android 15
Android 15 kommer i september/oktober, men allerede nå kan de første teste.

Annonse


OPPDATERT: Nå kan mange prøve Android 15

Android 15 beta 2 er lansert, og nå er det mange flere enn Google Pixel som kan prøve.

Først publisert 15. mai

Oppdatert, 16. mai, 11:29:

“Prioriteringene er å forbedre kamera- og mediaopplevelse, tilkoblingsmuligheter og levere nye API:er,” er hvordan OnePlus oppsummerer Android 15 og går litt dypere:

Annonse


Android 15 prioriterer å forbedre kamera- og mediaopplevelsen, tilkoblingsmuligheter og leverer nye API:er for å utvikle bedre applikasjoner. Operativsystemet tilbyr en rekke funksjoner som “Low Light Boost” og nye tilleggkamerakontroller i appen. Dette gir brukerne de verktøy og maskinvaren de trenger for å jobbe med sine visioner. I tillegg oppdaterte plattformer slik at apper får tilgang til det nyeste innen kommunikasjon, inkludert en smidigere NFC-opplevelse.”

OnePlus 12 og OnePlus Open støtter Android 15.

Beta 2 åpner for tredjeparts-mobiler

Vi har testet det nye OS-et på en rekke enheter, men det var beta 1 uten Gemini bygget inn i kjernen (du bør sjekke ut Googles demo.) Kort fortalt: det er ikke mye nytt på utsiden, og vi forventer heller ikke mer i den ferdige versjonen. Men det er visse ting, som ny grensesnitt for finger-pålogging og et overhalt volum-grensesnitt med output-velger.

Det vil være desto mer i kjernen som gjør bruken bedre. Dette inkluderer at man på nettbrett kan koble sammen to apper som deler skjerm-areal, og en rekke mindre grensesnitt-forbedringer og AI-funksjoner drysset over nesten alle kriker og kroker. Vi får vite mer senere. Det er vanlig at Google endrer grensesnitt og legger til funksjoner ettersom test-perioden skrider frem.

Det er dessuten inkludert noe som er kalt “Private Space” og smartere forhåndsvisning av widgets:

“Private Space oppretter et eget område for Android-applikasjoner du velger. Google sidestiller det med en digital safe for apper du ikke vil at andre enkelt skal få tilgang til eller se. Du kan få tilgang til disse programmene fra bunnen av appskuffen etter autentisering via fingeravtrykk eller et eget passord/kode.”

Pixel:

  • Pixel 4a (5G)
  • Pixel 5 and 5a
  • Pixel 6 and 6 Pro
  • Pixel 6a
  • Pixel 7 and 7 Pro
  • Pixel 7a
  • Pixel Fold
  • Pixel Tablet
  • Pixel 8 and 8 Pro

Annonse