Firi – Norges beste kryptovalutabørs?

Firi er Nordens største kryptobørs med 170 000 kunder i Norge og Danmark. Vi har testet krypto-tjenesten og sammenlignet kryptobørsen med både norske og utenlandske konkurrerende krytobørser.

Firi er en trygg markedsplass for norske brukere og er registrert hos Finanstilsynet. Eierselskapet til Firi AS har lisens til å tilby vekslings- og oppbevaringstjenester for virtuell valuta (se mer her). Kundenes midler hos er beskyttet av det høyeste sikkerhetsnivået på markedet, og er forsikret mot nettkriminalitet.

Hva viser testen vår?

Investering av kryptovaluta innebærer høy risiko. Du må skatte av kryptovaluta i Norge. Selskapet er registrert hos det norske Finanstilsynet.

I vår test vil vi se nærmere på:

 • Er Firi en trygg og enkel kryptobørs? Hvordan registrerer man seg, hvordan kjøper man krypto hos Firi og hvilke sikkerhetstiltak har de for oppbevaring og sikring av kryptovaluta?
 • Hvilke gebyrer og kostnader er det ved å handle kryptovaluta? Vi har også sett nærmere på Firi sitt fordelsprogram, Firi Fordel.
 • Hvordan gjør man uttak og innskudd? Det bør være lett å sette inn penger på handelskontoen, og like lett å ta ut penger fra handelskontoen.
Fordeler

* Enkelt å bruke som både proff og nybegynner.
* Sterkt fokus på sikkerhet. Firi er registrert hos Finanstilsynet.
* Lokal og rask kundeservice.
* Velkomstbonus til nye kunder som vil teste ut kryptovaluta gratis.
* Har et eget fordelsprogram, Firi Fordel, for alle sine kunder
* Lynrask handel med Vipps, kort, Apple Pay eller Google Pay.
* Tilbyr Kryptosparing og staking.
* Skattekalkulator for kryptovaluta.
* Brukervennlig app.
Potensielle ulemper

* Handelsgebyret er litt høyere enn hos internasjonale konkurrenter (0,7%).Kjøp krypto på sekunder med Vipps

Dette viser vår test

 • Firi tilbyr en brukervennlig app som gjør det enkelt å investere i kryptovaluta. I appen kan man kjøpe krypto på sekunder med Vipps, kort, Apple Pay eller Google Pay.

 • Firi har gjort sparing i kryptovaluta enkelt. I appen kan kundene sette opp spareavtale, der man automatisk sparer i krypto så ofte man selv ønsker.

 • Firi regner ut skatten på kryptovaluta for kundene sine. De tilbyr sin egen skattekalkulator der man enkelt kan hente ut tallene man skal føre inn i skattemeldingen.

 • Firi gir velkomstbonus til nye norske kunder. Nye kunder får først 55 kroner til å investere i kryptovaluta, og deretter kan de tjene belønninger i Firi Fordel. Kunder kan tjene 100 kroner ved å verve venner og familie. Klikk her for å lese mer.

 • Firi er et norsk selskap registrert hos Finanstilsynet. Daglig leder er Thuc Tuan Hoang og styreleder er Øyvind Kvanes.

 • Prisene til Firi er midt på treet. Du kan kjøpe og selge krypto med norske kroner, sette inn penger gratis og betale handelsavgift på 0,7%. Handelsgebyret er hakket dyrere enn de internasjonale kryptobørsene, men samtidig betaler ikke kunden for valutapåslag og vekslingsgebyr fra NOK til USD.

 • Kjøp, innskudd og uttak skjer hurtig. Uttak og innskudd avhenger av hvilken betalingsmetode du bruker, men kan være så raskt som to minutter.

Slik blir du kunde

 1. Begynn med å klikke her for å laste ned appen eller her for å starte på web. Vi anbefaler å starte med appen.
 2. Registrer deg med Vipps for raskest mulig prosess. Du kan også velge e-post, passord og tofaktorkode. 
 3. Verifiser identiteten din med BankID og fyll ut et kort spørreskjema. Firi er pålagt å stille disse spørsmålene til nye brukere. Det inkluderer hvor kapitalen din stammer fra og hvorvidt du er en politisk eksponert person. Skjemaet tar rundt to minutter å fylle ut.
 4. Du har fått velkomstbonus hvis du har brukt vår lenke. Hent denne i appen og test krypto-investering gratis. 
 5. Du kan sette inn norske kroner gratis eller kjøpe krypto direkte med Vipps, kort, Apple Pay eller Google Pay.

