nintendo switch windows 11
Man installerer ikke Windows 11 på en Nintendo Switch fra 2015 for ytelsen. Bilde: @Patrosi73/X

Annonse


“Forskere har oppdaget verdens tregeste PC”

Hvorfor i all verden installere Windows 11 ARM på en Nintendo Switch? Fordi man kan!

Windows 11 kjører bedre som VM i Linux

Nå viser det seg at konsollen kjører Windows 11 med så elendig ytelse at det bare er å glemme å emulere Playstation, men å se at noen har fått det til, er uansett imponerende (og i dette tilfellet ikke så rent lite komisk, av flere årsaker som du vil se under.)

“Forskere har oppdaget verdens tregeste PC og den ser slik ut. Dette tok ufattelig nok tre timer totalt å få installert. Hver operasjon tar omtrent 10 sekunder,” melder modder “@Patrosi73” på X.’

Kjører i VM

Nintendos håndholdte super-suksess drives av en spesial-designet “Nvidia Tegra X1” lansert helt tilbake i 2015, så at operasjoner tar veldig lang tid er ikke så overaskende. Ei heller hjelpes ytelsen av at det er en Windows 11 ARM KVM-versjon, altså en “Kernel-based Virtual Machine.”

Vi forventer en hel del bedre ytelse i sommer med de nye Windows 1 ARM-maskinene med Snapdragon X Elite og Plus, men dessverre for Qualcomm og Microsoft har Apple allerede slått dem i GeekBench med M4.

I andre Nintendo-nyheter så har selskapet, etter en rekke lekkasjer, endelig bekreftet at oppfølgeren annonseres en gang før mars 2025.

Heller ikke Linux er noen ytelses-suksess:

Men i en uventet tvist så kjører Windows 11 bedre som en virtuell maskin i Linux:

Annonse