apple safari
Apple har klart å gjøre Safari 17.4 mye kjappere.

Annonse


Apple-gjennombrudd

Apple klart å øke ytelsen til nettleser-motoren WebKit, som selskapet bruker i deres egen nettleser Safari, noe voldsomt.

Utrolige hastighetsforbedringer

Du husker kanskje Speedometer 3.0? Den nye hastighetstesten ble lansert i mars: “Selve testløpet i Speedometer 3 er forbedret for å måle mer av arbeidet nettleseren gjør som svar på brukerhandlinger, som “painting” og asynkrone oppgaver. Speedometer 2.0 målte tiden for å kjøre et testskript synkront som “synkroniseringstid”, samt eventuelt tilleggsarbeid før en 0 sekunders timer utløses som “asynkron” tid. Dette gikk imidlertid glipp av noe arbeid nettlesermotorer må gjøre for å oppdatere gjengivelsen av en nettside,” forklarte gruppen halvveis ut i mars.

Nå melder WebKit-teamet til Apple at de har klart å øke ytelsen i den nye testen med rundt 60 prosent sammenlignet med Safari 17 lansert i september og 17.4 som kom i mars:

“Med alle disse optimaliseringene og dusinvis til, klarte vi å forbedre den generelle Speedometer 3.0-poengsummen med ~60 prosent mellom Safari 17.0 og Safari 17.4. Selv om individuelle progresjoner ofte var mindre enn 1 prosent, over tid, kombinert utgjør de en stor forskjell,” forklarer Apple som legger til “fordi noen av disse optimaliseringene også var til fordel for Speedometer 2.1, er Safari 17.4 også ~13 prosent raskere enn Safari 17.0 på Speedometer 2.1,” forklarer de.

Apple sier at takket være ytelsesforbedringene, så kan “webutviklere kan bygge nettsteder og nettapper som er mer responsive og raskere enn noen gang.”

Annonse