expressvpn

ExpressVPN Norge vurdering

Er ExpressVPN så bra som det hevdes og kan prisnivået forsvares? Dette fant vi ut når vi testet tjenesten.

ExpressVPN er blant de mest brukte VPN programmene på verdensbasis og er kjent for å spesialisere seg innen streaming av innhold. Det inkluderer både filmer, musikk, sport og dataspill. Spørsmålet er hvorvidt det er verdt å betale ekstra per måned for økt kvalitet?

ExpressVPN logo
Få 49 prosent rabatt
 
Hva vi liker
 • Raskest nedlasting blant alle VPN tjenester vi har testet
 • Sterk kryptering og enkel brukerflate
 • Logger ingen aktivitet, uansett hva
Flere fakta
 • Pris: Fra 60 kr pr. måned for 15 måneder. Gjelder besøk via Itavisen
 • Kundeservice: 24/7
 • Antall servere: 3.100 stk fordelt på 94 land
 • Båndbredde: Ubegrenset
 • Garantiperiode: 30 dager

En kort oppsummering

Kvalitetsnivået var vesentlig høyere enn det vi så hos andre leverandører, noe vi også fikk bekreftet når vi testet serverne. Her observerte vi at ExpressVPN ga opptil 11 prosent raskere nedlasting enn konkurrentene når vi målte snitthastigheten mellom ulike servere.

Ulempen er at prisen er høyere enn hva man betaler hos andre tjenester. Den billigste avtalen gir deg 15 måneders tilgang for ca. 60 kr per måned.

Tips: Denne lenken gir deg 49 prosent rabatt hos ExpressVPN når du kjøper 12 måneders planen.

En differanse på 11 prosent høres kanskje ut som en mager forbedring, men kan utgjøre en vesentlig forskjell for de som streamer filmer, videospill og lignende. Særlig hvis det er snakk om 4.000 punkts (4K) oppløsning på en SmartTV.

Vår tankegang er at ExpressVPN er verdt pengene hvis man er villig til å betale ekstra for premium kvalitet og ytelse. Den passer derimot kun for de som trenger raskere overføring.

Flere fakta

Hvis du ønsker å spare så mye penger som mulig vil ikke dette være den rette tjenesten for deg.

Da anbefaler vi deg heller å vurdere en VPN som SurfShark, med en kostnad på rundt 20% av ExpressVPN. Et annet solid alternativ er NordVPN som har en lavere pris og relativt god kvalitet på streaming.

Er du derimot på utkikk etter best mulig kvalitet med en stabil oppkobling? Da er ExpressVPN det beste valget.

ExpressVPN pris og betaling

Her ser du en oversikt over prisene som tilbys nye kunder (oppdatert for 2021). Merk at du kun får avslaget på 49 prosent hvis du følger lenken ovenfor. Hvis ikke må du betale standard pris når du oppretter nytt abonnement.

[Gå tilbake til toppen]

Standard pris ligger på 12,95 USD per måned. Tjenesten leveres med en 30 dagers garanti.

Betalingsmetoder

Velg mellom flere forskjellige betalingsmetoder. Det enkleste er å velge kortbetaling eller PayPal. De støtter også Bitcoin.

ExpressVPN tilbyr en rekke forskjellige betalingsmetoder.

Streaming med ExpressVPN

Vi liker at de støtter så mange forskjellige plattformer. Det inkluderer PC, mobil, nettbrett AppleTV og andre SmartTV løsninger.

Vår test indikerte at ExpressVPN var den beste VPN tjenesten for å streame innhold fra utenlandske servere. Vi testet riktignok ikke hastigheten for gaming applikasjoner (noe vi planlegger å gjøre på et senere tidspunkt).

Vi kjørte en hastighetstest fra 5 ulike land inkludert USA, Storbritannia, Tyskland, Norge og Australia for å se hvordan det påvirket kvaliteten. Den fungerte utmerket for å streame blant annet Netflix, Hulu, HBO og Amazon Prime.

