FAANG aksjer

Trading i FAANG-aksjer er en ekstremt populær form for trading i dagens aksjemarked. FAANG-aksjer er et begrep som refererer til aksjene til de fem teknologigigantene Facebook, Amazon, Apple, Netflix og Google (Alphabet).

Disse aksjene har blitt populære blant investorer på grunn av deres høye vekstrate og lønnsomhet. Den enkleste (og billigste) måten å kjøpe FAANG-aksjer på fra Norge er som regel via en CFD-megler.
CFD-er en form for instrumenter som følger kursutviklingen til underliggende finansielle instrumenter som feks: aksjer, indekser, valuta mv. Som investor eier du i praksis ikke det underliggende instrumentet, men allikevel får du avkastning ihht kursutviklingen.

CFD-trading er globalt den desidert raskest voksende formen for verdipapirhandel, og med sine ekstremt brukervennlige trading plattformer passer denne formen for trading for så vel amatører som for profesjonelle.

I denne artikkelen vil vi se nærmere på CFD-trading i FAANG-aksjer. Vi vil diskutere de grunnleggende prinsippene i CFD-trading og hvordan de gjelder for FAANG-aksjer, sammen med fordeler og ulemper med å handle i disse aksjene.

Vi vil også se på noen av de beste strategiene for CFD-trading i FAANG-aksjer, samt gi noen tips til nybegynnere.
Her kan du komme i gang med å trade FAANG-aksjer og utallige andre finansielle instrumenter ved å åpne en konto hos vår desiderte favoritt-megler Skilling.

ENKLEST & BILLIGST
Trade FAANG-aksjer

Trade FAANG-aksjer

 • BankID og Konto i NOK
 • Norsk kundeservice
 • 1 mill euro kontoforsikring
 • Aksjer med X5 giring
 • Ingen kurtasje
CFDer er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring. Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta denne risikoen. 73% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler hos denne tilbyderen.

Hvem er Skilling?

Skilling er en Skandinavisk-etablert CFD-megler som tilbyr trading i mere enn 1200 forskjellige globale instrumenter på tvers av 8 aktivaklasser med veldig lave kostnader.

Her behøver du ikke å etablere noen VPS-konto for å trade aksjer. Du behøver heller ikke noen form for krypto-wallet for å trade i Bitcoin eller noen av de mer enn 60 andre kryptovalutaene som Skilling tilbyr trading i.

Dette da CFDer handles på margin, slik at du kan ha alle dine posisjoner på en og samme konto uavhengig av aktivaklasser.Norske og globale aksjer, indekser, råvarer, valuta og kryptovaluta kan alt handles med største enkelhet fra en og samme konto.

Skilling Trader er ekstremt brukervennlig og tilgjengelig fra PC, mobil og nettbrett.

Du kan velge å benytte deg av den handelsplattformen eller trading appen som passer deg best, -alternativt kan du benytte flere plattformer om hverandre direkte fra trading-kontoen din.

Du kan lese mere om Skilling i vår fullstendige Skilling-anmeldelse, -og om du vil lese mere utdypende om CFD-trading generelt kan du gjøre dette i vår store 2023 guide til CFD handel.

eToro er en annen kjent megler som kommer fra Israel. Det er en multi-asset-plattform som lar tradere investere i mer enn 5000 eiendeler, ikke bare CFD-er, men også aksjer, råvarer, indekser, ETF-er og forex. Kunder kan kopiere mer erfarne investorer, og det gjør plattformen egnet for nybegynnere så vel som mer erfarne. eToro tilbyr en intuitiv nettbasert handelsplattform og mobilapper for Android- og iOS-enheter. Plattformen tilbyr flere forsknings- og analyseverktøy, inkludert handelssignaler, TradingView-diagrammer, markedsinnsikt, analytikerundersøkelser, live nyhetsfeeds og pedagogiske ressurser.

En klar favoritt
eToro CFD
5.0
Pros:
 • Giring
 • 30+ millioner brukere - 5000+ eiendeler
 • Stort utvalg aksjer
 • ETF-er
 • Krypto-CFD-er
 • Indekser, råvarer og valutaer
 • Gratis demokonto ved registrering
 • Copy trading
Start med eToro

Grunnleggende om CFD-trading

CFD-trading gir investorer muligheten til å handle i en rekke finansielle markeder, inkludert aksjer, indekser, råvarer, valuta og kryptovaluta. Når du handler CFD-er, eier du ikke den underliggende aksjen, men du får avkastning ihht kursbevegelsen. I praksis inngår du en kontrakt med en megler som igjen speiler kursutviklingen i de instrumentene du trader.

