elon musk model 3
Elon Musk bekrefter det er en ny bil på vei, og at håpet er å lansere den neste år. Her er han under Model 3-lanseringen.

Annonse


OPPDATERT: Musk bekrefter den store nyheten – kryptisk hint til stor-avsløring

Reuters har et stort scoop: de avslører Tesla skal starte produksjonen av sin nye bil sommeren neste år.

Først publisert 24. januar.

Oppdatert, 25. januar, 12:27:

Elon Musk bekrefter at Tesla jobber med en “ny generasjon og lav-kostnads elbil.” Musk er, som vanlig, optimistisk og tror at bilen kan leveres allerede i andre halvdel neste år. En viktig komponent er produksjonsmetoden (han hevder blir veldig vanskelig å kopiere) Tesla-sjefen omtaler som revolusjonerende og mye bedre enn konkurrentenes. Bilen vil først produseres i Austin, Texas Gigafactory – deretter ekspanderes produksjonen til andre land.

Annonse


gründeren hinter dessuten til at det kommer flere nye biler neste år, det han sikter til er trolig Teslas billigste noen sinne ettersom Model 3 ikke ble så billig som ønsket. Hvorfor Tesla skal lisensiere FSD-systemet sitt vet vi ikke enda, men Musk sier at det vil bli enkelt å skjønne senere i år.

Tesla bør gire opp markedsføringen snart om dette stemmer

Tesla har planer om to nye biler, en til rundt 25 000 dollar, og den nye som Reuters nå har avslørt. Nyhetsbyrået har snakket med fire personer med kjennskap til planene, og vi anser saken som robust. Kodenavnet er “Redwood” og er av typen “compact crossover” som Honda CR-V, Mazda CX-50 og VW Tiguan.

Planen skal være å produsere 10 000 av dem i uken. Mao. er det snakk om et høyt volum og trolig en pris godt under Model S og X som koster fra rundt en million kroner. Reuters nevner ikke pris eller pris-segment den kommende bilen befinner seg i, og som trolig blir en kombinasjon av Model Y og X og derfor sikkert priser seg et sted mellom de to.

Mazda CX-50 er en såkalt “compact crossover.”

Musks håp er at begge de to nye modellene skal kunne selge fem millioner eksemplarer i året. Om produksjonen starter sommeren neste år, forventer vi at Tesla avslører priser og design om ikke så veldig lenge. Tesla lanserte nettopp versjon 12, den store selvkjøre-oppgraderingen, til beta-testere denne uken i USA samtidig som det kommer rapporter om at Apple Car ikke blir like imponerende som selskapet hadde håpet på. Lanseringen er dessuten utsatt fra 2026 til 2028.

Annonse