ethereum norge

Hvordan kjøpe Ethereum fra Norge i 2024

Slik kjøper du Ethereum fra Norge på en trygg og enkel måte. Se hvor lett du kan handle ETH med bank og kortbetaling

Når du skal velge megler / børs for å kjøpe Ethereum er det særlig 4 ting som er verdt å fokusere på;

 • Hva er kostnadene?
 • Hvilke betalingsmetoder tilbyr de?
 • Hvor raskt du kan åpne en posisjon?
 • Hvilke andre kryptovalutaer som er tilgjengelig utover Ethereum?

Videre er det viktig å ha fokus på sikkerhet, da vi dessverre opplever at mange ikke fullt ut forstår dette før det ofte er for sent…

Krypto CFD fordeler: Lovregulert & investorbeskyttet som andre verdipapirer (aksjer mv.). Regulert & Lisensiert – Lave kostnader – Kostnadsfrie inn/uttak – Slipper Wallet – Konto i NOK – Ingen vekslingskostnader – Penger til Norge problemfritt – Enkel Giring & Shorting.

Lisensierte verdipapirforetak har streng rapporteringsplikt og må opprettholde lovpålagte kapitaldekningskrav. Penger oppbevares på adskilte klientkontoer.

ENKLEST & BILLIGST
Norsk kundeservice

Norsk kundeservice

 • BankID og Konto i NOK
 • Norsk kundeservice
 • 1 mill euro kontoforsikring
 • 60+ krypto med giring
 • Billigst på Krypto
CFDer er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring. Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta denne risikoen. 73% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler hos denne tilbyderen.

Hvor kan man kjøpe Ethereum?

Nedenfor kan du lese mer om en CFD-megler svært mange nordmenn benytter seg av når de kjøper Ethereum fra Norge.

Den prisvinnende fin-tech megleren Skilling har verdipapirkonsesjon og godkjennelse til å tilby sine tjenester i Norge fra det norske finanstilsynet.

eToro er en annen kjent megler som kommer fra Israel. Det er en multi-asset-plattform som lar tradere investere i mer enn 5000 eiendeler, ikke bare CFD-er, men også aksjer, råvarer, indekser, ETF-er og forex. Kunder kan kopiere mer erfarne investorer, og det gjør plattformen egnet for nybegynnere så vel som mer erfarne. eToro tilbyr en intuitiv nettbasert handelsplattform og mobilapper for Android- og iOS-enheter. Plattformen tilbyr flere forsknings- og analyseverktøy, inkludert handelssignaler, TradingView-diagrammer, markedsinnsikt, analytikerundersøkelser, live nyhetsfeeds og pedagogiske ressurser.

En klar favoritt
eToro CFD
5.0
Pros:
 • Giring
 • 30+ millioner brukere - 5000+ eiendeler
 • Stort utvalg aksjer
 • ETF-er
 • Krypto-CFD-er
 • Indekser, råvarer og valutaer
 • Gratis demokonto ved registrering
 • Copy trading
Start med eToro

51% eller detaljhandel CFD-kontoer taper penger

Fordelene ved å benytte et regulert verdipapirforetak er mange, -men den senere tid (etter FTX og alle de andre krypto-svindel skandalene) er det stadig flere som velger å trade og investere i kryptovaluta gjennom regulerte CFD-meglere.

Ved å benytte CFDer får du akkurat den samme eksponeringen / kursutviklingen som om du hadde kjøpt den fysiske kryptovalutaen uten at du får med alle risikoene ved å benytte uregulerte kryptomeglere.

Fordelen med Skilling, i tillegg til at tjenesten er lovlig, regulert og ekstremt brukervennlig, er at du kan komme veldig raskt i gang ved å registrere din konto med norsk BankID, benytte vanlig bankbetaling, kredittkort, debetkort og de aller fleste av de mest populære betalingsløsningene på markedet.

I tillegg til sin prisvinnende trading plattform; Skilling Trader tilbyr Skilling også de populære tradingplattformene; MT4, cTrader og TradingView som alle kan benyttes om hverandre fra Skilling-kontoen din (MT5 skal heller ikke være langt unna å bli lansert har vi blitt fortalt).

Andre områder hvor vi mener Skilling utmerker seg på er:

 • Kontoåpning med BankID
 • Trading konto i norske kroner
 • Norsk kundeservice
 • Norske Aksjer
 • Copy Trading
 • 1 mill euro kontoforsikring
 • Mulig med ugiret konto

Om du absolutt må ha fysisk kryptovaluta (ikke CFDer) med alle de risikoene og ulempene dette innebærer (uregulert, behov for wallet, vanskelig å vite hvilken megler å stole på). Da anbefaler vi at du foretar en grundig vurdering, før du eventuelt benytter deg av noen av de uregulerte alternativene.

Verdt å vite om selskapene

Begge disse CFD-meglerne har tillatelse til å tilby sine trading plattformer i det norske markedet av det norske finanstilsynet.

