Hvordan kjøpe IOTA

Hvordan kjøpe IOTA

Slik kan du kjøpe IOTA fra Norge på en enkel måte. Benytt bankoverføring, kort eller noen av de andre betalingsløsningene (Klarna, Skrill, Trustly, Neteller mv.).

I denne guiden vil du få en enkel forklaring på hva som kreves for å komme i gang med å kjøpe IOTA.

Videre har vi også inkludert noe mer dyptgående informasjon om hva IOTA faktisk består av. 

Å komme i gang med å kjøpe IOTA vil ta deg rundt 5 minutter (avhengig av hvilken megler du velger).

ENKLEST & BILLIGST
Norsk kundeservice

Norsk kundeservice

 • BankID og Konto i NOK
 • Norsk kundeservice
 • 1 mill euro kontoforsikring
 • 60+ krypto med giring
 • Billigst på Krypto
CFDer er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring. Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta denne risikoen. 73% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler hos denne tilbyderen.

1. Hvor er det best å kjøpe IOTA?

Første steg er å velge handelsplattform.

Nedenfor kan du lese mer om en CFD-megler svært mange nordmenn benytter seg av når de kjøper IOTA fra Norge.

Skilling har verdipapirkonsesjon og godkjennelse til å tilby sine tjenester i Norge fra det norske finanstilsynet.

Fordelene ved å benytte et regulert verdipapirforetak er mange, -men den senere tid (etter FTX og alle de andre krypto-svindel skandalene) er det stadig flere som velger å trade og investere i kryptovaluta gjennom regulerte CFD-meglere.

Ved å benytte CFDer får du akkurat den samme eksponeringen / kursutviklingen som om du hadde kjøpt den fysiske kryptovalutaen uten at du får med alle risikoene ved å benytte uregulerte kryptomeglere.

Fordelen med Skilling, i tillegg til at tjenesten er lovlig, regulert og ekstremt brukervennlig, er at du kan komme veldig raskt i gang ved å registrere din konto med norsk BankID, benytte vanlig bankbetaling, kredittkort, debetkort og de aller fleste av de mest populære betalingsløsningene på markedet.

Om du absolutt må ha fysisk kryptovaluta (ikke CFDer) med alle de risikoene og ulempene dette innebærer (uregulert, behov for wallet, vanskelig å vite hvilken megler å stole på). Da anbefaler vi at du foretar en grundig vurdering, før du eventuelt benytter deg av noen av de uregulerte alternativene.

;

Kjøpe IOTA med CFD

Det er veldig lett, fleksibelt og trygt å investere i IOTA og andre kryptovalutaer via CFDer. CFDer er i praksis mye enklere og sikrere all den tid du benytter en regulert megler som er under tilsyn av sitt respektive finanstilsyn.

Etter FTX og alle de andre krypto-svindel skandalene ser vi at CFD-meglere i langt større grad nå er å foretrekke da du hos disse har et helt annet nivå av sikkerhet.

Med en CFD megler har du forbrukerbeskyttelse på linje som ved handel i andre lovlig regulerte verdipapirer (aksjer, valuta, råvarer mv.).

Når du skal kjøpe IOTA og andre kryptovalutaer er det særlig 4 ting du bør være oppmerksom på; Sikkerhet, kostnader, utvalg og betalingsmetoder.

Åpne konto og registrer bruker

Du må først åpne en konto, og registrere din brukeridentitet. Med Skilling tar dette bare et par minutter, -og du kan benytte norsk BankID.

Det er faktisk mulig å foreta innskudd og trade før du har fullt ut verifisert identiteten din (for maks NOK 20 000).

Uavhengig av dette er du fortsatt pålagt å svare på en del standardiserte spørsmål knyttet til hvilken erfaring du har innen verdipapirhandel mv. (felles EU-krav fra det europeiske Finanstilsynet – ESMA).

Skilling er underlagt strenge reguleringer, derav kravet om å vurdere om kunden har den nødvendige forståelsen som kreves for å kunne investere i finansielle instrumenter.

Før du kan kjøpe IOTA vil du derfor måtte svare på noen enkle spørsmål knyttet til blant annet:

 • Hvor pengene dine kommer fra
 • Hvilken erfaring du har med denne typen investeringer
 • Hvorvidt du er innforstått med den aktuelle risikoen

Disse standariserte avkryssnings-spørsmålene vil det ta deg mindre enn 5 minutter å ‘trykke deg gjennom’

Overføre penger til din konto

Neste skritt blir da å overføre penger til Skilling-kontoen din.

 Her har du veldig mange tilgjengelige betalingsløsninger, med noen av de mest populære listet opp her:

 • Bankoverføring
 • Debetkort/Kredittkort (VISA, MasterCard++)
 • GooglePay/ApplePay
 • Klarna
 • Trustly
 • Netteller
 • Skrill

Så snart pengene er overført er du klar til å kjøpe IOTA.

Du finner innskuddsknappen på venstre side i tradingplattformen.

Hos Skilling kan du kjøpe IOTA for opptil 20.000 norske kroner før det er krav om at du verifiserer deg. Det er dog viktig å påpeke at du må ha en verifisert ID før du kan ta penger ut av kontoen din, slik at du kan like gjerne sørge for å verifisere deg med det samme…

Verdt å vite: Ved kjøp av IOTA hos Skilling vil du kunne benytte norske kroner direkte da din Skilling konto kan opprettes i norske kroner slik at du ikke behøver å veksle, -eller overføre i eksempelvis EUR eller USD, noe som ofte er tilfellet når man benytter utenlandske markedsplasser for kryptovaluta.

