ipad pro m2
Nye iPad Pro får visstnok de aller beste OLED-panelene på markedet.

Annonse


“Blir de beste på markedet”

Foruten AI med iPadOS 18 blir Apples fokus for nye iPad Pro OLED, som trolig blir dyrere enn dagens modeller, nettopp skjerm-kvaliteten skal være ekstra god.

Apple skal visstnok bruke de aller beste OLED-panelene

Det har vi hørt tidligere, senest i mars: “Nå varsles det at Apple har bestilt 8,5 millioner OLED-paneler, og kvalitetskravene skal være så høye at de to produsentene, Samsung og LG, fremdeles sliter med å maksimalisere produksjonseffektiviteten. I tillegg til langt bedre bildekvalitet (og lysstyrke,) og vi forventer alltid-på-funksjon som iPadOS nå er i stand til å dra nytte av, så kuttes tykkelsen på den største 13″ med over 1 mm,” rapporerte vi den gang – også dimensjonene har lekket:

  • 12″ iPad Pro øker fra 280.6 mm x 214.9 mm x 6.4 mm til 281.5 mm x 215.5 mm x 5.0 mm
  • 11″ iPad Pro øker fra 247.6 mm x 178.5 mm x 5.9 mm til 249.7 mm x 177.5 mm x 5.1 mm
  • 12″ iPad Air: 280.6 mm x 214.9 mm x 6.0 mm

Og dette med skjerm-kvalitet er igjen bekreftet som det viktige, kanskje bare etter AI. Foruten et tynnere brett, sikkert også med slankere rammer, så hevder troverdige Ross Young hos “Display Supply Chain Consultants” at Apples nye iPad Pro OLED-skjermer “blir de desidert beste OLED-nettbrettpanelene på markedet,” og at iPadene også vil få bedre batterilevetid:

“Apple vil kunngjøre nye iPads etter ikke å ha annonsert noen nye iPader i fjor. For første gang vil Apple introdusere iPads med OLED-skjerm som en del av iPad Pro-modellene på både 11,1” og 12,9”. Med Apple den dominerende nettbrettleverandøren, vil overgangen til OLED drive betydelig vekst for OLED-nettbrettmarkedet i 2024. OLED iPad-panelene forventes å være de klart beste OLED-nettbrettpanelene på markedet med LTPO, 120Hz oppdatering, en tandem-stacking og tynning av glass som resulterer i ultratynne og lette skjermer med høy lysstyrke, forlenget batterilevetid og lang levetid.”

Annonse


Derfor er LTPO viktig

Det var Apple som fant opp LTPO, “Low-temperature Polycrystalline Oxide.” Fordelen med teknologien er at skjerm-oppdateringen kan justeres fra statisk innhold til, i dette tilfellet 120Hz , noe som gir fordelen med alltid-på-funksjonalitet:

“LTPO gir mulighet for mer effektiv bruk av strøm ved å dynamisk justere oppdateringsfrekvensen på skjermen basert på innholdet som vises. Dette betyr at skjermen kan operere med en lav oppdateringsfrekvens når du viser statiske bilder eller tekst, men kan øke til en høyere oppdateringsfrekvens når du viser dynamisk innhold som videoer eller spill,” oppsummerer Wikipedia.

De nye iPad-ene med ekstra gode paneler flankes av en ny Apple Pencil 3 med vibrasjons-tilbakemeldinger og flere gester, samt et Magic Keyboard i aluminium. Tim Cook har hintet til en ny Pencil på X – ditto for invitasjonen.

Annonse