windows 11 21h2-brukere skal tvangs-oppgraderes
Nå starter Microsoft tvangs-oppdateringer til Windows 11 2022. Er de klare? Er DU klar?

Annonse


KOMMENTAR: “Spis oppdateringen din!”

Det er ikke sikkert du ønsker deg det Microsoft nå vil fore deg med.

Skal det være en dose oppdateringer du kanskje ikke trenger?

Undertegnende kommenterte en av de største flausene i 22H2-oppdateringen (som egentlig heter “Windows 11 2022”), nemlig herpingen av spill-ytelsen:

Vi snakker så store problemer med ytelsen før feilrettingen at Cyberpunk 2077 for meg nå fremstår som et nytt spill – med ray tracing og høye detaljer aktivert kan jeg glatt aktivere DLSS auto og ha en flott opplevelse fri for hakking og med god FPS. Jeg opplever bedre ytelse i alle spill og problemet med hakking der det føles ut som det lastes inn teksturer eller «shadere», er eliminert. Det har vært som å få en ny og dyr spill-PC.

Trond Bie, 17. desember, 2022.

Nå er problemet med at en debugger kjørende i bakgrunnen i mange måneder løst (om du gjetter jeg fremdeles er bitter, gjetter du riktig.)

Spørsmålet er hvor mye tiltro vi har til at det nå ikke oppdages nye feil? Jeg er ikke skråsikker.

Annonse


Selv ikke når Microsoft sier at de skal holde oppdateringer tilbake på maskiner de vet vil streve med dem. De klarte jo ikke luke bort spill-problemet i test-versjoner, selv etter måneder med testing, og serverte feilen til maskiner som ikke var i beta-programmet.

“Produktiv”

Årsaken til bekymringene er at Microsoft skal mate 21H2 Windows 11-versjoner med nettopp 2022, og det er de som har holdt igjen lengst som får først. Hold deg fast.

Microsoft har bestemt at kodekvaliteten er god nok, selv om 21H2 har ni måneder med offisiell støtte igjen.

Selskapet har følgende melding til alle pasienter:

I dag begynner vi automatisk å oppdatere forbruker- og ikke-administrerte forretningsenheter som kjører Windows 11, 21H2 Home og Pro-utgaver til Windows 11 22H2. Siden Windows 10 har vi hjulpet Windows-brukere med å holde seg oppdaterte og trygge med støttede versjoner av Windows gjennom automatiske oppdateringer. Vi bruker den samme tilnærmingen for Windows 11 for å hjelpe deg å holde deg beskyttet og produktiv.

Microsoft, 26. januar.

De som ikke vil, får først

Microsoft sier at de som vil hoppe på den nye versjonen allerede nå, kan forespørre den i manuelt i Windows Update.

For alle andre som niholder fast på 21H2, og som har gjort det lengst, det er de som tvangsfores oppdateringen aller først (hvorfor, av sikkerhetshensyn?):

Den automatiske oppdateringen til Windows 11 22H2 vil skje gradvis, men starter med de enhetene som har brukt versjon 21H2 lengst. Som alltid vil du ha muligheten til å velge et passende tidspunkt for enheten din for å starte på nytt og fullføre oppdateringen.

Microsoft, 26. januar.

Det er unntak også denne gang: om Microsofts systemer “oppdager at enheten din kan ha et problem,” som det forklares, så “kan det hende vi setter inn en sikkerhetsbeskyttelse. I dette tilfellet vil ikke oppdateringen installeres automatisk før problemet er løst.”

Vi får se. De andre gangene de har prøvd å kvalitetskontrollere seg ut av problemer har det ikke gått etter planen og sperrene har ikke vært effektive nok.

At Microsoft lar en velge når installasjonen skal starte, er da noe, så får vi se hvor mange nye printer-problemer som kan skape glede i hverdagen.

Dette er noen av problemene som har dukket opp etter Microsofts Windows 11-oppdateringer:

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse