Hvordan Kjøpe Kryptovaluta

Hvordan kjøpe kryptovaluta i Norge

Slik kan du kjøpe kryptovaluta fra Norge på en enkel måte. Benytt bankoverføring, kort eller noen av de andre betalingsløsningene (Klarna, Skrill, Trustly, GooglePay, ApplePay, Neteller mv.).

I denne guiden vil du få en enkel forklaring på hva som kreves for å komme i gang med å kjøpe kryptovaluta.

Krypto CFD fordeler: Lovregulert & investorbeskyttet som andre verdipapirer (aksjer mv.). Regulert & Lisensiert – Lave kostnader – Kostnadsfrie inn/uttak – Slipper Wallet – Konto i NOK – Ingen vekslingskostnader – Penger til Norge problemfritt – Enkel Giring & Shorting.

Lisensierte verdipapirforetak har streng rapporteringsplikt og må opprettholde lovpålagte kapitaldekningskrav. Penger oppbevares på adskilte klientkontoer.

Videre har vi også inkludert noe mer dyptgående informasjon om hva kryptovaluta faktisk er. 

Å komme i gang med å kjøpe kryptovaluta vil ta deg rundt 5 minutter (avhengig av hvilken megler du velger).

ENKLEST & BILLIGST
Trade krypto

Trade krypto

 • BankID og Konto i NOK
 • Norsk kundeservice
 • 1 mill euro kontoforsikring
 • 60+ krypto med giring
 • Billigst på Krypto
CFDer er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring. Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta denne risikoen. 73% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler hos denne tilbyderen.

1. Hvor er det best å kjøpe Kryptovaluta?

Første steg er å velge handelsplattform.

Nedenfor kan du lese mer om en CFD-megler svært mange nordmenn benytter seg av når de kjøper kryptovaluta fra Norge.

Skilling har verdipapirkonsesjon og godkjennelse til å tilby sine tjenester i Norge fra det norske finanstilsynet.

Fordelene ved å benytte et regulert verdipapirforetak er mange, -men den senere tid (etter FTX, og alle de andre krypto-svindel skandalene) er det stadig flere som velger å trade og investere i kryptovaluta gjennom regulerte CFD-meglere.

Ved å benytte CFDer får du akkurat den samme eksponeringen / kursutviklingen som om du hadde kjøpt den fysiske kryptovalutaen uten at du får med risikoen ved å benytte uregulerte kryptomeglere.

Fordelen med Skilling, i tillegg til at tjenesten er lovlig, regulert og ekstremt brukervennlig, er at du kan komme veldig raskt i gang ved å registrere din konto med norsk BankID, benytte vanlig bankbetaling, kredittkort, debetkort og de aller fleste av de mest populære betalingsløsningene på markedet.

Om du absolutt må ha fysisk kryptovaluta (ikke CFDer) anbefaler vi at du foretar en grundig vurdering, før du eventuelt benytter deg av noen av de uregulerte alternativene.

Kjøpe Kryptovaluta med CFD

Det er veldig lett, fleksibelt og trygt å investere i kryptovaluta via CFDer. CFDer er i praksis mye enklere og sikrere all den tid du benytter en regulert megler som er under tilsyn av sitt respektive finanstilsyn.

Etter FTX og alle de andre krypto-svindel skandalene ser vi at CFD-meglere i langt større grad nå er å foretrekke da du hos disse har en helt annet nivå av sikkerhet.

Med en CFD megler har du forbrukerbeskyttelse på linje som ved handel i andre lovlig regulerte verdipapirer (aksjer, valuta, råvarer mv.).

Når du skal kjøpe kryptovaluta er det særlig 4 ting du bør være oppmerksom på; Sikkerhet, kostnader, utvalg og betalingsmetoder.

Åpne konto og registrer bruker

Du må først åpne en konto, og registrere din brukeridentitet. Med Skilling tar dette bare et par minutter, -og du kan benytte norsk BankID.

Det er faktisk mulig å foreta innskudd og trade før du har fullt ut verifisert identiteten din (for maks NOK 20 000).

Uavhengig av dette er du fortsatt pålagt å svare på en del standardiserte spørsmål knyttet til hvilken erfaring du har innen verdipapirhandel mv. (felles EU-krav fra det europeiske Finanstilsynet – ESMA).

Skilling er underlagt strenge reguleringer, derav kravet om å vurdere om kunden har den nødvendige forståelsen som kreves for å kunne investere.

Før du kan kjøpe kryptovaluta vil du derfor måtte svare på noen enkle spørsmål knyttet til blant annet:

 • Hvor pengene dine kommer fra
 • Hvilken erfaring du har med denne typen investeringer
 • Hvorvidt du er innforstått med den aktuelle risikoen

Disse avkryssnings-spørsmålene tar deg mindre enn 5 minutter å svare på…

Overføre penger til din konto

Neste skritt blir da å overføre penger til Skilling-kontoen din.

