Intel lunar lake
Intel mener Lunar Lake vil levere «banebrytende strømeffektivitet, den pålitelige kompatibiliteten til x86-arkitektur og bransjens dypeste katalog over programvareaktivering på tvers av CPU, GPU og NPU, vil vi levere det mest konkurransedyktige tilbudet om felles klientmaskinvare og programvare i vår historie med Lunar Lake og Copilot+.»

Annonse


Med denne skal Intel konkurrere

Kort tid etter annonseringen av Qualcomm Snapdragon X Elite og Plus Copilot+-maskiner med 40 TOPS NPU-ytelse og 22 timer batterilevetid, fra både Microsoft og en rekke partnere, hadde også Intel noe viktig å annonsere.

«Mer strømsnill, bedre på AI»

Selskapet melder at deres brikker blir Copilot+-kompatible fra og med høsten i år i form av «Lunar Lake.» Intel melder i første del av pressemeldingen at mer enn 80 laptoper lanseres fra mer enn 20 produsenter med bedre AI-ytelse samt støtte for «Recall» når en oppdatering er klar. Funksjonen som gjør det lett å bla tilbake til arbeidet som er utført -dette ved at Windows 11 og Snapdragon CPU-en lagrer «bilder» av det man driver med, men kun om systemet mener du arbeider. Det vil være mulig å ekskludere nettsider fra å indekseres på denne måten.

Selskapet kommer også med en annen veldig interessant påstand, nemlig at Lunar Lake ikke bare bruker minst energi av noen x86 CPU, men at den bruker 20 prosent mindre enn Qualcomms nyeste brikker og 30 prosent mindre enn AMD Ryzen 7 7840U. Intel hevder også de nye brikkene er 1,4 ganger kjappere AI-ytelse enn Qualcomm Snapdragon X Elite.

Vi får vite mer om brikke snart

«Lunar Lake forventes å være en banebrytende mobil prosessor for AI-PCer med mer enn 3 ganger AI-ytelsen sammenlignet med forrige generasjon. Med mer enn 40 NPU-tera-operasjoner per sekund (TOPS), vil Intels neste generasjons prosessorer gi de nødvendige egenskapene for Copilot+-opplevelser som kommer på markedet. I tillegg til den høyere NPU-ytelsen, vil Lunar Lake også være utstyrt med over 60 GPU TOPS som leverer mer enn 100 plattform TOPS,» uttaler Intel om AI/NPU-ytelsen.

Vi ser frem til å høre mer om Intel «Arrow Lake,» for stasjonære og med AI, neste uke. Disse brikkene lanseres i vinter.