Hopp til navigasjon Hopp til innhold

ExpressVPN Vurdering og Test - Er den Verdt Pengene?

Er ExpressVPN så bra som mange hevder, og kan prisnivået forsvares? Vi gikk grundig gjennom tjenesten for å se hvordan den fungerer i praksis.

ExpressVPN logo
Annonselenke

Hva vi liker

  • Besøk via vår link og spar 49%
  • Raskest nedlasting blant alle VPN tjenester vi har testet
  • Utmerket kvalitet for streaming av Netflix, HBO og andre programmer
  • Logger ingen aktivitet, uansett hva
  • Støtter PC, mobil, nettbrett og SmartTV

Flere fakta

  • Pris: Fra 58 kr pr. måned for 15 måneder. Gjelder kun besøk via Itavisen
  • Kundeservice: 24/7
  • Antall servere: 3.100 stk fordelt på 94 land
  • Båndbredde: Ubegrenset
  • Garantiperiode: 30 dager

Støtter følgende applikasjoner.

Dårlig tid? Les vår korte oppsummering

ExpressVPN er det som kalles for en premium VPN tjeneste. Det betyr ganske enkelt at den koster mer, men at man får bedre ytelse i retur.

ExpressVPN er et av de mest brukte VPN selskapene på verdensbasis og er kjent for å spesialisere seg innen streaming av innhold. Det inkluderer alt fra filmer og musikk, til sport og dataspill.

Tjenesten fungerte usedvanlig bra når vi testet den for streaming applikasjoner, og er så langt den raskeste løsningen vi har prøvd.

Vår tankegang: ExpressVPN er verdt pengene hvis man er villig til å betale litt ekstra for premium kvalitet og ytelse.

Pris

ITavisen har en egen avtale med ExpressVPN som gjør at våre besøkende får 12 måneder + 3 gratis måneder hvis de handler 1 års abonnementet.

Det betyr at man sparer 49% sammenlignet med å kjøpe tilgang for enkeltmåneder. For å dra nytte av tilbudet må man besøke tjenesten via linken ovenfor.

[Gå tilbake til toppen]

Standard pris ligger på 12,95 USD per måned. Tjenesten leveres med en 30 dagers garanti.

Hvis du ønsker å spare så mye penger som mulig vil ikke dette være den rette tjenesten for deg.

Da anbefaler vi deg heller å vurdere en VPN som SurfShark, som koster rundt 20% av ExpressVPN. Et annet solid alternativ er NordVPN som har en lavere pris og relativt god kvalitet på streaming.

Er du derimot på utkikk etter best mulig kvalitet med en stabil oppkobling? Da er ExpressVPN det beste valget.

Betalingsmetoder

ExpressVPN tilbyr en rekke forskjellige betalingsmetoder.

Velg mellom flere forskjellige betalingsmetoder. Det enkleste er å velge kortbetaling eller PayPal. De støtter også Bitcoin.

Streaming med ExpressVPN

Vår test indikerte at ExpressVPN var den beste VPN tjenesten for å streame innhold fra utenlandske servere. Vi testet riktignok ikke hastigheten for gaming applikasjoner (noe vi planlegger å gjøre på et senere tidspunkt).

Vi kjørte en hastighetstest fra 3 ulike land, inkludert USA, Storbritannia og Australia for å se hvordan det påvirket kvaliteten. Den fungerte utmerket for å streame blant annet Netflix, Hulu, HBO og Amazon Prime.

Vi liker at de støtter så mange forskjellige plattformer. Det inkluderer PC, mobil, nettbrett AppleTV og andre SmartTV løsninger.

Hastigheten viste seg å ligge rundt 5-10% over de nærmeste konkurrentene. Nedlastingen var god nok til å streame innholdet i HD oppløsning og 4K på de tjenestene vi testet, noe som sjeldent er tilfellet med andre VPN tilbydere, uten at det tidvis hakker.

Resultatene var best for nedlasting av innhold, men også opplasting var noe kjappere. Resultatene varierte noe ettersom hvor serveren var plassert. Det gikk noe saktere når vi koblet oss opp mot Australia.

De aller raskeste resultatene fikk vi ved bruk av norske VPN servere (ikke overraskende). Å surfe fra Norge var uansett ikke en del av testgrunnlaget, men noe vi eksperimenterte med.

Et annet punkt som er verdt å nevne: EkspressVPN kobler seg nærmest umiddelbart til det ønskede nettverket. Det er også viktig at man har en stabil oppkobling med minst 30 mbps.

Gå i dybden: ExpressVPN er rangert på topp i vår sammenligning av de beste VPN tjenestene for bruk i Norge.

I noen tilfeller fikk vi beskjed av leverandørene om at IP adressen var blitt sperret. Det var relativt enkelt å omgå problemet og vi valgte kun en annen IP adresse fra det samme landet. I ett tilfelle måtte vi bytte 3 ganger før den nye adressen ble godkjent.

Man kan forøvrig også enkelt streame norsk innhold, blant annet fra TV2 og NRK. Med servere i 94 land er utvalget usedvanlig bra.

Alt om servere og utvalg av land

ExpressVPN har servere fordelt på alle kontinenter. Afrika er det eneste kontinentet hvor dekningen er noe lavere.

