi.

Siden den gang har prisen svingt kraftig, og IOTA er i dag et populært spekuleringsobjekt blant investorer. Per dags dato ligger den på 48 plass, målt i markedsverdi.

Det spesielle med IOTA er som kjent at én av grunnleggerne er norsk, David Sønstebø. Prosjektet har sin base i Tyskland og drives som en veldedig informasjon.

 

Grunnleggerne av IOTA (MIOTA) er David Sønstebø, Sergey Ivancheglo, Dominik Schiener og dr. Serguei Popov. De gikk sammen med å skape det som i dag kalles The IOTA Foundation, et selskap som drives på veldedighetsbasis.

Selskapet ble i starten finansiert ved å selge IOTA til interesserte via en såkalt ICO, og det var noen tusen som deltok i denne “emisjonen”. Det som var spesielt med denne lanseringen er at grunnleggerne ikke fikk noe kryptovaluta gratis, og de måtte selv kjøpe seg inn på samme vilkår som alle andre.

I slutten av 2020 valgte David Sønstebø å forlate IOTA Foundation. Årsaken var uenigheter med de andre grunnleggerne om hvilken retning prosjektet skulle ta fremover, samt hvordan Sønstebø representerte prosjektet utad.

MIOTA pris og utvikling siden lanseringen

I denne grafen finner du en oversikt over MIOTA sin pris og kursutvikling. Vær obs på at grafen ikke er logaritmisk justert.

MIOTA prisen har svingt voldsomt de siste årene, noe som har gjort den til et populært investeringsobjekt blant spekulanter.

MIOTA (IOTA) prisen nådde en foreløpig topp i 2017 når den klatret opp til 5,4 USD. Siden den gang har prisen svingt kraftig.

Teknologi

IOTA tilrettelegger for et såkalt desentralisert IOT nettverk (Internet of Things). Målet med slike nettverk er å binde sammen alle de elektroniske enhetene vi bruker i hverdagen. IOT gjenstander kan for eksempel inkludere alle brytere, lyspærer og instrumenter i en bolig.

IOTA sitt hovedmål er deretter å kunne skape et finansielt system for overføringer av verdier og informasjon mellom enhetene.

Selve nettverket som binder IOTA sammen heter Tangle. Tangle er bygd slik at det skaleres opp i takt med at nye datamaskiner kobles til nettverket, hvorpå alle deltakerne bidrar til å verifisere transaksjoner (blokker).

Teknologien er fortsatt i en startfase, men skiller seg allerede vesentlig fra bitcoin og andre såkalte POW enheter. Til forskjell fra disse krever ikke IOTA at man “miner” nye blokker ved å løse kompliserte algoritmer.

IOTA er kryptovalutaen som brukes til transaksjoner, og faktisk har denne mynten en så lav verdi at de brukes mIOTA eller millioner av IOTA. Overføringen av IOTA krever lite ressurser og det er heller ingen mining av kryptovalutaen. Dette fører til at det ikke er noen transaksjonskostnader.

Samarbeidspartnere

To av de virkelig store samarbeidspartnerne er Volkswagen og Bosch. Begge disse kom tidlig i samtaler med IOTA, og dette var med på å løfte kursen i 2017 og deler av 2018. For Volkswagens del var planen at IOTA skulle bli en viktig del i deres selvkjørende biler. Teknologien kan også brukes til betaling av parkering og bompenger, slik Jaguar har gjort det på sine I-Pace biler. 

Viktige nettsider:

Iota.org