sam altman
Historien rundt Sam Altman, Microsoft og OpenAI er ikke ferdigskrevet selv om Altman har fått ny jobb hos Microsoft. Årsaken er nemlig at Microsoft også eier en stor del av OpenAI.

Annonse


Microsoft har kapret Sam Altman

Microsoft har valgt å ikke ta komplett kontroll over OpenAI, som de jo allerede er tungt investert i.

Fra OpenAI til Microsoft

I stedet har de kapret Sam Altman som fikk sparken fra samme selskap sent forrige uke. Det har vært mye frem og tilbake, og garantert dramatikk internt, men planen til OpenAI om å hente Altman tilbake gikk altså i vasken.

Om Microsoft styrte noe av dette blir spekulasjoner, men nå har de altså hentet inn den tidligere sjefen. For OpenAI-grunderen og eks-sjefen er kapret av Microsoft-sjef Satya Nadella for å lede AI-forskning hos Microsoft.

Jeg er veldig glad for å ha deg med som administrerende direktør for denne nye gruppen, Sam. Den vil sette et nytt tempo for innovasjon. Vi har lært mye i løpet av årene om hvordan vi kan gi grunnleggere og innovatører plass til å bygge uavhengige identiteter og kulturer innen Microsoft, inkludert GitHub, Mojang Studios og LinkedIn, og jeg ser frem til å la deg gjøre det samme.

Satya Nadella, Microsoft-sjef

Nadella avslørte planene på X (red. anm.: uthevingen er vår:)

“Vi er fortsatt forpliktet til vårt partnerskap med OpenAI og har tillit til vårt produktveikart, og vår evne til å fortsette å innovere med alt vi annonserte hos Microsoft Ignite. Vi vil fortsette å støtte våre kunder og partnere. Vi ser frem til å bli kjent med Emmett Shear og OAIs nye lederteam og samarbeide med dem. Og vi er ekstremt glade for å dele nyheten om at Sam Altman og Greg Brockman, sammen med kolleger, vil slutte seg til Microsoft for å lede et nytt avansert AI-forskningsteam. Vi ser frem til å gå raskt for å gi dem ressursene som trengs for deres suksess.”

Annonse