 Her har du veldig mange tilgjengelige betalingsløsninger, med noen av de mest populære listet opp her:

 • Bankoverføring
 • Debetkort/Kredittkort (VISA, MasterCard++)
 • Klarna
 • Trustly
 • Netteller
 • Skrill

Så snart pengene er overført er du klar til å kjøpe kryptovaluta.

Du finner innskuddsknappen på venstre side i tradingplattformen.

Hos Skilling kan du kjøpe kryptovaluta for opptil 20.000 norske kroner før det er krav om at du verifiserer deg. Det er dog viktig å påpeke at du må ha en verifisert konto før du kan ta penger ut av kontoen din, slik at du kan like gjerne sørge for å verifisere deg med det samme…

Verdt å vite: Ved kjøp av kryptovaluta hos Skilling vil du kunne benytte norske kroner direkte da din Skilling konto opprettes i norske kroner slik at du ikke behøver å overføre i eksempelvis EUR eller USD, noe som ofte er tilfellet når man benytter utenlandske markedsplasser for kryptovaluta.

4. Fullfør kjøpet av kryptovaluta

Steg 4 (siste steg) er å gjennomføre kjøpet av kryptovaluta . For å kjøpe kryptovaluta må du klikke deg inn på den delen som heter “Cryptos” i menyen øverst til venstre i Skilling-plattformen. Eventuelt kan du også kan du finne kryptovalutaen du leter etter ved å søke direkte.

I Skilling plattformen kan du trade og investere i mere enn 60 forskjellige kryptovalutaer.

Når du har funnet den kryptovalutaen du ønsker å trade er det på tide å plassere selve handelsordren.

Her kan du velge mellom vanlig markedsordre (kjøpe til gjeldende kurs direkte), Limit ordre (du setter den kursen du ønske å kjøpe til, -og om kursen beveger seg dit så gjennomføres ordren din automatisk

Du kan også velge å shorte kryptovaluta, og stort sett også hele resten av utvalget av de finansielle instrumentene i Skilling-plattformen (Å shorte vil si at du selger noe du ikke eier, – i den hensikt å tjene penger om kursen faller).

Obs: Vær oppmerksom på at denne typen handler er risikable. Du bør ikke handle kryptovaluta med mindre du er godt kjent med risikoen dette innebærer.

Investere i kryptovaluta

Det kan være fornuftig å investere i kryptovaluta med et langsiktig perspektiv. Markedskursene kan svinge mye, og man risikerer å pådra seg betydelige tap dersom man utelukkende spekulerer i kortsiktige kurssvingninger.

For å spre risiko kan man investere i kryptovaluta gjennom en såkalt “kurv” av forskjellige valutaer. Dette er et produkt som ikke tilbys veldig mange steder. Kort forklart kan det sammenlignes med å kjøpe en slags indeks av ulike kryptovalutaer. Når det er sagt kan du ganske enkelt håndtere dette på egen hånd ved å kjøpe den sammensetningen av kryptovalutaer som du selv faktisk mener er best..

ENKLEST & BILLIGST
Trade krypto

Trade krypto

 • BankID og Konto i NOK
 • Norsk kundeservice
 • 1 mill euro kontoforsikring
 • 60+ krypto med giring
 • Billigst på Krypto
CFDer er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring. Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta denne risikoen. 73% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler hos denne tilbyderen.

Mer om kostnader

Når du skal kjøpe kryptovaluta vil du oppleve at det er enkelte kostnader ved dette. Her går vi gjennom de vanligste.

Veksligskostnader slår inn hvis du setter inn norske kroner på en utenlandsk platform og pengene veksles til en annen valuta. For eksempel: Du skal kjøpe kryptovaluta for 10.000 kroner, men pengene må veksles om til amerikanske dollar. Her kan du forvente å betale rundt 0,5-4,00% i vekslingsgebyr.

Gebyr for markedsordre (taker-fee) betyr at du kjøper kryptovaluta til “første og beste” tilgjengelige kurs. Du legger altså inn en ordre som “spiser” av den tilgjengelige ordreboken. Det er vanlig å betale et høyere gebyr for denne typen handler, men dette gjelder ikke hos alle børsene/meglerne.

Gebyr for limit ordre er det motsatte(maker-fee). Her legger du inn en kurs som ligger lavere enn nåværende kurs. Hvis kursen faller vil ordren “trigges” og kjøpet gjennomføres.

Basert på en sammenligning av flere kryptovalutabørser ser det ut til at satsen for denne typen provisjoner ligger mellom 0,05 – 1,0 % av kjøpesummen ved trading av kryptovaluta, -så her er det veldig store variasjoner.

Uttaksgebyr er det som noen av kryptobørsene/meglerne krever for å håndtere uttakene dine. Her kan du forvente å betale rundt 50 kroner hos de som opererer med denne typen gebyrer.