ipad pro m1
Apple har et halvt år til å åpne opp iPadOS slik at brukerne kan installere alternative app-butikker. Bilde: ITavisen

Annonse


Nå åpnes iPad

EU mener at iPad er dominerende nok til at produktet må inkluderes i DMA-lovverket.

DMA-loven tredde i kraft 7. mars

Det betyr at selskapet plutselig har frist på seks måneder å sørge for at brettets tjenester følger det ferske og inngripende lovverket. Fra før av er iOS, App Store og Safari rammet av DMA-lovverket, og nå er altså iPadOS også en del av Apples realiteter i Europa.

Dette innebærer at iPadOS må tilby brukerne alternative app-butikker for innbyggerne i de 27 medlemslandene. Vi regner også med det betyr brukerne får valg av nettleser ved oppstart, og at tredjepartsnettlesere kan bruke sin egen motor for å tegne og vise nettsider.

Til Bloomberg en talsperson for selskapet at de fortsetter fokuset med å levere, og vi regner med de mener endringer, til europeiske brukere “samtidig som de reduserer de nye personvern- og datasikkerhetsrisikoene DMA utgjør.” Det er fem måneder til Apple lanserer iPadOS 18. Det kan derfor hende de rekker å inkludere endringene ved lansering – evt. må de vente til en 0,x-oppdatering en gang før slutten av september.

Annonse


EUs konkurransekommissær Margrethe Vestager uttalte om beslutning at den vil “sikre at rettferdighet og konkurranse bevares,” og at “iPadOS utgjør en viktig inngangsport som mange selskaper er avhengige av for å nå kundene sine.”

Arbeider…
Gratulerer, nå er du med!

Annonse