tesla konsept 2020
Tesla sitt konsept fra 2020.

Annonse


OPPDATERT: Tesla avslører robot-taxi 8. august

Reuters melder, uten forbehold, at Tesla har valgt å droppe 25 000 dollar billig-bilen til fordel for en robo-taxi.

Oppdatert, 23:25:

Elon Musk har avslørt på X at Tesla skal avsløre sin “Robotaxi” 8. august. Vi håper på flere avsløringer før den tid.

Det blir ingen billig-bil, ifølge Reuters sine tre kilder

Musk har snakket opp begge prosjekt i mange år, inkludert at alle moderne Teslaer skal kunne fungere som en taxi mens eieren gjør noe annet. I stedet dropper Tesla en “Model 2,” og skal i stedet utvikle en selvkjørende taxi på samme plattform som var tiltenkt billig-bilen. Aksjene til selskapet falt med tre prosent etter at strategi-skiftet ble kjent.

Annonse


Etter lengre tids nyhetstørke om en billig Tesla, dukket det opp rykter i februar 2023, inkludert et bilde som skal være av den rimeligere bilen. Senere, i januar i år, snakket Musk igjen om Teslas rimeligere bil:

“Elon Musk bekrefter at Tesla jobber med en “ny generasjon og lav-kostnads elbil.” Musk er, som vanlig, optimistisk og tror at bilen kan leveres allerede i andre halvdel neste år. En viktig komponent er produksjonsmetoden (han hevder blir veldig vanskelig å kopiere) Tesla-sjefen omtaler som revolusjonerende og mye bedre enn konkurrentenes. Bilen vil først produseres i Austin, Texas Gigafactory – deretter ekspanderes produksjonen til andre land.”

“Tesla svarte ikke på forespørsler om kommentarer. Etter at historien ble publisert, la Musk ut på sin sosiale medieside X at «Reuters lyver (igjen).» Han identifiserte ingen spesifikke unøyaktigheter,” melder Reuters.

Musk har en rekke ganger angrepet nyhetsbyrået, og gjorde det samme i dag:

Annonse