microsoft kevin scott
Microsofts "Chief Technology Officer and Executive Vice President, AI," Kevin Scott, var i 2019 veldig redd for at Google var i ferd med å fullstendig kjøre fra Microsoft AI-satsing. Det resulterte i offensive investeringer i OpenAI. Bilde: Microsoft

Annonse


“Veldig, veldig redde”

MIcrosoft-toppene CTO Kevin Scott, CEO Satya Nadella og med-grunder Bill Gates var i 2019 veldig redde at Google var i ferd med å kjøre fra dem i AI-segmentet. Historien skulle ende med at Microsoft integrerte og lanserte AI først etter tre år med tunge investeringer i OpenAI.

Gates potensielt mer aktiv i Microsoft enn antatt

Det avslører interne eposter døpt “Tanker rundt OpenAI” mellom toppene i 2019. Du kan så lure på hvorfor vi vet dette: årsaken er USAs justisdepartement sin sak mot Google. Scott uttalte at selskapet var flere år bak Google i forhold til skalering av AI, og endte derfor allerede i 2019 med å investere 1 milliard dollar i OpenAI – siden den gang har de spyttet inn ytterligere 12 milliarder dollar.

At det var skaleringen det stod på, fant selskapet ut sommeren samme år. Han forklarer at det tok Microsoft et halvt år å kopiere Googles LLM Bert og å trene den fordi maskinvare-parken til Microsoft ikke var kraftig nok. Dette oppdaget Scott først da han tok et dypdykk inn i LLM-teknologien og fant ut at Google var langt foran dem i forhold til trening av modellene: “Jeg ble veldig, veldig engstelig,” kommer det frem i de nylig avslørte e-postene som også avslører en spesifikk funksjon som imponerte den gang: Gmails autofullførings-funksjoner.

Når det gjelder Bill Gates er det lite nyheter i mediene i skrivende stund om hans arbeid hos Microsoft, men i det minste i 2019 og helt siden 2016 skal Gates ha vært viktig i for å få til en avtale med OpenAI. I forhold til lengre strategiske veikart, er det ikke umulig han fremdeles er et viktig spiller.

Annonse