pixel 8a
Google Pixel 8a er dyrere, men har et kjappere brikkesett og en kjappere skjerm. For første gang kan den også handles med 256GB lagringsplass.

Annonse


Dette har Pixel 8a og her er prisen

Google har etter en lang rekke lekkasjer endelig gjort Pixel 8a offisiell, nå som selskapet bekrefter at Pixel 8a og Pixel Tablet (uten dock) vil være tilgjengelige i Google Store og utvalgte norske forhandlere fra 14. mai.

Pixel 8a er 1200 kroner dyrere enn forgjengeren

Mobilen har den nyeste Google Tensor G3-brikken og mange av de AI-funksjonene som Pixel 8 og Pixel 8 Pro byr på. Dette inkluderer Best Take og Audio Magic Eraserflere.

Det er to nye farger i A-serien: Aloe (kun i begrenset opplag) og Bay. Du kan også velge mellom de nøytrale fargene Obsidian eller Porcelain. For første gang tilbys det også en større lagringskapasitet på 256 GB, noe som gir mer plass til favorittinnholdet ditt. Pixel 8a har også Super Res Zoom opptil 8x og funksjoner som Magic Eraser, Night Sight og Photo Unblur. I likhet med alle Pixel-telefoner, inneholder Pixel 8a Real Tone, som nøyaktig gjengir alles hudfarge i bilder og nå også i videoer.

Google

“Telefonen er designet for å ta imponerende bilder, spare deg tid og sørge for sikkerheten til deg og dine nærmeste, og den tilbys til en fornuftig pris fra 6690 kroner,” melder Google i pressemeldingen der de også har en annen pris-relatert nyhet: Pixel Tablet kan handles uten dock for 5790 kroner – det er 1100 kroner billigere enn med hele pakka (vi testet sommeren i fjor.)

Vi testet Pixel 7a i fjor, en mobil som kostet 5490 kroner den gang, og som i dag kan handles fra rundt 4400 kroner med følgende spesifikasjoner:

Pixel 8a har kjappere brikke, samme skjerm-størrelse, men 120Hz i stedet for 90Hz:

Her er noen av de inkluderte AI-funksjonene som oppsummert av Google:

  • Best Take gjør det mulig for deg å sette sammen det perfekte gruppebildet. Du velger selv hvilket uttrykk du synes passer best for alle i en serie med bilder.
  • Magic Editor gjør det mulig med bare noen få trykk å justere plasseringen og størrelsen på objekter i bildet, eller bruke forhåndsinnstillinger for å få bakgrunnen til å skille seg ut.
  • Audio Magic Eraser fjerner enkelt distraherende lyder i videoene dine — som vind, folkemengder og andre støykilder — for klar og tydelig lyd.

Annonse