dell xps snapdragon
Det loves vanvittig god batterilevetid, men vil ytelsen lide? Bilde: Windows Report

Annonse


98 prosent bedre batterilevetid?!

Håpet er alltid på bedre batterilevetid, men tallene vi nå hører i forhold til de nye Windows 11 ARM Snapdragon-maskinene er jo milevis bedre enn hva vi har våget å drømme om.

Knuser MacBook Pro om dette stemmer

For Dell hevder de vil kunne tyne ut 68 til 98 prosent bedre batterilevetid på maskinene som vi omtalte i dag morges. Informasjonen kommer fra selskapets interne dokumenter som avslørt av Videocardz før avsløringene mandag 20. mai på Microsoft Build.

Baserer de tallene på to timer batterilevetid? Nei, heldigvis ikke: selskapet skriver rett ut man kan forvente fra 16,8 timer til 29,9 timer og at prosent-tallene er sammenlignet med Intel Adler Lake-P! Dessuten forventer Qualcomm 25+ timer med video-avspilling, og at batterilevetiden er 43 prosent bedre enn Intel Core Ultra. Vi håper at batterilevetiden også er god med maks ytelse aktivert i Windows-innstillingene.

Apples beste, MacBook Pro M3, klarer 22 timer. Snapdragon X Elite og Plus er dessuten kjappere en M3 i GeekBench, men tregere enn iPad Pro OLED sin M4. Vi kan uansett ikke vente med å teste de nye maskinene, for om tallene stemmer er Intel i trøbbel, for prisen for Snapdragon X Elite skal være under halvparten av Core i7 1360P til 293 dollar. Med andre ord blir trolig maskinene også billigere: Dell sikter seg visstnok inn på 1199 dollar, det samme som MacBook Air.

Annonse