En av fordelene med CFD-trading er at du kan handle i både stigende og fallende markeder. Hvis du tror at aksjekursen vil stige, kan du åpne en ‘long’ posisjon. Hvis du tror at aksjekursen vil falle, kan du åpne en ‘short’ posisjon. Du kan også bruke giring til å øke potensielle gevinster, men vær oppmerksom på at dette også øker risikoen tilsvarende.

CFDer gir tradere mulighet for giring

Hva er FAANG-aksjer?

FAANG-aksjer er en gruppe på fem aksjer som har vært blant de mest populære og lønnsomme for investorer de siste årene. Navnet FAANG står for Facebook, Amazon, Apple, Netflix og Google (Alphabet). Disse selskapene har opplevd enorm vekst og suksess, og har blitt noen av de mest verdifulle selskapene i verden.

I denne artikkelen vil vi se nærmere på FAANG-aksjene, deres historie, deres nåværende status og fremtidsutsikter.

Historien til FAANG-aksjer

FAANG-aksjer har sin opprinnelse fra begynnelsen av 2000-tallet, da teknologiaksjer begynte å dominere markedet. I 2013 ble Amazon, Facebook og Netflix lagt til den allerede populære gruppen av teknologiselskaper som inkluderte Apple og Google.

Disse selskapene hadde en fellesnevner: de var ledende innen teknologi, og de hadde en stor innflytelse på måten mennesker kommuniserte, handlet, og brukte teknologi på.

I begynnelsen ble disse aksjene sett på som høyrisiko, da de ble ansett for å være overpriset og potensielt ustabile. Men etter hvert som årene gikk, viste det seg at disse aksjene hadde et enormt vekstpotensial, og deres suksess førte til at enda flere investorer begynte å se etter teknologiaksjer for å maksimere sin avkastning.

Nåværende status for FAANG-aksjer

FAANG-aksjer er nå noen av de mest verdifulle selskapene i verden. Ifølge Forbes’ liste over verdens mest verdifulle merkevarer for 2021, er Apple den mest verdifulle merkevaren i verden, med en estimert verdi på $263,4 milliarder dollar.

Google (Alphabet) er på andreplass med en estimert verdi på $191,2 milliarder dollar, mens Amazon er på tredjeplass med en estimert verdi på $135,4 milliarder dollar.

Facebook og Netflix ligger på henholdsvis niende og trettende plass på listen, med en estimert verdi på henholdsvis $80,1 milliarder dollar og $47,8 milliarder dollar.

Disse tallene viser tydelig hvor stor innflytelse disse selskapene har på markedet, og hvor mye verdiskapning de historisk har stått for.

ENKLEST & BILLIGST
Trade FAANG-aksjer

Trade FAANG-aksjer

 • BankID og Konto i NOK
 • Norsk kundeservice
 • 1 mill euro kontoforsikring
 • Aksjer med X5 giring
 • Ingen kurtasje
CFDer er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring. Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta denne risikoen. 73% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler hos denne tilbyderen.

Fremtiden for FAANG-aksjer

FAANG-aksjene er fortsatt et populært investeringsalternativ, og mange analytikere mener at de vil fortsette å vokse og skape enda større verdier i fremtiden. Det er flere faktorer som kan påvirke disse aksjene i fremtiden, inkludert regulering, konkurranse og endringer i teknologien.

Regulering kan være en bekymring for disse selskapene, spesielt når det gjelder personvern og antitrustlover. Konkurranse fra nye teknologiselskaper kan også påvirke disse aksjene, spesielt hvis de ikke er i stand til å tilpasse seg endringer i markedet. Endringer i teknologien kan også vise seg å få mye å si for den fremtidige verdiutviklingen til FAANG-aksjene.

Fordeler og ulemper med å handle i FAANG-aksjer

Fordelen med å handle i FAANG-aksjer er at de er populære og likvide, og det er alltid muligheter for å tjene penger på disse aksjene.

Imidlertid er det også noen ulemper med å handle i disse aksjene. For det første kan volatiliteten være høy, og kursbevegelsene kan være vanskelige å forutsi.

Videre ser vi ofte at det er tilfeller hvor en av FAANG-aksjene enten stiger, eller faller mye, – og at dette igjen har en tendens til å dra de andre FAANG-aksjene med seg.

Short-handel med CFD

Short-handel med CFD – Hvordan det fungerer og hva bør du være oppmerksom på?
Short-handel er en teknikk som brukes av investorer som ønsker å tjene på nedgang, og CFD-er gir investorer muligheten til å shorte finansielle instrumenter på en enkel og effektiv måte.

Hvordan fungerer short-handel med CFD?