Destinasjon

Nedlasting

Opplasting

Ping

Opprinnelig hastighet (fra Norge)

49,37 Mbps

40,88 Mbps

3 ms

Hurtigtilkobling UK

39,43 Mbps

32,32 Mbps

34 ms

Manuell tilkobling UK

34,60 Mbps

17,47 Mbps

132 ms

Hurtigtilkobling USA (Dallas)

29,11 Mbps

19,89 Mbps

143 ms

Hurtigtilkobling Tyskland

35,72 Mbps

23,00 Mbps

110 ms

Hurtigtilkobling Australia

29,88 Mbps

12,15 Mbps

207 ms

Hastigheten viste seg å ligge rundt 10 prosent over de nærmeste konkurrentene, med visse unntak. Nedlastingen var god nok til å streame innholdet i HD oppløsning og 4K på de tjenestene vi testet, uten at bildet frøs underveis.

Resultatene var best for nedlasting av innhold, men også opplasting var noe kjappere. Resultatene varierte noe ettersom hvor serveren var plassert. Det gikk noe saktere når vi koblet oss opp mot Australia.

De aller raskeste resultatene fikk vi ved bruk av norske VPN servere (ikke overraskende). Å surfe fra Norge er nok ikke det viktigste for de fleste, med mindre man er på reise i utlandet og ønsker å streame norsk innhold.

Et annet punkt som er verdt å nevne: EkspressVPN kobler seg nærmest umiddelbart til det ønskede nettverket. Det er også viktig at man har en stabil oppkobling med minst 30 mbps.

I noen tilfeller fikk vi beskjed av leverandørene om at IP adressen var blitt sperret. Det var relativt enkelt å omgå problemet og vi valgte kun en annen IP adresse fra det samme landet. I ett tilfelle måtte vi bytte 3 ganger før den nye adressen ble godkjent.

Man kan forøvrig også enkelt streame norsk innhold, blant annet fra TV2 og NRK. Med servere i 94 land er utvalget usedvanlig bra.

ExpressVPN servere og utvalg

ExpressVPN har servere fordelt på alle kontinenter. Afrika er det eneste kontinentet hvor dekningen er noe lavere.

ExpressVPN har ca 3.100 VPN servere fordelt på 94 land (antallet vokser jevnlig). Størst tetthet finner man i Nord Amerika (merk: USA og Canada) kombinert med Europa.

Servernes beliggenhet er sannsynligvis tilpasset bruken av streaming-tjenester, ettersom alle disse selskapene holder til i “vesten”. Her snakker vi om tjenester som Netflix, Hulu, Disney, HBO, BBC etc.

Her ser du en oversikt over de ulike geo-plasseringene. Ulike byer kan ha flere separate servere og et varierende antall IP adresser.

Flere IP adresser i samme land

Som med andre VPN tjenester får du valget mellom å velge flere IP adresser i samme land. Det er en fordel ettersom noen servere kan ha blitt geoblokkert av nettsiden du besøker.

Et eksempel er at du kobler deg opp på Netflix i USA, men får beskjed om at adressen din er blokkert. I vår test var det svært enkelt å bytte, enda det tok litt lenger tid på SmartTV sammenlignet med PC og mobil.

Støtte for router

ExpressVPN støtter oppsettet og bruken av routere, noe man må gjøre for å benytte den med SmartTV applikasjoner.

Også her har man en egen interface som gjør det lettere å bytte IP adresser.

Å koble programmet direkte opp til routeren kan også hindre såkalte “IP” lekkasjer. Fra tidligere er det kjent at noen applikasjoner på mobiltelefoner velger å omgå den forhåndsbestemte IP adressen, som gjør at adressen lekker ut.

Mer om router oppsett her: Expressvpn.com/no/vpn-software/vpn-router.

Express VPN for Mac (iOS), Iphone, Linux og Android

ExpressVPN har publisert en rekke guider som viser hvordan man setter opp programmet på ulike enheter. Her har vi oppsummert de viktigste.

