windows 10 nag screen
Microsoft har for lengst startet å prøve å overbevise Windows 10-brukere om å oppgradere, selv de som ikke kan oppgradere. Bilde: Woopinah9/Reddit

Annonse


Prøvde bare å jobbe, så skjedde dette

“Jeg fikk nettopp dette FULLSKJERM popup-vinduet mens jeg var midt i arbeidet. Nei takk!”

Prøver seg igjen, men denne gang er det en vri

Det rapporterer Reddit-bruker “Woopinah9” om nok et Microsoft-forsøk på å overtale Windows 10-brukere til å oppdatere til 11. Dette er ikke første forsøk, men et nytt et. I februar meldte vi om en skjerm som tok over hele grensesnittet der “get it” var lettest å trykke på, og som starter nedlasting. På høyre side kan man planlegge nedlasting og installasjon, mens “keep Windows 10” er skjult unna nederst til venstre:

Forbrukere vil kunne betale for sikkerhetsoppdateringer etter oktober 2025

Her er det nye grensesnittet som også tar opp hele skjermen, men med en litt annerledes ordlyd. Det merkeligste med opplegget er at “assistenten” melder at PC-en ikke er klar til å installere Windows 11″, men at den i stedet “fortsatt vil motta Windows 10-feilrettinger og oppdateringer til støtten opphører 14. oktober 2025. Lær mer om hvordan du kan klargjøre for overgang til Windows 11.”

Det ser ut som den eneste knappen for å kvitte seg med meldingen aktiverer at varselet vil dukke opp igjen, men vi er ikke kjente med hvor hyppige Microsoft vil minne brukerne på om at de bør tenke på å oppgradere, selv om maskinen ikke er kompatibel.

Det er ingen pris-informasjon for de som ønsker å betale for sikkerhetsoppdateringer etter oktober neste år. Selskapet har avslørt at bedrifter kan betale 61 dollar per maskin (det første året: året etter dobles det og det tredje året blir prisen 244 dollar) for “Extended Security Updates,” men har ikke avslørt hva prisen er for forbrukere enda.

Annonse