cybertruck lading
Det vekker oppsikt at Tesla har valgt å sparke Supercharger-teamet, en av Teslas plattformer med stadig suksess. Bilde: ITavisen

Annonse


Skjønner ikke hva Tesla gjør

Elon Musk har sparket hele teamet med ansvar for Supercharger-nettverket hos Tesla. Verdens rikeste mann sier han er i “hardcore-“modus igjen.

Foreløpig vet vi ikke nøyaktig hvorfor hele teamet måtte gå

Nyheten kommer etter at over 10 prosent av medarbeiderne må gå fra selskapet som sliter i et mettet elbil-marked, noe som medførte at Musk droppet et besøk til India, men for kort tid siden sikret Tesla retten til FSD i Kina. Selskapet skal annonsere en “Robotaxi” i august og har fremskyndet lanseringen av en billig-bil fra neste år til i år.

Nå melder Electrek sine kilder at selskapet allerede har droppet flere nye lade-stasjoner, kort tid etter at Musks notat ble sendt ut internt:

“Kilder som er kjent med saken fortalte Electrek at Tesla trakk seg ut av fire leieavtaler for kommende Supercharger-lokasjoner i New York: en i Maspeth, South Bronx, to i Queens og en i Gateway Center, Brooklyn,” heter det fra elbil-avisen.

Redaktør Fred Lambert uttaler han er “virkelig forvirret over at Tesla sparker ladeteamet sitt. Hvis én ting var en klar suksess hos Tesla, så er det Supercharger-nettverket,” påpeker Lambert som også poengterer at selskapet nylig har vunnet lade-standarden: “…noe som gjorde NACS til den nye standarden i Nord-Amerika og alle andre bilprodusenter som tar i bruk og hopper ombord med Supercharger-nettverket.” Nettverket består nå av 57 579 ladere fordelt på 6249 steder i verden.

Annonse