Android – Installering

Macbook iOS – Installering

Linux – Installering

Sikkerhet

For mange som skal VPN vil sikkerhet og behovet for anonymitet være det viktigste. ExpressVPN gjør en god jobb på dette området.

For det første har de en policy om at de aldri fører logger over hvilke nettsider eller tjenester brukerne besøker. Det betyr at de ikke har noen sentral oversikt over hvilke nettsider brukerne går inn på. Loggføring har skjedd hos andre VPN-tjenester tidligere, så dette regnes som en fordel.

Med “loggføring” mener vi en rekke forskjellige typer data (samt metadata). Det inkluderer blant annet IP adressen din, DNS adresser og meta-data fra cookies i nettleseren.

Selskapet holder til i British Virgin Islands, som er et Britisk Oversjøisk territorium. Det betyr også at de ikke er underlagt jurisdiksjonen til vestline land som USA, Storbrittania, Canada og resten av EU. Derfor er de heller ikke bundet av noen krav om innsamling av data.

På lik linje med andre VPN-tjenester har ExpressVPN en streng personvernerklæring. De legger mye vekt på behovet for å verne om privatlivets fred.

Til dags dato har det ikke vært skrevet noen saker i mediene om at ExpressVPN samler inn data og informasjon om brukerne sine (til forskjell fra noen andre VPN-selskap).

“Killswitch” hindrer IP lekkasjer

ExpressVPN har implementert et system som hindrer lekkasjer av IP adresser. Skulle du miste internettet (eller tilkoblingen til serverne deres) vil programmet automatisk skru av nett-tilgangen.

Det forhindrer at IP adressen “lekker ut” slik at ISP’en din kan se hvilken nettside eller tjeneste du bruker.

Kryptering

All datatrafikk via ExpressVPN krypteres med noe som kalles for en 256-bit AES nøkkel. Denne sikkerhetsstandarden anbefales av de fleste IT eksperter og fagfolk som jobber med kryptering.

Krypteringen gjør det umulig for utenforstående å “sniffe” ut hvilke data som sendes via tilkoblingen. Det er enda ikke påvist at noen har klart å bryte en 256-bit krypteringsnøkkel.

Konklusjon

Vår totalvurdering av ExpressVPN er at tjenesten tilbyr den beste løsningen for VPN bruk i Norge på nåværende tidspunkt.

Enda prisnivået er litt høyere kompenseres det ved hjelp av høy hastighet, god kundeservice og en software-modell som er usedvanlig enkel å bruke.

Utvalget av VPN servere er en annen fordel og vi liker at de har et såpass bredt antall land og utgaver å velge mellom. Det er tydelig at de har lagt mye jobb i å være det beste premium-alternativet i dagens VPN marked.

Vi anbefaler spesielt tjenesten til de som ønsker å streame nettinnhold som er geoblokkert i hjemlandet deres. Enten det er snakk om norske programmer fra TV2 og NRK eller utenlandske multi-media kanaler.

30 dagers garantien er en annen fordel som er verdt å merke seg. Er man ikke fornøyd er det heller ikke vanskelig å få pengene tilbake fra selskapet.

ExpressVPN logo
Få 49 prosent rabatt
 
Hva vi liker
 • Raskest nedlasting blant alle VPN tjenester vi har testet
 • Sterk kryptering og enkel brukerflate
 • Logger ingen aktivitet, uansett hva
Flere fakta
 • Pris: Fra 60 kr pr. måned for 15 måneder. Gjelder besøk via Itavisen
 • Kundeservice: 24/7
 • Antall servere: 3.100 stk fordelt på 94 land
 • Båndbredde: Ubegrenset
 • Garantiperiode: 30 dager

Nyttige linker

Hjemmeside: ExpressVPN.com
Kundestøtte: Expressvpn.com/no/support/
Instruksjoner og guider: Expressvpn.com/no/support/vpn-setup/