Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Private Internet Access VPN Vurdering

Vi har sett nærmere på Private Internet Access sin VPN tjeneste. Les mer om pris, ytelse, personvern og antallet servere.

68% RabattNordVPN logo
Annonselenke

Hva vi liker:

  • Tillater bruk av VPN på inntil 10 enheter samtidig.
  • Ekstra fokus på trygghet - Har aldri blitt hacket.
  • Enkel interface. Hopp raskt mellom forskjellige IP adresser og servere.

Verdt å vite

  • Pris: 26,3 NOK per måned for 2 års abonnement (Spesialpris - kun tilgjengelig her).
  • Kundeservice: Chat og telefon.
  • Angrerett: 30 dager
  • Servere: 3.200 stk. i 48 land

Støtter følgende applikasjoner

Private internet Access (PIA) - Hva du bør vite

Private Internet Access er et relativt ukjent selskap i Skandinavia, men har sett brukermassen sin vokse betraktelig de siste årene. PIA oppgir selv at appen er blitt lastet ned over 30 millioner ganger på verdensbasis siden lanseringen.

Selskapet ble grunnlagt i USA og har spesialisert seg på salg av programvare som lar brukere maskere IP adresser anonymt. Morselskapet er London Trust Media.

Selskapet er først og fremst kjent for å ha et beinhardt fokus på vern av data og privatinformasjon. Inntil nylig har prisen vært et hinder for mange, gitt at det regnes som en premium tjeneste.

Via den nye kampanjen kan man få tilgang til Private Internet Access VPN for kun 26,5 kroner i måneden, eller det som på nåværende tidspunkt tilsvarer 2,50 euro per måned.

Her følger mer informasjon om selskapet og hva du kan forvente.

Antall servere

For øyeblikket kan du velge mellom over 3.200 ulike servere, fordelt på 48 land. Den geografiske dekningen er utmerket, enda antallet servere er noe lavere enn hva andre operatører kan tilby.

Det passer likevel utmerket for brukere som har et mer elementært behov for VPN, for eksempel hvis man ønsker å streame filmer eller musikk som kun er tilgjengelig i visse geografiske områder.

Teknologiske løsninger

Private Internet Access (PIA) sin VPN støtter flere typer teknologi for kryptering av data. Det inkluderer standardprotokollene L2TP/PPTP og IPsec.

Når du kjøper tilgang til serverne vil du også kunne laste ned en egen programvare fra selskapet. Det gjør det langt enklere å bytte mellom IP adresser og ønsket geografisk område.

Hvilke enheter støtter Private Internet Access?

Vanlig desktop:

Windows: versjon 7, 8.1 og 10 (32 eller 64 bit)
MacOs: Kun 64-bit. Må ha operatørsystemet 10.13 eller nyere.
Linux: Støtter kun 64-bit i desktop versjon. Operatørsystem - Ubuntu versjon 16.04 eller nyere, Mint 18 eller nyere, Arch eller Debian.

Mobil:

Android: versjon 4.1 eller nyere.
iOS (Apple): versjon 11 eller nyere (støtter kun 64-bit)

Utvidelser for nettlesere:

Opera: Versjon 52 (eller nyere)
Firefox: Versjon 57 (eller nyere)
Chrome: Versjon 48 (eller nyere).

Ingen loggføring - Uansett hva

Her kan du se en av nøkkelpersonene i selskapet (Richard Falkvinge) snakke litt om Private Internet Access VPN og hvilken policy de har for loggføring av data.

Som en rask oppsummering: De har en streng policy mot å lagre brukerdata, noe som inkluderer metadata om brukernes nettlesere, tidspunkt, DNS etc.

De har i tillegg en innebygget funksjon som blokkerer malware og spam-popups mens man surfer. Det gjør det enklere å beskytte seg, og er et fint tillegg til tjenesten.

Informasjon om pris

OBS: Med vår link får du 70% rabatt på PIA, som inkluderer 2 gratis måneder med tilgang.

Private Internet Access kan betegnes som en premium tjeneste. Det høye antallet brukerkontoer (10 stykk), pluss robust servernettverk gjør at den passer bra for de som ønsker ekstra ytelse.

Prisen kan være litt vel høy for kortsiktige abonnementer. For øyeblikket koster det følgende (merk: prisen er oppgitt i euro)

1 måned: €11,69,-
12 måneder: €3,10 per måned (€37,2 totalt).
24 måneder: €2,50 per måned (€60 totalt).

Det beste tilbudet er den 2-årige planen, som gir deg en rabatt på 77% sammenlignet med å betale på månedlig basis.

Betalingsmetoder

Private Internet Access gjør det relativt enkelt å betale for et abonnement. De støtter vanlige kredittkort, sammen med PayPal, Amazon, ApplePay og kryptovaluta. Det betyr at brukere kan betale med bitcoin, ethereum etc. hvis de så ønsker.

Muligheten til å betale med krypto gjør det enklere å forbli anonym. Man kan også benytte gavekort for VISA og Mastercard, som man fyller på med kontanter.

Et populært produkt

VPN tjenesten til Private Internet Access har blitt omtalt av flere respektable aviser, blant annet PCMag.com. Der har de vunnet prisen "Editor's VPN choice award" 5 år på rad.