Våre erfaringer med Firi og brukervennlighet

Sammenlignet med mange utenlandske kryptobørser merker vi at Firi skiller seg ut, og det er ikke bare fordi det er et norsk selskap. De har virkelig lagt ned mye arbeid for å skape en brukervennlig app som passer for både for nybegynnere og mer erfarne kryptoinvestorer, og tilbyr også en avansert handel-løsning for profesjonelle krypto-tradere. 
 
Det tar kun sekunder å kjøpe kryptovaluta hvis du bruker Vipps, kort, Apple Pay eller Google Pay, men du kan også velge å sette inn norske kroner gratis for å handle når det passer deg. I appen er det en graf der du kan se hvordan investeringen din har utviklet seg over tid. Du kan også spare i kryptovaluta på en enkel og trygg måte gjennom Kryptosparing, og også stake din kryptovaluta hvis du ønsker det. Firi har designet og utviklet appen slik at absolutt alle skal kunne klare å investere i kryptovaluta. 

Skattekalkulatoren gjør det også mye enklere å investere i kryptovaluta, da Firi tar jobben med å regne ut hva kundene skal betale i skatt. Merk at det gjelder for handler gjort på Firi sin plattform, men du kan selv legge inn innkjøpspris på krypto gjort utenfor plattformen.

Lokal og rask kundeservice

Har du spørsmål? Da er ikke hjelpen langt unna. Både i appen og på web finner du chatten hvor du kan stille spørsmål du trenger svar på. Firi har lokal kundeservice som svarer raskt, og de har også en nyttig blogg hvor du kan få god hjelp til å komme i gang med handel av kryptovaluta.
Vi liker at de er åpne om alle gebyrer på forhånd. Til forskjell fra de fleste andre kryptovalutabørser forteller de deg hvilke gebyrer som kreves inn mens du utfører handler, og hvordan det påvirker din egen beholdning.

Innskudd og uttak

Innskudd og uttak Firi støtter kun innskudd via norske eller danske banker og med norske eller danske kroner. Det er derfor ikke mulig å bruke verken euro, dollar eller andre valutatyper. Innskudd med både NOK og kryptovaluta er gratis. Det er ikke mulig å gjøre innskudd til nye casinoer fra Firi.

I tillegg støttes innskudd med Vipps eller kort, og da får du innskuddet umiddelbart på konto. Uttak av kryptovaluta fra Firi behandles også nærmest umiddelbart. Merk at det fortsatt kan ta en del tid før du mottar midlene på den andre kryptovalutabørsen. Noen kryptovalutaer vil alltid være raskere å overføre enn andre.

For uttak av norske kroner vil det variere. Når vi testet siden merket vi at uttakene noen ganger gjennomføres innen 30 minutter, mens det andre ganger kan ta opptil én dag. Viktig: Alle uttak bekreftes ved hjelp av BankID.
For ekstra store uttak kan det ta opptil 24 timer før det gjennomføres. Firi kan måtte overføre penger fra sin cold wallet for å etterleve uttaket. Børsen lagrer mesteparten av kryptovalutaen sin på denne måten av sikkerhetsårsaker.

Du kan gjøre uttak av NOK og kryptovaluta på opptil 300 000 kroner i verdi per 24 timer.

Kjøp og salg av kryptovaluta

Firi har gjort det utrolig enkelt å handle kryptovaluta. I appen tar det bare noen sekunder å kjøpe den kryptovalutaen du ønsker, og du kan selge like enkelt. Du kan også sette opp spareavtale som automatisk kjøper kryptovaluta for deg når du måtte ønske. Dette er en god strategi for langsiktig investering.

Avansert handel

Firi har også en mer avansert løsning for de som har mer erfaring med handel av kryptovaluta.

Avansert handel gir deg mulighet til å vurdere kursutviklingen med tekniske indikatorer og lage dine egne tekniske analyser av kryptovaluta. Noen brukere vil muligens savne muligheten for å tegne inn tekniske støtter og motstand, men så langt har vi ikke hatt noen problemer med å klare oss uten dette.

Her kan du selv kjøpe og selge kryptovaluta til ønsket pris, som kan være en stor fordel for mange tradere. Merk at likviditeten fortsatt er noe begrenset. Derfor kan det være en relativt høy spread mellom de ulike prisene.

Priser og avgifter

Dette er gratis:

 • Laste ned app og opprette konto 
 • Innskudd fra bankkonto 
 • Innskudd av kryptovaluta
 • Medlemsskap i Firi Fordel
 • Skattekalkulatoren

Priser og avgifter

 • Handelsgebyr: 0,7%
 • Uttak av norske kroner: 69 kr
 • Uttak av kryptovaluta: Varierer
 • Innskudd/direktekjøp med Vipps, kort, Apple Pay eller Google Pay: 3,9%

Se Firi sine priser her.