De kan tilby tjenestene sine fritt til norske tradere ettersom Norge er medlem av EFTA (European Free Trade Association). Regelverket fastslår at Europeiske selskaper lisensiert i et annet EU-land også har rett til å tilby sine tjenester innad i Norge, og dette inkluderer også CFD trading. 

Skilling er registrert og lisensiert av to forskjellige tilsynsmyndigheter; CySec (Cyprus Securities Commission) og FSA (Financial Services Authority Seychelles).

Kjøpe Ethereum med CFD

Det er veldig lett, fleksibelt og trygt å investere i Ethereum og andre kryptovalutaer via CFDer. CFDer er i praksis mye enklere og sikrere all den tid du benytter en regulert megler som er under tilsyn av sitt respektive finanstilsyn.

Etter FTX og alle de andre krypto-svindel skandalene ser vi at CFD-meglere i langt større grad nå er å foretrekke da du hos disse har en helt annet nivå av sikkerhet.

Med en CFD megler har du forbrukerbeskyttelse på linje som ved handel i andre lovlig regulerte verdipapirer (aksjer, valuta, råvarer mv.).

Når du skal kjøpe Ethereum og andre kryptovalutaer er det særlig 4 ting du bør være oppmerksom på; Sikkerhet, kostnader, utvalg og betalingsmetoder.

Åpne konto og registrer bruker

Du må først åpne en konto, og registrere din brukeridentitet. Med Skilling tar dette bare et par minutter, -og du kan benytte norsk BankID.

Det er faktisk mulig å foreta innskudd og trade før du har fullt ut verifisert identiteten din (for maks NOK 20 000).

Uavhengig av dette er du fortsatt pålagt å svare på en del standardiserte spørsmål knyttet til hvilken erfaring du har innen verdipapirhandel mv. (felles EU-krav fra det europeiske Finanstilsynet – ESMA).

Skilling er underlagt strenge reguleringer, derav kravet om å vurdere om kunden har den nødvendige forståelsen som kreves for å kunne investere i finansielle instrumenter.

Før du kan kjøpe Ethereum vil du derfor måtte svare på noen enkle spørsmål knyttet til blant annet:

 • Hvor pengene dine kommer fra
 • Hvilken erfaring du har med denne typen investeringer
 • Hvorvidt du er innforstått med den aktuelle risikoen

Disse avkryssnings-spørsmålene tar deg mindre enn 5 minutter…

Overføre penger til din konto

Neste skritt blir da å overføre penger til Skilling-kontoen din.

 Her har du veldig mange tilgjengelige betalingsløsninger, med noen av de mest populære listet opp her:

 • Bankoverføring
 • Debetkort/Kredittkort (VISA, MasterCard++)
 • Klarna
 • Trustly
 • Netteller
 • Skrill

Så snart pengene er overført er du klar til å kjøpe Ethereum.

Du finner innskuddsknappen på venstre side i tradingplattformen.

Hos Skilling kan du kjøpe Ethereum for opptil 20.000 norske kroner før det er krav om at du verifiserer deg. Det er dog viktig å påpeke at du må ha en verifisert konto før du kan ta penger ut av kontoen din, slik at du kan like gjerne sørge for å verifisere deg med det samme.

Slik ser innskuddssiden til Skilling ut: her burde de aller fleste kunne finne en betalingssløsning som passer:

Verdt å vite: Ved kjøp av Ethereum hos Skilling vil du kunne benytte norske kroner direkte da din Skilling konto kan opprettes i norske kroner slik at du ikke behøver å overføre i eksempelvis EUR eller USD, noe som ofte er tilfellet når man benytter utenlandske markedsplasser for kryptovaluta.

4. Fullfør kjøpet av Ethereum

Steg 4 (siste steg) er å gjennomføre kjøpet av Ethereum . For å kjøpe Ethereum må du klikke deg inn på den delen som heter “Cryptos” i menyen øverst til venstre i Skilling-plattformen. Eventuelt kan du også kan du finne Ethereum ved å søke direkte.

I Skilling plattformen kan du trade og investere i mere enn 60 forskjellige kryptovalutaer i tillegg til Ethereum.

Når du har klikket på Ethereum er det på tide å plassere selve handelsordren.

Her kan du velge mellom vanlig markedsordre (kjøpe til gjeldende kurs direkte), Limit ordre (du setter den kursen du ønske å kjøpe til, -og om kursen beveger seg dit så gjennomføres ordren din automatisk).

Du kan også velge å shorte Ethereum , og alle de andre kryptovalutaene og resten av utvalget av finansielle instrumenter i Skilling-plattformen (Å shorte vil si at du selger noe du ikke eier, – i den hensikt å tjene penger om kursen faller).

Nå kan være et godt tidspunkt å kjøpe Ethereum?

Kursen på ethereum har svingt kraftig de siste årene, men i løpet av juli måned 2020 begynte den å hente seg inn igjen til tidligere nivåer.

