windows 10 oppgrader til windows 11-grensensitt
Hele skjermen tas over av et grensesnitt der de to mest sentrale valgene er å oppgradere, mens en liten knapp nede til venstre gjør det mulig å beholde Windows 10. Bilde: X_Military_Pigeon/reddit

Annonse


Her tar Microsoft det for langt

Microsoft har startet å dytte på 21H2-brukere av Windows 11 den nyeste 2022-oppdateringen (22H2) som har hatt sine feil, for å si det sånn.

Det er støtte i lang tid til

Men hva med Windows 10-brukere? Microsoft har som kjent sluttet å selge OS-et i sin egen nettbutikk. Det er mulig å skaffe lisenser andre steder, og tiern er jo offisielt støttet av Microsoft frem til oktober 2025.

Men selskapet ønsker at alle skal over på den nyeste versjonen, en av dem er at fokuset er rettet dit hen i forhold til videre oppdatering og støtte. Det er nok også andre årsaker bak dette.

Fortjener betalende kunder dette?

Nå har altså maset mot Windows 10-brukere, som jo har betalt for produktet enten direkte eller indirekte (da de handlet PC-en), for å oppdatere til elleve.

Annonse


Det kommer meldinger som “Låst opp: Nå kan du laste ned Windows 11 gratis.” Maset kommer etter at Windows 10-brukere laster ned de nyeste oppdateringene.

KOMMENTAR: “Spis oppdateringen din!”

Tar opp hele skjermen

Windows Latest oppdaget meldingene på Windows 10 21H2 og 22H2:

“Det ser ut til å være en økning i uønskede meldinger siden installasjonen av januar 2023-oppdateringen, men en av enhetene våre er på oppdateringen for august 2022, og den har også begynt å vise popup-vinduet. Det antyder at varslene er knyttet til oppdateringer på serversiden og ikke “oppdaterings-tirsdagene”.

Spørsmålet om å oppgradere tar over hele grensesnittet.

Legg merke til at det er to valg sentralt plassert med valg om å laste ned eller å planlegge nedlasting – det er ikke før man ser nede til venstre at man kan velge “behold Windows 10.”

Beholder du Windows 10?

Microsoft er veldig interesserte i at alle oppgraderer. Bilde: X_Military_Pigeon/reddit

Annonse