google io 2024
Gemini er nå bakt inn i alle Googles kjerne-produkter, men lanseringene her hjemme vil skje noe senere.

Annonse


“En ny æra søk”

Google har avslørt på IO at de har bygget Gemini inn i Android slik at AI-en kan hjelpe på tvers av OS-et og inkludert en rekke AI-funksjoner i den amerikanske versjonen av søke-tjenesten.

Gemini Nano-prosesseringen vil utføres på mobilen

“Android er det første mobile operativsystemet som inkluderer en innebygd grunnmodell på enheten. Med Gemini Nano er vi i stand til å gi deg opplevelser raskt og holde informasjonen din helt privat for deg,” hevder Google og avslører at Pixel-eiere kan teste senere i år. Det viktige er at det er støtte for “multimodality.” Det betyr ganske enkelt at enheten ikke bare analyserer tekst, men også skjønner ting den ser, lyder og samtaler.

Gemini i Gmail.

Gemini skal også “snart” brukes i en app for å dra og slippe AI-skapte bilder inn i GMail, Google Meldinger eller i andre apper. “Hvis du har Gemini Advanced, har du også muligheten til å “spør denne PDF-en” for raskt å få svar uten å måtte bla gjennom flere sider. Denne oppdateringen vil rulle ut til hundrevis av millioner enheter i løpet av de neste månedene.”

En stor forbedring for svaksynte eller blinde er at TalkBack med et langt mer detaljert språk forklare innholdet i et bilde.

Annonse


Gemini i søk

Google bringer også AI i langt større grad til søk med “utvidede AI-oversikter, flere planleggings- og forskningsmuligheter og AI-organiserte søkeresultater.” Om lanseringen uttaler de at “AI Overviews” lanseres i USA i dag med støtte for flere land “snart.

Google mener at “AI Overviews” øker antallet ulike nettsider som besøkes. “Etter hvert som vi utvider denne opplevelsen, vil vi fortsette å fokusere på å sende verdifull trafikk til utgivere og skapere. Som alltid vil annonser fortsette å vises i dedikerte plasser på hele siden, med tydelig merking for å skille mellom organiske og sponsede resultater,” melder selskapet.

Gemini kan lage oppskrifter for en uke, eller for tre dager for en mindre gruppe.
Google har også introdusert muligheten til å spørre et spørsmål til Gemini der man kombinerer videoopptak med spørsmålet. “Søk med video blir snart tilgjengelig for Search Labs-brukere på engelsk i USA, og vi vil utvide til flere regioner over tid.”
“For engelske søk i USA vil du begynne å se denne nye AI-organiserte søkeresultatsiden når du leter etter inspirasjon – det lanseres snart med restauranter og oppskrifter, etterfulgt av filmer, musikk, bøker, hoteller, shopping og mer.”

Annonse