safari 17
Safari 18 får kanskje flere AI-funksjoner i det som blir et AI-sentrert event 10. juni.

Annonse


Slik blir “Safari 18”

AppleInsider har tidligere avslørt at Apple skal oppdatere kjerne-appene sine, inkludert notater og kalkulatoren, men det er mer.

AI, side-redigering og enklere meny

For nå avslører Apple-avisen hvilke planer Apple har med Safari 18 til iOS 18 og macOS 15. På plass er et nytt grensesnitt for å endre det mest populære funksjonene for nettside-visninger, en ny “Web Eraser”-funksjon og en AI-dreven tjeneste som innholdsoppsummerer.

Når AI-funksjonen er aktivert, og som nytter lokal arbeidskraft, så “antas det at verktøyet utnytter Apples AI-teknologi på enheten – spesifikt Ajax-språkopplæringsmodellen – for å identifisere emner og nøkkelsetninger på en nettside som oppsummeringen skal baseres på,” forklarer AppleInsider om den nye versjonen Apple internt tester før beta-testingen starter 10. juni med etterfølgende lansering av den endelige versjonen i september.

Safari 18 får vesentlige oppgraderinger i Safari og kanskje samtlige OS får system-støttet visuelt søk.

Med “nettside-viskelæret” kan Safari 18 fjerne innhold på nettsider de ikke liker, ifølge personer med kjennskap til Apples planer. Nettleseren vil dessuten huske endringene etter omstart. macOS 15 Safari 18 vil kopiere iPadOS i forhold til innstillings-grensesnittet, der man enkelt (i stedet for å åpne den separate innstillingsmenyen,) får tilgang til zoomalternativer, nettsideinnstillinger for personvernkontroller, innholdsblokkeringsalternativer, utvidelsessnarveier og tilgang til de nye AI- og sletteverktøyene. Det er også sannsynelig Apple vil implementere visuelt søk, for blant annet å handle produkter man ser i nett-medier, men vi vet enda ikke om det gjelder kun nettleseren eller OS-et – vi tipper sistnevnte slik at apper som bilde-appen fungerer.

Apple meldte i april at de klarte å øke Safari 17.4-ytelsen med 60 prosent i den nye speedometer-testen:

“Med alle disse optimaliseringene og dusinvis til, klarte vi å forbedre den generelle Speedometer 3.0-poengsummen med ~60 prosent mellom Safari 17.0 og Safari 17.4. Selv om individuelle progresjoner ofte var mindre enn 1 prosent, over tid, kombinert utgjør de en stor forskjell,” forklarer Apple som legger til “fordi noen av disse optimaliseringene også var til fordel for Speedometer 2.1, er Safari 17.4 også ~13 prosent raskere enn Safari 17.0 på Speedometer 2.1,” forklarer selskapet den gang – klarer de å øke ytelsen ytterligere med Safari 18?

Annonse