galaxy z fold5
Det ryktes nå at Samsung kanskje dropper en rimeligere Fold FE-variant grunnet markedsusikkerhet. Bilder: ITavisen

Annonse


“Revurderer alt”

Det ryktes en spinnvill Galaxy Z Fold6 Ultra.

Samsung er ikke sikre på hva de skal gjøre

Det kan godt tenkes Samsung lanserer en slik “ultra-mobil,” men den vil sikkert koste over 20 000 kroner. Derfor var det godt å ha et annet håp å holde i: ryktet om lansering av en rimeligere Galaxy Z Fold6 FE, eller kanskje en Z Fold5 FE-variant? Det er troverdige Sør-Koreanske The Elec som melder at Samsung kan komme til å droppe den rimeligere modellen, fordi de ikke føler seg helt trygge på at markedet vil lønne dem.

Det mest pikante ryktet fra Ice Universe er at Samsung skal lansere en enda råere utgave av Fold som vissnok får en “Ultra“-utgave. I tillegg ryktes det, fra andre kilder, at Samsung jobber med både Z Fold FE og Z Flip FE. Om Samsung velger å gå videre med noen av disse produktene er for tidlig å si, men en rimeligere Fold-variant høres mer logisk ut enn en dyrere en.

ITavisen, 3. april 2024

“I følge personer i produksjonsnettet har Samsung Electronics startet en fullstendig gjennomgang av planen sin om å lansere en rimeligere modell. Siden Samsung Electronics’ komponentpartnere vil begynne masseproduksjon av komponenter i Galaxy Z6-serien fra og med denne måneden, forventes Samsung Electronics foreløpig å gi ut bare to modeller, Galaxy Z Flip 6 og Z Fold 6, i år som før,” rapporterer avisen om det som vil bli en skuffelse, for FE-modellene er populære og en rimeligere brettemobil kunne ha satt fart på segmentet.

TEST: Bør oppdateres annethvert år – “Galaxy Z Fold5

Kina er Samsungs viktige brette-marked

Samsung skal også ha blitt “inspirert av tykkelsen på Huaweis sammenleggbare telefon som ble utgitt i fjor,” og derfor hadde de planer om å gjøre årets Galaxy Z Fold 6 tynnere enn forgjengeren. The Elec legger til at “sammenlignet med kinesiske sammenleggbare telefoner som er tynne, men mindre holdbare, ønsket Samsung Electronics å fremheve det faktum at den kan lage en sammenleggbar telefon som er både tynn og slitesterk.” Nå kan det hende at heller ikke dette skjer.

Samsung gjør det for øvrig bra i Kina med brettemobiler, der de har et tosifret markedsandel sammenlignet med tradisjonelle smartmobiler der de kun har 1 prosent av markedet.

Annonse