tesla autopilot
12.4-oppdateringen kan komme i løpet av de neste ukene.

Annonse


Tesla med dramatisk FSD-endring

Annonse

Elon Musk bekrefter at Tesla med 12.4-oppdateringen fjerner varselet om at føreren må ha hendene på rattet med selvkjøremodus aktivert.

Mange mener dette vil misbrukes

Musk mener oppdateringen er utrolig, og det håper vi han har rett i. For ved å fjerne varselet når brukeren ikke holder rundt rattet med litt kraft, så bør selvkjøreteknologien ha blitt så god at føreren ikke lenger behøver å bli minnet på holde hendene på rattet. Årsaken er at føreren skal ha så kjapp reaksjonsmulighet som mulig om situasjonen feilvurderes, noe som fremdeles forekommer for testere.

En FSD-tester skal ha kjørt i opptil seks minutter uten varsel. Musk uttaler at de nye AI-modellene er trent på nytt.

Tesla bruker innside-kameraet til å følge med på føreren og kan i ulike tilfeller varsle føreren om blikket ikke er verdt mot veien de siste tre sekundene. En Electrek-kommentator hevder en av årsakene for å fjerne systemet, er at førere kan ende opp med å vri for mye på rattet, noe som deaktiverer FSD med potensiell fare for skader i spesielle situasjoner.

Teslas FSD-systemer har flere ganger vært gransket av “National Highway Traffic Safety Administration.” Av den grunn er siste ord i saken neppe sagt.

Annonse