Ipad pro ipad air
Apples nye 11 og 13-tommer brett i Air og Pro-serien ble lansert i dag. Bilde: ITavisen

Annonse


Nye iPads har fått Mac-funksjon

Apple har omsider inkludert detaljert batteriinformasjon også på iPad.

Bedre batteristyring

Men det er kun nye iPad Pro M4 og iPad Air M2 som har fått utvidet batterihelse-informasjon som på iPhone 15-serien. En annen ting ferske iPad-eiere av de nye modellene vil oppdage, er at iPadOS 17.5 spør om aktivering av 80 prosent makslading som på el-biler, første gang man starter dem opp. Det tar mye lengre tid å lade etter 80 prosent, dessuten forringes celle-kvaliteten i et kjappere tempo om man guffer på etter 80.

For å oppsummere, kan man se følgende batteriinformasjon på iPhone 15 og de nye brettene, inkludert produksjonsmåned og år for batteriet (mars 2024 for iPad Air 13 og iPad Pro 13):

  • Batterihelse
  • Maks kapasitet
  • Antall ganger maks utlading og lading
  • Første bruk
Bilde: ITavisen

Apple forklarer følgende i et oppdatert hjelpedokument:

«Å redusere tiden iPad-en din er fulladet, reduserer slitasjen på batteriet. Med iPad Pro (M4) og iPad Air (M2) kan du velge å begrense ladingen til 80 prosent, noe som kan bidra til å forlenge batteriets levetid. Når du velger 80 prosent maks, vil iPad-en din lade opp til omtrent 80 prosent og deretter slutte å lade. Hvis batteriladenivået faller til 75 prosent, vil ladingen gjenopptas til batteriladingsnivået når omtrent 80 prosent igjen. Du kan aktivere eller deaktivere denne funksjonen i Innstillinger > Batteri > Batterihelse.»

Annonse