fortnite
Epic Games kan notere nok en seier etter at EU konkluderte med at også iPad må forholde seg til DMA-loven.

Annonse


Epic jubler over dom mot Apple

Med dagens nyhet om at iPad og iPadOS også rammes (fra Apples ståsted, ikke kundenes) av DMA-loven til EU, har Epic kunngjort at Fortnite også kommer til Apples nettbrett.

Lanseres på iPhone “snart” – iPads senere i år

“Husker du Fortnite på iOS? Hva med å bringe det tilbake. Senere i år kommer Fortnite tilbake til Europa på iOS gjennom Epic Games Store,” meldte selskapet i januar etter at det ble kjent at DMA-lovverket skulle settes ut i live. Helt korrekte var de ikke: det gjelder ikke Europa, men EUs medlemsland.

I dag fulgte de opp med nok en gladmelding fra deres og spillernes øyne: “I dag sa EU-kommisjonen at iPads også må overholde DMA. Vi går for fullt for å bringe Fortnite til iPhones snart og iPads år!”

“EU mener at iPad er dominerende nok til at produktet må inkluderes i DMA-lovverket. Dette innebærer at iPadOS må tilby brukerne alternative app-butikker for innbyggerne i de 27 medlemslandene. Vi regner også med det betyr brukerne får valg av nettleser ved oppstart, og at tredjepartsnettlesere kan bruke sin egen motor for å tegne og vise nettsider”, rapporterte vi tidligere i dag.

Annonse