Firi Fordel: Bonuser og belønninger

Når du handler så kjøper du kryptovaluta for norske kroner og mottar tilsvarende valuta når du selger deg ut av kryptovaluta. Dette er en stor fordel for nye investorer, fordi det gir en bedre oversikt og kontroll på hvor mye du kjøper for i de ulike typene kryptovaluta som er tilgjengelig.

For øyeblikket er følgende kryptovaluta tilgjengelige:

 • Bitcoin (BTC):
 • Ethereum (ETH)
 • Cardano (ADA)
 • Litecoin (LTC)
 • XRP (Ripple)
 • Dai (DAI)
 • Solana (SOL)
 • Polkadot (DOT)
 • USD Coin (USDC)

  Du kan lese mer om hver kryptovaluta hos Firi her. 

  Utvalget er noe begrenset, men vil forhåpentligvis utvides i løpet av nærmeste fremtid. Firi jobber aktivt med å hente inn tilbakemeldinger fra kundene sine, med mål om å sjekke hvilke valutaer de bør lansere i neste runde.
  Selv sier de på bloggen sin at det er viktig at kryptovalutaene som kan vurderes er populære og etterspurt blant norske investorer og at det er seriøse prosjekter.

Firi Fordel: Bonuser og belønninger

Tjenesten har sitt eget fordelsprogram, Firi Fordel, der de tilbyr ulike bonuser og belønninger til brukerne sine. Kunder kan få 100 kroner i bitcoin for hver venn de inviterer til kryptobørsen, og man kan også tjene gratis kryptovaluta ved å gjennomføre ulike små og store oppgaver i appen.

Det bør nevnes at Firi også tilbyr API løsninger for handel med kryptovaluta. API er en forkortelse for det engelske uttrykket Automatic Programming Interface.
Med en API kan du sette opp din egen handelsrobot på Firi som hjelper deg dra nytte av prissvingningene og eventuelle forskjeller mellom andre kryptobørser. Det krever en del erfaring og kunnskap innen programmering, mn er likeså et fint supplement.

Kundeservice og brukerhjelp

Firi er vert for Kryptoklubben på Facebook og har også en blogg som inneholder mye nyttig og lærerik informasjon. Her finner du informasjon om hva blokkjeder er, hvordan du kan spre risiko når du investerer, hvordan du betaler skatt når du kjøper og selger kryptovaluta, og hvordan du går frem steg for steg for å kjøpe kryptovaluta på Firi.

De er også på sosiale medier. Du finner dem på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og TikTok. Vår erfaring er at Facebook er den mest nyttige kanalen å følge dem på. Her legges det ut nyheter som er relevant for brukere av kryptobørsen, og tips som er nyttige når du har investert i kryptovaluta på nett.

Oppsummering av vår Firi-vurdering

Firi leverer en solid brukeropplevelse takket være et enkelt og brukervennlig design. Ulempen er mangelen på kjente kryptovalutapar, kombinert med gebyrer som er marginalt høyere enn andre steder.
Vi liker at det er mulig å sette inn norske kroner, samt å verifisere seg med Vipps. At Firi har registrert seg hos Finanstilsynet gir de ekstra troverdighet.

I tillegg har de et fordelsprogram som kan komme til nytte for nye brukere. Totalt sett er Firi en handelsplass vi anbefaler, og da særlig for nybegynnere som ønsker å begynne i det små.

Ofte stilte spørsmål

Er Firi en trygg kryptobørs?
Firi er en legitim kryptovalutabørs registrert hos Finanstilsynet. De har tillatelse til å drive veksling og videresalg av digital valuta. Som en del av dette er de forpliktet til å overholde bestemmelsene i hvitvaskingsloven.

Hvilke tjenester tilbys?
Enkelt kjøp og salg av kryptovaluta, avansert handel/trading av kryptovaluta, automatiske kjøp via spareavtale, staking av kryptovaluta, skattekalkulator. 

Hvilke typer innskudd støttes?
Firi støtter innskudd av norske kroner og kryptovalutainnskudd. 

Hvor kan jeg laste ned Firi sin app for mobil?
Appen er tilgjengelig for både iOS og Android. I denne artikkelen har vi lagt ved linkene som tar deg direkte til til hver app-utgave (se lenkene på bunnen av guiden vår).

Hva er prisene og avgiftene?
Handelsgebyr er 0,7 prosent, og denne gjelder uansett hvilken type kryptovaluta du kjøper eller selger.