4. Fullfør kjøpet av IOTA

Steg 4 (siste steg) er å gjennomføre kjøpet av IOTA. For å kjøpe IOTA må du klikke deg inn på den delen som heter “Cryptos” i menyen øverst til venstre i Skilling-plattformen. Eventuelt kan du også kan du finne IOTA ved å søke etter denne direkte.

I Skilling plattformen kan du trade og investere i mere enn 60 forskjellige kryptovalutaer i tillegg til IOTA.

Når du har klikket på IOTA er det på tide å plassere selve handelsordren.

Her kan du velge mellom vanlig markedsordre (kjøpe til gjeldende kurs direkte), Limit ordre (du setter den kursen du ønske å kjøpe til, -og om kursen beveger seg dit så gjennomføres ordren din automatisk

Du kan også velge å shorte IOTA, og alle de andre kryptovalutaene og resten av utvalget av finansielle instrumenter i Skilling-plattformen (Å shorte vil si at du da selger noe du ikke eier, – i den hensikt å tjene penger om kursen faller).

Mer om historien bak IOTA

IOTA er som kjent en “norsk” kryptovaluta. I 2017 bykset kursen opp med 2.000 prosent på noen få måneder, noe som gjorde kryptovalutaen til en av verdens største, målt i markedsverdi.

Siden den gang har kursen svingt kraftig, og IOTA er i dag et populært spekuleringsobjekt blant investorer. Per dags dato ligger den på 48 plass, målt i markedsverdi.

Det spesielle med IOTA er som kjent at én av grunnleggerne er norsk, David Sønstebø. Prosjektet har sin base i Tyskland og drives som en veldedig informasjon.

 

Grunnleggerne av IOTA (MIOTA) er David Sønstebø, Sergey Ivancheglo, Dominik Schiener og dr. Serguei Popov. De gikk sammen med å skape det som i dag kalles The IOTA Foundation, et selskap som drives på veldedighetsbasis.

Selskapet ble i starten finansiert ved å selge IOTA til interesserte via en såkalt ICO, og det var noen tusen som deltok i denne “emisjonen”. Det som var spesielt med denne lanseringen er at grunnleggerne ikke fikk noe kryptovaluta gratis, og de måtte selv kjøpe seg inn på samme vilkår som alle andre.

I slutten av 2020 valgte David Sønstebø å forlate IOTA Foundation. Årsaken var uenigheter med de andre grunnleggerne om hvilken retning prosjektet skulle ta fremover, samt hvordan Sønstebø representerte prosjektet utad.

MIOTA kurs og utvikling siden lanseringen

I denne grafen finner du en oversikt over MIOTA sin kurs og kursutvikling. Vær obs på at grafen ikke er logaritmisk justert.

MIOTA kursen har svingt voldsomt de siste årene, noe som har gjort den til et populært investeringsobjekt blant spekulanter.

MIOTA (IOTA) prisen nådde en foreløpig topp i 2017 når den klatret opp til 5,4 USD. Siden den gang har prisen svingt kraftig.

Teknologi

IOTA tilrettelegger for et såkalt desentralisert IOT nettverk (Internet of Things). Målet med slike nettverk er å binde sammen alle de elektroniske enhetene vi bruker i hverdagen. IOT gjenstander kan for eksempel inkludere alle brytere, lyspærer og instrumenter i en bolig.

IOTA sitt hovedmål er deretter å kunne skape et finansielt system for overføringer av verdier og informasjon mellom enhetene.

Selve nettverket som binder IOTA sammen heter Tangle. Tangle er bygd slik at det skaleres opp i takt med at nye datamaskiner kobles til nettverket, hvorpå alle deltakerne bidrar til å verifisere transaksjoner (blokker).

Teknologien er fortsatt i en startfase, men skiller seg allerede vesentlig fra bitcoin og andre såkalte POW enheter. Til forskjell fra disse krever ikke IOTA at man “miner” nye blokker ved å løse kompliserte algoritmer.

IOTA er kryptovalutaen som brukes til transaksjoner, og faktisk har denne mynten en så lav verdi at de brukes mIOTA eller millioner av IOTA. Overføringen av IOTA krever lite ressurser og det er heller ingen mining av kryptovalutaen. Dette fører til at det ikke er noen transaksjonskostnader.

ENKLEST & BILLIGST
Norsk kundeservice

Norsk kundeservice

 • BankID og Konto i NOK
 • Norsk kundeservice
 • 1 mill euro kontoforsikring
 • 60+ krypto med giring
 • Billigst på Krypto
CFDer er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring. Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta denne risikoen. 73% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler hos denne tilbyderen.

Samarbeidspartnere

To av de virkelig store samarbeidspartnerne er Volkswagen og Bosch. Begge disse kom tidlig i samtaler med IOTA, og dette var med på å løfte kursen i 2017 og deler av 2018. For Volkswagens del var planen at IOTA skulle bli en viktig del i deres selvkjørende biler. Teknologien kan også brukes til betaling av parkering og bompenger, slik Jaguar har gjort det på sine I-Pace biler. 

Viktige nettsider:

Iota.org