apple vision pro
Vision Pro er på mange måter killer-appen. Bilde: Himels Tech/YouTube

Annonse


Var dette planlagt, eller bommet Apple totalt?

Etter de første timene med Vision Pro jeg imponert over øye-styring og gester i løse lufta.

Feilet Apple PR, eller var dette en slags avansert strategi?

Etter et par dager er det også klart for meg at Apple har undersolgt produktet – kanskje med viten og vilje for å levere mer enn hva de har matet i hjernene til folk med PR, eller kanskje fordi de totalt misset hva som er innovasjonene med produktet. Om førstenevnte er korrekt, er Apples håp jungeltelegrafering. Og det er ikke muligheten til å blåse opp videoene på størrelse med en kino-sal, med bildekvalitet (om ikke respons), med bildekvalitet som oppleves like bra som dyre prosjektorer.

Det jeg refererer til er at Vision Pro ikke bare plasserer apper og vet hvor du er i det fysiske rom på den beste måten vi har opplevd. Dette legger så opp til en fantastisk mulighet: å kunne plassere apper i det fysiske rom, og ulike rom (du kan se dem gjennom vegger), for så å komme tilbake og oppleve at appen er nøyaktig der du plasserte den. Det er altså mulig å blåse opp en haug med store virtuelle TV-skjermer i hele huset eller leiligheten, og ved å se på appen man vil styre, gestikulerer man i lufta eller går så nærme appen at grensesnittet er som å berøre en iPad. Det hele fungerer dessuten sømløst med Mac som automatisk veksler mellom å være tastatur og berøringsflate for macOS-skrivebordet og ditto for visionOS-apper som henger i lufta.

“Killer appen” er bruksopplevelsen

Vi har sett hint i markedsføringen til Apple, men kun at en person står ved et bord og gjør en eller annen kjedelig jobb seerne ikke bryr seg om. Men når man har funnet ut at det ikke er noen begrensninger hvor mange apper man kan plassere i hvilke rom, tar det ikke lang tid før batterilevetiden er farlig nærme 0 prosent. Man er dessuten veldig glad for at man ikke er kabel-låst til en Mac. Det hadde totalt herpet produktet.

“Folk forstår ikke at dette ikke er et VR/AR-hodesett som gjør X, Y og Z. Apple utviklet en Spatial Computing databehandlingsplattform (som riktig markedsført av Apple), som lar deg og utviklerne gjøre alt. Vision Pro er ganske enkelt enheten for å servere dette. Spatial Computing og Vision OS 1.0 er virkelig bemerkelsesverdig og noe jeg aldri trodde jeg skulle få oppleve i mitt liv,” skriver “zjkingsley” på Reddits Vision Pro-forum. Kunden mener at anmeldere som Nilay Patel hos The Verge fokuserte for mye på personas og eksternskjermen, når det kun er en bonus-funksjon og ikke viser hva hodesettet er i stand til.

Dette er reklamen Apple burde ha laget for Vision Pro:

Annonse