Når denne artikkelen først ble skrevet lå kursen på rundt 400 USD per ether. Per dags dato (8 februar 2023) er kursen på ca. 1650 USD.

Den foreløpige kurstoppen ble nådd i november 2021. Den gang nådde Ethereum en kurs på ca. 4.800 dollar, eller det som i dag tilsvarer ca. NOK 50.000.

Valgte du å kjøpe ethereum i slutten av 2017 ville du hatt en avkastning på nærmere 500%.

Ha en langsiktig horisont

Tidligere kursoppganger har som regel blitt etterfulgt av en kortvarig (men markant) tilbakegang. Derfor kan det være en fornuftig tilnærming å kjøpe Ethereum med en langsiktig horisont, hvor du unngår å selge umiddelbart hvis markedet snur seg.

Det kan være vanskelig å tjene penger på kjøp og salg av Ethereum via daytrading, men veldig mange gjør dette, -og ser også ut til å lykkes med dette. Det er selvsagt stor forskjell på denne tilnærmingen, og det å kjøpe for så å holde Ethereum langsiktig, på samme måte som man gjør med et indeksfond i aksjemarkedet.

Ulike metoder for å kjøpe Ethereum

Det finnes flere måter du kan kjøpe Ethereum på. Du kan kjøpe både i spot markedet, via marginhandel og det som kalles for derivater (både perpetual futures og de som forfaller hvert kvartal).

Her ser vi nærmere på hver av metodene, og hvordan man går frem for å oppnå eksponering.

Valg 1: Kjøp Ethereum i spot markedet

Du kan kjøpe Ethereum via spot markedet, som er den enkleste metoden. Spot betyr ganske enkelt at du kjøper til gjeldende kurs, og at det ikke ligger noe mer bak handelen. Her eier du de enhetene du har kjøpt, og du velger selv når du ønsker å selge.

Du kjøper da Ethereum tilsvarende den gjeldende markedskurse og kan da velge å selge når som helst om dette er ønskelig.

Valg 2: Kjøpe ethereum futures (derivater)

Å kjøpe Ethereum futures har også blitt mer populært den siste tiden.

Enkelt forklart: Med en futures kontrakt kan du kjøpe ethereum med giring. Det betyr at du “girer” investeringen for mer enn hva du egentlig sitter med.

Noen markedsplasser lar deg gire investeringene for opptil x100. Veldig høy giring er noe som for de fleste bør unngås, og i Norge er det maksimalt lov til å benytte x2 når men kjøper kryptovaluta med CFDer.

Beste alternativ er i våre øyne å benytte seg av Skilling.

ENKLEST & BILLIGST
Norsk kundeservice

Norsk kundeservice

 • BankID og Konto i NOK
 • Norsk kundeservice
 • 1 mill euro kontoforsikring
 • 60+ krypto med giring
 • Billigst på Krypto
CFDer er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring. Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta denne risikoen. 73% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler hos denne tilbyderen.

Eksempel:

Du velger å kjøpe en futures kontrakt med Ethereum og har 20.000 NOK stående på konto.

Med x2 giring kan du oppnå en eksponering tilsvarende 40.000 kroner. Hvis kursen stiger 1% vil du altså tjene 400 kroner. Skulle kursen falle med 1% vil du tape det tilsvarende beløpet.

Ordinære futures kontrakter har som regel en utløpsdato. Velger du å kjøpe Ethereum med en perpetual future kontrakt er de evigvarende.

For at kursene skal holde seg noenlunde like med de som handles i spotmarkedet brukes et instrument kalt funding fee.

Mer om funding fee:

Funding fees er et beløp som betales enten av de som går long eller de som går short når de kjøper Ethereum futures.

En positiv funding fee indikerer at longs må betale shorts, mens det motsatte er sant for en negativ funding fee.

Hensikten er å tvinge markedet til å følge de samme kursene som gjelder i spot-markedet.

For eksempel: hvis kursen til Ethereum skyter i taket i derivatmarkedet så vil det være en høy positiv funding fee som straffer de med long-posisjoner økonomisk.

PS: En funding fee betales ut til motparten, og ender ikke opp hos børsene selv.

Valg 3: Handle via kvartalsvise futures

En kvartalsvis futures vil ha en maturity date (utløpsdato). Det betyr at du betaler X antall kroner for å kjøpe ethereum i form av en tidsbasert kontrakt. Hvis prisen per Ethereum overstiger det du betalte, vil du tjene inn profitten på mellomlegget.

Du kan også shorte disse futures kontraktene på samme måte. Skulle prisen falle vil du få utbetalt mellomlegget mellom mark price (prisen du betalte) og den prisen som gjelder ved utløp.

Kvartalsvise futures kontrakter kan også omsettes før de utløper. Du er derfor ikke tvunget til å holde de over tid.

Flere ressurser:

Besøk Ethereum.org sin offisielle hjemmeside for å lese mer om prosjektet og hva det innebærer.