macos 14
macOS 15 kan bli en større oppdatering enn først antatt med to apper som skal stor-oppgraderes med nye funksjoner.

Annonse


Oppdateringen kan potensielt bli gigantisk

Apple skal stor-oppdatere kalkulator- og Notes-appen fra og med macOS 15. Det kan tyde på en større macOS-oppdatering enn tidligere antatt.

Skal stor-overhalingen av macOS skje i år?

Og med det har lekkasjene rundt den nye stor-oppdateringen av macOS startet. Det er AppleInsider som har et eksklusivt scoop om at selskapet endelig skal gjøre større forbedringer av minst to apper, noe som kanskje hinter i retning til at 15-oppdateringen blir stor på generelt grunnlag. Det er tidligere rapportert at Apple jobber med en større grensesnitt-overhaling av macOS, men informasjon fra Mark Gurman tyder på at det ikke skal skje i år – dette kan tyde på noe annet.

Svarene på dette og mer får vi 10. juni, men allerede nå kan Apple-bloggen altså avsløre at både Notes- og kalkulator-appen stor-oppdateres i september.

Ny Notes-app

“Blant de nye funksjonene vil være lydopptaksstøtte innebygd på applikasjonsnivå, lik integrerte talememoer, ifølge folk som er kjent med saken. Funksjonen er for tiden under utvikling for iOS 18 og macOS 15 og bør til slutt også komme til den nye versjonen av iPadOS,” avslører AppleInsider som også tror at Notes-appen vil kobles mot den stor-oppdaterte kalkulator-appen med en funksjon døpt “Math Notes.”

Annonse


I forhold til lydopptak vil disse listes som individuelle notater slik at brukeren i ettertid kan velge å legge til tekst og bilder.

Ny kalkulator-app

Designet vil på macOS minne mer om iOS-utgaven med runde knapper, og det vil endelig bli mulig å endre grensesnitt-størrelsen. “Ifølge folk som er kjent med saken, tester Apple internt en betydelig forbedret versjon av kalkulator-appen sin som går under kodenavnet “GreyParrot” – en umiskjennelig referanse til den afrikanske grå papegøyen, som er en papegøyeart som er viden kjent for sin intelligens og kognitive ferdigheter,” forklarer AppleInsider som avslører at enhetskonverteringsfunksjonen også får et stort løft.

I tillegg til grunnleggende funksjonalitet som å kunne endre størrelsen, vil høyre side inneholde en historikk over tidligere kalkulasjoner. At Apple velger å oppdatere kjerne-apper for å minne mer om iPhone-utgavene, kan tyde på at macOS oppdateres tidligere enn antatt, og at kanskje grensesnitt oppdateres til det nye som blir å finne i iOS 18 som henter inspirasjon fra visionOS som avslørt i et lekket bilde.

Annonse