windows 10 melding om windows 11
Microsoft fortsetter å varsle eldre maskiner om at de ikke kan installere Windows 11.

Annonse


“Beklager, men det stopper 14. oktober 2025”

Feilrettinger og oppdateringer for Windows 10 opphører 14. oktober neste år. Det er mulig også forbrukere vil kunne betale for støtte etter denne datoen, men prisene er ikke bekreftet.

Artikkelen inneholder annonselenker

TPM 2.0 skaper fremdeles problemer

Det er meldingen Microsoft nå sender til Windows 10-maskiner, også de som ikke kan oppgradere, så hva skal de gjøre? Det kommer ikke helt klart frem utover maskinvare-oppgraderinger. Microsoft satte nemlig overraskende strenge krav (TPM 2.0) til Windows 11-maskinvaren og lar ikke eldre Intel og AMD-systemer oppgradere. Det viser seg at det er måter å lure seg rundt sperren, og det viser seg også at Microsoft selv bruker triksene på egen maskinvare.

Her tar Microsoft det for langt

Det er Redditer “Man_of_Microwaves” som spør seg selv “Unnskyld meg, men hva i h…..” i en Reddit-tråd. For de av dere som har fulgt Microsofts stadige oppfordringer for å få folk til å oppgradere, også de som ikke har den støttede maskinvaren, er ikke dette overraskende, men om man ikke følger aktivt med på dette og så får beskjed om at man ikke kan motta oppdateringer vinteren neste år, så vil en slik reaksjon være forståelig.

Sjekk ut Microsoft for en komplett liste over støttede Intel CPU-erse her for AMD-listen.

Dette er Windows 11 sine krav, per Microsoft:

  • Prosessor: 1 gigahertz (GHz) eller raskere med to eller flere kjerner på en kompatibel 64-bits prosessor eller system på en chip (SoC).
  • Minne: 4 gigabyte (GB) eller mer.
  • Lagring: 64 GB eller mer tilgjengelig diskplass.
  • Grafikkort: Kompatibel med DirectX 12 eller nyere, med en WDDM 2.0-driver.
  • Systemfastvare: UEFI, sikker oppstart.
  • TPM: Trusted Platform Module (TPM) versjon 2.0.
  • Skjerm: Høyoppløselig (720p) skjerm, 9″ eller større skjerm, 8 bits per fargekanal.
  • Internett-tilkobling: Internett-tilkobling er nødvendig for å utføre oppdateringer og for å laste ned og bruke enkelte funksjoner.
  • Windows 11 Home-utgaven krever en Internett-tilkobling og en Microsoft-konto for å fullføre enhetsoppsettet ved første gangs bruk.

Kjøp Windows 11 til ekstra lav pris

Annonse