tesla
Tesla ser ikke noe annet velg enn å kutte over 10 prosent av sine medarbeidere. Sjef Elon Musk mener også det er for mange dupliserte stillinger.

Annonse


Tesla med sjokkmelding

Tesla sier de må sparke over 10 prosent av medarbeiderne sine.

“Vi har vokst kjapt”

Det kommer frem i et internt brev sendt Elon Musk til de ansatte som for kort tid siden ble lekket:

“Gjennom årene har vi vokst raskt med flere fabrikker som skaleres rundt om i verden. Med den raske veksten har det vært duplisering av roller og jobbfunksjoner på visse områder. Når vi forbereder selskapet på vår neste vekstfase, er det ekstremt viktig å se på alle aspekter av selskapet for kostnadsreduksjoner og økt produktivitet.

Som en del av dette arbeidet har vi gjort en grundig gjennomgang av organisasjonen og tatt den vanskelige beslutningen om å redusere antall ansatte med mer enn 10 prosent globalt. Det er ingenting jeg hater mer, men det må gjøres. Dette vil gjøre oss i stand til å være innovative og sultne på neste vekstfasesyklus.

Annonse


Jeg vil takke alle som forlater Tesla for deres harde arbeid gjennom årene. Jeg er dypt takknemlig for dine mange bidrag til oppdraget vårt, og vi ønsker deg lykke til i dine fremtidige muligheter. Det er veldig vanskelig å si farvel.

For de som gjenstår vil jeg på forhånd takke for den vanskelige jobben som gjenstår. Vi utvikler noen av de mest revolusjonerende teknologiene innen bil, energi og kunstig intelligens. Når vi forbereder selskapet for neste fase av vekst, vil din besluttsomhet utgjøre en enorm forskjell for å komme oss dit. Takk, Elon,” lyder brevet fra sjefen som 5. april avslørte at Tesla skal avsløre sin “Robotaxi” i august.

Den dramatiske beskjeden kommer i en el-bil-marked som virker mer enn mettet, dessuten har både BMW og Mercedes varslet de ikke kommer til å stoppe produksjonen av forbrenningsbiler like tidlig som tidligere publisert:

“Mercedes sin opprinnelige plan var å droppe salg av elbiler etter 2030, men nå som markedet for bil-segmentet har kjølnet drastisk, og det er kjøpers bruktmarked, har pipen fått en annen lyd, og det er ikke rart. For i markeds-analysen lagt frem i forbindelse med fjerde kvartal, så tror ikke produsenten at de klarer å selge mer enn en 50 prosent elbil-andel. Med andre ord har de ikke noe valg: de må fortsette med bensin, diesel og hybrid.

Annonse