Private Internet Access Vurdering

Private Internet Access VPN vurdering

Vi har sett nærmere på Private Internet Access sin VPN tjeneste for bruk i Norge. Gir det god verdi for pengene og hvordan klarer programmet seg opp mot populære tjenester som Hulu og Netflix? Her gir vi deg svaret.

OBS: ITavisen har en avtale med Private Internet Access som gir alle leserne våre 82 prosent rabatt hvis de bestiller via siden. Bruk lenken nedenfor for å motta prisavslaget.

77% rabattNordVPN logo
Få 82 prosent rabatt via ITavisen
 
Hva vi liker:
  • Tillater bruk av VPN på ubegrenset antall enheter.
  • Ekstra fokus på trygghet – Har aldri blitt hacket.
  • Enkel interface. Hopp raskt mellom forskjellige IP adresser og servere.
Verdt å vite
  • Pris: €1,95 per måned for 2 års abonnement + tre måneder (spesialpris – kun tilgjengelig her).
  • Kundeservice: Chat og telefon.
  • Angrerett: 30 dager
  • Servere: 11.200 stk. i 91 land og samtlige amerikanske stater
Støtter følgende applikasjoner

Litt bakgrunnsinformasjon

Private Internet Access ble grunnlagt i USA og inngår i det som heter Kape-Gruppen. Samme selskap eier også VPN programmene CyberGhost og ZenMate.

Tjenesten er blant de største aktørene på verdensbasis og har til nå blitt lastet ned over 30 millioner ganger via Apple Store og Google Play (Android).

Selskapet er først og fremst kjent for å ha et fokus på vern av data og personopplysninger om brukerne sine. De har redusert prisene sine noe de siste årene, som gjør det mer akseptabelt for den gjennomsnittlige forbruker.

Via den nye kampanjen kan man få tilgang til Private Internet Access VPN for €1,95 per måned, eller det som tilsvarer rundt 23 kroner. Den prisen er det kun Surfshark som kan slå, men da får man også en noe dårligere ytelse.

Her følger mer informasjon om selskapet og hva du kan forvente.

Private Internet Access: Servere og land

For øyeblikket kan du velge mellom over 11.200 servere, fordelt på 78 land. Private Internet Access har det høyeste antallet servere i vår oversikt, og den nærmeste konkurrenten er CyberGhost.

Flere av serverne er optimalisert for streaming på nett, blant annet for Netflix, Hulu og BBC. Det inkluderer en rekke VPN servere i Norge, som gir deg tilgang til norske show ved behov.

Teknologiske løsninger

Private Internet Access (PIA) sin VPN støtter flere typer teknologi for kryptering av data. Det inkluderer standardprotokollene L2TP/PPTP og IPsec.

Når du kjøper tilgang til serverne vil du også kunne laste ned en egen programvare fra selskapet. Det gjør det langt enklere å bytte mellom IP adresser og ønsket geografisk område.

Hastigheter

Vi testet hvilke hastigheter PIA kunne tilby. Som en del av testgrunnlaget sjekket vi først vår egen hastighet fra Norge (uten å være tilkoblet til tjenesten).

Destinasjon

Nedlasting

Opplasting

Ping

Opprinnelig hastighet (fra Norge)

44 Mbps
12 Mbps

12 ms

Hurtigtilkobling UK

39 Mbps
11 Mbps
38 ms

Manuell tilkobling UK

36 Mbps
9 Mbp
51 ms

Hurtigtilkobling USA (Dallas)

29 Mbps
6 Mbps
198 ms

Hurtigtilkobling Tyskland

33 Mbps
8 Mbps
123 ms

Hurtigtilkobling Australia

18 Mbps
4 Mbps
343 ms

Hvilke enheter støtter Private Internet Access?

Vanlig desktop:

Windows: versjon 7, 8.1 og 10 (32 eller 64 bit)
MacOs: Kun 64-bit. Må ha operatørsystemet 10.13 eller nyere.
Linux: Støtter kun 64-bit i desktop versjon. Operatørsystem – Ubuntu versjon 16.04 eller nyere, Mint 18 eller nyere, Arch eller Debian.

Mobil:

Android: versjon 4.1 eller nyere.
iOS (Apple): versjon 11 eller nyere (støtter kun 64-bit)

Utvidelser for nettlesere:

Opera: Versjon 52 (eller nyere)
Firefox: Versjon 57 (eller nyere)
Chrome: Versjon 48 (eller nyere).

Ingen loggføring – Uansett hva

Her kan du se en av nøkkelpersonene i selskapet (Richard Falkvinge) snakke litt om Private Internet Access VPN og hvilken policy de har for loggføring av data.

Som en rask oppsummering: Selskapet oppgir selv å ha en streng policy mot å lagre brukerdata, noe som inkluderer metadata om brukernes nettlesere, tidspunkt, DNS etc.

I 2018 ble det ført en rettsak i USA som involverte Private Internet Access. Ross M. Colby hadde benyttet 3 IP adresser tilknyttet selskapet når han hacket seg inn på serverne til et amerikansk medieselskap.

Underveis i rettssaken kom det frem at Private Internet Access ikke kunne utlevere informasjon om brukeren ettersom den allerede var blitt slettet. Det beviste at påstandene deres stemmer når de hevder at de ikke lagrer informasjon om brukerne sine.

Informasjon om pris

OBS: Med vår link får du 70% rabatt på PIA, som inkluderer 2 gratis måneder med tilgang.

Private Internet Access kan betegnes som en premium tjeneste. Det høye antallet brukerkontoer (10 stykk), pluss robust servernettverk gjør at den passer bra for de som ønsker ekstra ytelse.

Prisen kan være litt vel høy for kortsiktige abonnementer. For øyeblikket koster det følgende (merk: prisen er oppgitt i euro)

1 måned: €11,69,-
12 måneder: €3,10 per måned (€37,2 totalt).
24 måneder: €2,50 per måned (€60 totalt).

Det beste tilbudet er den 2-årige planen, som gir deg en rabatt på 82% sammenlignet med å betale på månedlig basis.

Betalingsmetoder

Private Internet Access gjør det relativt enkelt å betale for et abonnement. De støtter vanlige kredittkort, sammen med PayPal, Amazon, ApplePay og kryptovaluta. Det betyr at brukere kan betale med bitcoin, ethereum etc. hvis de så ønsker.

Muligheten til å betale med krypto gjør det enklere å forbli anonym. Man kan også benytte gavekort for VISA og Mastercard, som man fyller på med kontanter.

Et populært produkt

VPN tjenesten til Private Internet Access har blitt omtalt av flere respektable aviser, blant annet PCMag.com. Der har de vunnet prisen “Editor’s VPN choice award” 5 år på rad.