Bilde: ITavisen

Annonse


OPPDATERT: Last ned nye iOS

Det er ikke første gang bilder brukerne har «slettet» plutselig har kommet til syne igjen etter en iOS-oppdatering.

Først publisert 18. mai.

Oppdatert, 20. mai, 19:29:

Apple har lansert iOS 17.5.1 og iPadOS 17.5.1 som retter feilen.

Annonse


iOS 17.5 med større enn antatt sikkerhetsproblem

Nå har det skjedd igjen, og forklaringen er enkel nok: man «sletter» aldri noe på en enhet før det skrives over av annen data. Til så skjer, om en produsent koder OS-et feil som tilegner filer feil attributter, kan ting som bilder dukke opp igjen. Oppfølgingen i saken der gamle bilder dukket opp i Photos-appen, igjen, er at problemet også gjelder på formarte brukte mobiler som ble solgt. Det er i det minste hva en person på Reddit som hevdet – innlegget ble senere slettet, noe som negativt påvirker troverdigheten. Det ville også vært nærmest utrolig om Apples formaterings-teknikk gjør det mulig for OS-et å gjøre slike feil.

«Jeg formaterte iPad-en ved å bruke offisielle Apple-guider før jeg solgte den. Jeg har aldri logget på den iPaden med Apple-ID-en min etter å ha slettet alt. Jeg solgte iPaden min til en venn i september 2023, de ringte meg i dag etter å ha oppdatert til iPadOS 17.5 og sa at de gamle bildene mine dukket opp i Photos-appen deres… STORT PERSONVERN-PROBLEMET. Jeg ser andre rapporter om dette. Hvor mange vil få andres bilder på enhetene de har kjøpt fra andre?,» stod det å lese i innlegget som fremdeles var tilgjengelig i går.

Det er også rapporter om iPhone om at eierne fikk de gamle bildene sine tilbake: «Jeg har fire bilder fra 2010 som alltid dukker opp igjen som de siste bildene lastet opp til iCloud. Jeg har slettet dem flere ganger.»