ExpressVPN har ca 3.100 VPN servere fordelt på 94 land (antallet vokser hver dag). Størst tetthet finner man i Nord Amerika (merk: USA og Canada) kombinert med Europa.

Servernes beliggenhet er sannsynligvis tilpasset bruken av streaming-tjenester, ettersom alle disse selskapene holder til i "vesten". Her snakker vi om tjenester som Netflix, Hulu, Disney, HBO, BBC etc.

Her ser du en oversikt over de ulike geo-plasseringene. Ulike byer kan ha flere separate servere og et varierende antall IP adresser.

Flere IP adresser i samme land

Som med andre VPN tjenester får du valget mellom å velge flere IP adresser i samme land. Det er en fordel ettersom noen servere kan ha blitt geoblokkert av nettsiden du besøker.

Et eksempel er at du kobler deg opp på Netflix i USA, men får beskjed om at adressen din er blokkert. I vår test var det svært enkelt å bytte, enda det tok litt lenger tid på SmartTV sammenlignet med PC og mobil.

Støtte for router

ExpressVPN støtter oppsettet og bruken av routere, noe man må gjøre for å benytte den med SmartTV applikasjoner.

Også her har man en egen interface som gjør det lettere å bytte IP adresser.

Å koble programmet direkte opp til routeren kan også hindre såkalte "IP" lekkasjer. Fra tidligere er det kjent at noen applikasjoner på mobiltelefoner velger å omgå den forhåndsbestemte IP adressen, som gjør at adressen lekker ut.

Mer om router oppsett her: Expressvpn.com/no/vpn-software/vpn-router.

Express VPN for Mac (iOS), Iphone, Linux og Android

ExpressVPN har publisert en rekke guider som viser hvordan man setter opp programmet på ulike enheter. Her har vi oppsummert de viktigste.

Android - Installering

Macbook iOS - Installering

Linux - Installering

Sikkerhet

For mange som skal VPN vil sikkerhet og behovet for anonymitet være det viktigste. ExpressVPN gjør en god jobb på dette området.

For det første har de en policy om at de aldri fører logger over hvilke nettsider eller tjenester brukerne besøker. Det betyr at de ikke har noen sentral oversikt over hvilke nettsider brukerne går inn på. Loggføring har skjedd hos andre VPN-tjenester tidligere, så dette regnes som en fordel.

Med "loggføring" mener vi en rekke forskjellige typer data (samt metadata). Det inkluderer blant annet IP adressen din, DNS adresser og meta-data fra cookies i nettleseren.

Selskapet holder til i British Virgin Islands, som er et Britisk Oversjøisk territorium. Det betyr også at de ikke er underlagt jurisdiksjonen til vestline land som USA, Storbrittania, Canada og resten av EU. Derfor er de heller ikke bundet av noen krav om innsamling av data.

På lik linje med andre VPN-tjenester har de en streng personvern-policy. De legger mye vekt på behovet for å verne om privatlivets fred. Til dags dato har det ikke vært skrevet noen saker i mediene om at ExpressVPN samler inn data og informasjon om brukerne sine (til forskjell fra noen andre VPN-selskap).

"Killswitch" hindrer IP lekkasjer

ExpressVPN har implementert et system som hindrer lekkasjer av IP adresser. Skulle du miste internettet (eller tilkoblingen til serverne deres) vil programmet automatisk skru av nett-tilgangen.

Det forhindrer at IP adressen "lekker ut" slik at ISP'en din kan se hvilken nettside eller tjeneste du bruker.

Kryptering

All datatrafikk via ExpressVPN krypteres med noe som kalles for en 256-bit AES nøkkel. Denne sikkerhetsstandarden anbefales av de fleste IT eksperter og fagfolk som jobber med kryptering.

Krypteringen gjør det umulig for utenforstående å "sniffe" ut hvilke data som sendes via tilkoblingen. Det er enda ikke påvist at noen har klart å bryte en 256-bit krypteringsnøkkel.

Konklusjon

Vår totalvurdering av ExpressVPN er at tjenesten tilbyr den beste løsningen for VPN bruk i Norge på nåværende tidspunkt.

Enda prisnivået er litt høyere kompenseres det ved hjelp av høy hastighet, god kundeservice og en software-modell som er usedvanlig enkel å bruke.

Utvalget av VPN servere er en annen fordel og vi liker at de har et såpass bredt antall land og utgaver å velge mellom. Det er tydelig at de har lagt mye jobb i å være det beste premium-alternativet i dagens VPN marked.

Vi anbefaler spesielt tjenesten til de som ønsker å streame nettinnhold som er geoblokkert i hjemlandet deres. Enten det er snakk om norske programmer fra TV2 og NRK eller utenlandske multi-media kanaler.

30 dagers garantien er en annen fordel som er verdt å merke seg. Er man ikke fornøyd er det heller ikke vanskelig å få pengene tilbake fra selskapet.

Nyttige linker

Hjemmeside: ExpressVPN.com
Kundestøtte: Expressvpn.com/no/support/
Instruksjoner og guider: Expressvpn.com/no/support/vpn-setup/