tim cook
Apple Tim Cook hevder selskapet kan tilby noe unikt ovenfor kundene i AI-racet, og kritiserer i sterke ordelag statens monopol-sak mot dem.

Annonse


“Vi har fordeler andre ikke har”

Tim Cook brukte tiden på å snakke om AI etter at Apple la frem resultatene for det andre økonomiske kvartalet.

Mener Apples økosystem vil hjelpe dem

“Vi er fremdeles veldig positivt innstilt når det kommer til mulighetene våre innen generativ AI,” uttalte Cook, og la til at Apples fordel innen AI vil være økosystemet som de selv lager: “Vi tror på den transformative kraften og løftet til AI, og vi tror vi har fordeler som vil skille oss i denne nye æraen, inkludert Apples unike kombinasjon av sømløs maskinvare, programvare og tjenester-integrasjon, banebrytende Apple Silicon med vårt bransjeledende nevrale motorer, og vårt urokkelige fokus på personvern, som underbygger alt vi lager.”

Det blir spennende å se hva Cook mener kan differensiere dem fra konkurrentene, for utover chatte LLM-er, er funksjonene i Android-leiren mye av den samme fordi Google Gemini er integrert. Mark Gurman har tidligere rapportert at Apple ikke har noen spesielle AI-funksjoner som ikke allerede finnes på markedet.

Det ble tidlig denne uken rapportert fra en tidligere Apple-medarbeider at selskapet har jobbet med LLM-er siden 2016 og tenkt på hvordan de kan lage LLM-assistenter siden 2013. Årsaken til at det har tatt så lang tid skal være problemstillingene rundt kontroll og hva en AI kan komme til å kommunisere ovenfor kundene. Siri ble lansert tre år tidligere.

Apples problem er to-delt: de har markedsført seg som et selskap som tar personvern (en av årsakene til at Apple har ventet er trolig for å kunne kjøre alle LLM-kalkulasjoner lokalt, noe som blir stadig mer aktuelt også for Qualcomm,) mer seriøst enn konkurrentene. Dette har nok deler av skylden for at Siri er så dårlig. På den annen side; om Apple får til Siri med LLM og klarere å flette det inn i det lukkede, men til tider geniale økosystemet, vil de ha et stort fortrinn.

Trond Bie, redaktør, ITavisen

Mens AI endrer verden klarer ikke Siri å styre volumet

Tim Cook mener søksmålet truer hvem Apple er

I andre viktige Apple-nyheter, selv om denne nok ikke vil konkludere på flere år, så uttaler Cook at USAs justisdepartement sak mot dem er “villedet,” og at det ikke er rettferdig å fortelle dem hvordan de skal designe produktene sine. Cook har tidligere uttalt at DOJ sin sak mot dem “truer hvem vi er:”‘

Annonse


“Det var forventet, og nå er det offisielt: det amerikanske Justisdepartementet saksøker Apple for brudd på monopollovgivningen i mobil-markedet,” meldte vi mars i år. “Apples brede og ekskluderende oppførsel gjør det vanskeligere for amerikanere å bytte smarttelefon, undergraver innovasjon for apper, produkter og tjenester, og påfører utviklere, bedrifter og forbrukere ekstraordinære kostnader,” heter det fra departementet som har likhetstrekk med USA sin sak mot Microsoft på 90-tallet,” meldte vi tidligere i år.

Apple kommuniserte følgende til MacRumors den gang:

“Hos Apple innoverer vi hver dag for å lage teknologi folk elsker – å designe produkter som fungerer sømløst sammen, beskytter folks personvern og sikkerhet og skaper en magisk opplevelse for brukerne våre. Denne rettssaken truer hvem vi er og prinsippene som skiller Apple-produkter i sterkt konkurranseutsatte markeder. Hvis det lykkes, vil det hindre vår evne til å lage den typen teknologi folk forventer av Apple – der maskinvare, programvare og tjenester krysser hverandre. Det ville også danne en farlig presedens, og gi regjeringen mulighet til å ta en tung hånd i utformingen av folks teknologi. Vi mener at dette søksmålet er feil i forhold til fakta og loven, og vi vil forsvare oss kraftig mot det.”

Annonse