macbook
Apple skal ha aktivt utviklet Macs med berøring siden tidlig i fjor.

Annonse


Apple: – Vi kan jo endre mening

“Apple har ikke lenger en god grunn til ikke å bringe berøring til Mac.”

Gurman mener Apple har utviklet Macs med berøring i flere år

Det uttaler Bloombergs Mark Gurman som refererer til et intervju WSJ sin teknologi-journalist Joanna Stern gjorde med Apple nylig. Ovenfor Stern uttalte selskapet at “Mac er for indirekte manipulasjon,” men la til at det ikke er umulig de endrer mening. Og det er nøyaktig hva Gurman mener de har gjort: totalt endret mening. Journalisten avslørte i januar i fjor at iPad Pro med OLED skulle lanseres i første halvdel i år.

Og i samme X-innlegg peker Gurman til sin avslørings-artikkel fra januar i fjor. Der avslørte han blant annet at “Apple jobber med å legge til berøringsskjermer til Mac, et grep som vil trosse langvarig ortodoksi i selskapet og omfavne en tilnærming som medgründer Steve Jobs en gang kalte «ergonomisk forferdelig».”

ITavisen mener

Vi mener også det ikke gir mening å skille mellom MacBook og iPad – det er jo lenge siden iPadOS fikk mus-støtte og Magic Keyboard er et absolutt must for samtlige iPads fra 11″ og opp. Problemet ligger i en programvare-løsning vi tipper Apple ikke har funnet ut av, for grensesnittet vil måtte endres, eventuelt automatisk ved berøring. Det er vår mening, men Gurman hinter i retning av at Apple har en annen strategi og kanskje vil beholde store deler av grensesnittet.

Annonse


“Selv med reverseringen på berøringsskjermer, jobber ikke Apple aktivt med å kombinere iPad- og Mac-operativsystemene, sa folk som er kjent med situasjonen. De første Mac-ene med berøringsskjerm vil sannsynligvis bruke macOS.”

Selskapet fikk kritikk for lenge å ikke støtte særlig med multitasking med iPad Pro, og da de la til mer avansert multitasking var det ikke den beste løningen. I stedet så det ut som de gjorde alt for å unngå en løsning nærmere macOS. Vi tror Apple lanserer Macs med berøring, men da må de gjøre noe annet enn “Stage Manager.”

Annonse