samsung apple reklame
Det tok ikke Samsung lang tid å fyr opp PR-avdelingen og lage en kort reklame som fortsetter der Apples slapp. Apple sin iPad Pro-reklame skal forøvrig være inspirert av LG sin "KC910 Renoir"-reklame fra 2008. Bilde: Samsung

Annonse


Ser du hva Samsung gjør her?

Apple unnskyldte kort tid etter at de publiserte den nye iPad Pro-reklamen der analoge gjenstander, inkludert instrumenter, ble knust i en stor metall-presse.

1,1 millioner visninger

Meningen var å vise at alt får plass i en iPad Pro, men reaksjonene har vært overveldende negative. Apple svarte på kritikken ved å innrømme at reklamen var et feilsteg. Samsung? De har selvfølgelig fått med seg hva som skjedde. Selskapet er kjente for å gjøre narr av Apple i reklame-videoer, og denne gang er intet unntak. “Vi ville aldri knuse kreativitet,” melder selskapet på X og lenker til en ny reklame-video døpt “uncrush” der en kvinne plukker opp en delvis ødelagt gitar etter Apples herjinger, og bruker en Samsung Galaxy Tab S9 for notehjelp.

Hvilken av de to reklamene synes du er best/verst?

La oss ta en titt på Samsungs reklame-stunt mot Apple de siste årene:

Se Samsung mobbe Apple og iPhone X:

“Reklamevideoen “Growing Up” følger en mann som skaffer seg den første iPhonen i 2007. Så møter han en kvinne som, ikke overraskende, eier en Samsung-telefon. Deretter legger videoen vekt på områder iPhone har ligget etter med teknologi opp gjennom årene. For eksempel ved at Samsung var før Apple ute med trådløs lading og en vanntett smarttelefon, men også at Galaxy fortsatt har en 3,5mm lydutgang.”

Annonse


Mobbet Apple for dette i mange år – se hva Samsung har gjort nå:

“I går trakk Samsung sløret av Note 10-serien og som ventet har ingen av modellene en 3,5mm-inngang for hodetelefoner. Istedet må du benytte deg av trådløse hodetelefoner eller et medfølgende adapter. Dette er de første flaggskip-telefonene fra Samsung som ikke har denne inngangen.”

Slik mobber Samsung Apple

“Samsungs Justin Denison var en av dem som tok til scenen for å snakke om det nye Note-flaggskipet til selskapet og han benyttet også sjansen til å rette et stikk mot konkurrenten Apple:

– Vet du hva den også kommer med? En lydutgang. Jeg bare nevner det, sa han med et smil og til latter fra salen.”

Slik mobber de iPhone 12 Pro Max – hva synes du om Samsungs reklamefilmer?

“Den første er «Space Zoom», altså 100x zoom. Samsung har jo helt rett: iPhone er dårlig på ekstrem-zoom og makser ut med 12 x digital-zoom. Hvor mange ganger man gidder ta bilder av månen er usikkert, men de har et poeng uansett.”

Annonse