Short-handel med CFDer fungerer på en veldig enkel måte. Først må du velge et finansielt instrument du ønsker å shorte, for eksempel en aksje eller en indeks. Deretter selger du helt enkelt dette instrumentet. Når kursen så faller, kan du kjøpe det du solgte tilbake til en lavere kurs, og dermed tjene på differansen mellom kursen du først solgte for og den kursen du så kjøpte tilbake til.

For eksempel, la oss si at du tror at aksjen til selskapet ABC vil falle i verdi. Du selger derfor 10 aksjer til en kurs på 100 kroner pr stykk. Hvis kursen på aksjen deretter faller til 90 kroner, kan du kjøpe tilbake aksjene til denne lavere kursen og få en gevinst på 100 kroner (10 aksjer x 10 kroner gevinst per aksje).

Det er viktig å merke seg at short-handel med CFDer også kan føre til tap hvis kursen på instrumentet øker i stedet for å falle. Hvis du for eksempel solgte 10 aksjer til selskapet ABC for 100 kroner per stykk, men kursen stiger til 110 kroner per aksje, og om du må kjøpe tilbake aksjene til en høyere kurs vil du da få et tap på 100 kroner (10 aksjer x 10 kroner tap per aksje).

Giring ved CFD Trading

En av de mest brukte verktøyene for å øke mulig fortjeneste ved CFD-trading er giring (ofte referert til som leverage). Men hva er egentlig giring, og hvordan fungerer det ved CFD-trading?

Giring brukes for å øke eksponeringen uten å benytte mere av din egenkapital. Giring kan øke potensialet for gevinst, men det kan også øke risikoen for tap.

CFD-meglere lar kundene benytte giring for å øke potensiell fortjeneste.Giring i CFD-handel fungerer ved å tillate tradere å åpne posisjoner med bare en brøkdel i egenkapital av den totale eksponeringen.

For eksempel, hvis en trader ønsker å kjøpe 100 aksjer i et selskap kurs på 50 kroner per aksje, vil det totale beløpet som kreves for handelen være 5 000 kroner. Hvis megleren tillater en giring på 10: 1, kan traderen åpne denne posisjonen med bare 500 kroner på sin trading konto (ofte også kalt marginkonto), mens den resterende delen av investeringen på 4 500 kroner tilføres automatisk som et lån fra megleren.

Fordelen med giring er at tradere kan øke potensiell avkastning på en investering med langt mindre egenkapital enn den faktiske investeringen skulle tilsi.

Hvis kursen på aksjen stiger til 55 kroner per aksje, vil traderen få en fortjeneste på 500 kroner, noe som gir en egenkapitalavkastning på hele 100% av den faktiske investeringen på 500 kroner. Uten giring ville avkastningen her bare blitt på 10% av den samme egenkapitalen.

Men det er viktig å huske på at giring også øker risikoen for tap. Hvis kursen på aksjen faller i stedet for å stige, kan tapet i forhold til egenkapitalen bli tilsvarende høyere.

Hvis kursen på aksjen i eksempelet over faller til 45 kroner per aksje, vil traderen få et tap på 500 kroner, tilsvarende 100% av egenkapitalen på 500 kroner.

Det er derfor viktig å forstå risikoen som er forbundet med giring før du benytter deg av denne giringen.
Tradere bør alltid ha en god forståelse av markedsforholdene og de potensielle risikoene før de benytter giring ved verdipapirhandel.

Det er også viktig å velge en pålitelig megler som gir tilstrekkelig informasjon og støtte til traderne når de benytter giring. I tillegg bør traderne ha en klar strategi for å minimere risikoen for tap. Dette er typisk ved bruk av automatiske ‘stop-loss-ordrer’, som automatisk lukker posisjon(ene) om kursen når et på forhånd bestemt nivå.

CFD handel oppsummert

CFD-handel gir deg muligheten til å trade i et bredt utvalg av finansielle instrumenter på en enkel og fleksibel måte. Du kan benytte giring for å øke potensiell fortjeneste. CFD-handel gir deg også muligheten til å trade på både på opp, -og nedadgående kurser/markeder ved bruk av short-handel.

CFD trading er en enkel måte å handle i nærmest hva det skal være av norske og globale finansielle instrumenter fra en og samme konto.

Du kan på bare noen få minutter registrere en konto og komme i gang med å trade aksjer, indekser, råvarer (gull, olje mv.), valuta og kryptovaluta fra alle de største og mest likvide markedene i verden.

ENKLEST & BILLIGST
Trade FAANG-aksjer

Trade FAANG-aksjer

 • BankID og Konto i NOK
 • Norsk kundeservice
 • 1 mill euro kontoforsikring
 • Aksjer med X5 giring
 • Ingen kurtasje
CFDer er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring. Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta denne risikoen. 73% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler hos denne tilbyderen.