microsofts toppsjefer
Nåværende Microsoft-toppsjef Satya Nadella med Bill Gates og Steve Ballmer.

Annonse


Har prøvd å stoppe Google med 1000 milliarder kroner

Det amerikanske justisdepartementet har en pågående monopol-sak mot Google. De mener at selskapet misbruker sin posisjon i markedet.

Oppdatert.

Nadella vet det er kritisk å være standard søkemotor: “Det gjør det umulig å konkurrere”

I den forbindelse var Microsoft-sjef, Satya Nadella, oppført som vitne, og det var ganske interessant seanse. En av årsakene er at Nadella sier selskapet har brukt rundt 100 milliarder dollar for å utvikle sin egen søkemotor, Bing: “Jeg ser på søk som den største programvare-kategorien i markedet, uten tvil. Jeg pleide å se på Windows og Office som attraktive forretninger til jeg så søk,” uttalte topp-sjefen som påpekte at de “konkurrerer mot noen med 97 prosent markedsandel.”

Google på sin side mener at Microsoft har hatt 20 år på å lage et bedre produkt, og at det “ikke er ulovlig for Google” å være best på søk. At Microsoft legger ved Edge og sin egen søkemotor, men at brukerne likevel foretrekker Chrome og Google, er et annet argument fra Googles advokat.

Annonse


Ønsker å vokse Bing

I samme åndedrag innrømmet Nadella at Google er bedre, og at han ønsker å gjøre alt som er mulig for å vokse tjenesten – i det minste tjener penger på produktet. Sjefen uttalte samtidig at selskapet kommer til å fortsette å satse på søk selv om de ligger langt unna Google, som jo alle gjør i markedsandeler.

En av måtene Microsoft kunne ha skaffet seg større dominans er uten tvil en avtale med Apple, noe Nadella har ønsket seg. Sjefen uttalte han er villig til å tape opp til 15 milliarder dollar i omsetning årlig for å få til en slik avtale, og at han også er villig til å droppe Bing-merkevaren om Apple velger dem og at de ville gjøre det som måtte til i forhold til Apples krav om personvern.

Det ble tidligere kjent at Apple ikke ønsket seg Bing fordi de mener at Google er bedre – som vi skrev i dag morges:

“Selskapet takket nei til å handle Microsoft Bing for noen år tilbake, og endte med å forlenge avtalen med Google som standard søkemotor. Samtidig har de i mange år, ifølge Gurmans avsløringer, i stillhet utviklet sin egen søkemotor, og nå skal den “settes fri” i langt større grad. Nei, det er ikke (i første omgang) snakk om Apple søk på web-en, men en intern søkemotor for selskapets produkter som iPhone, iPad og Mac.”

Samtidig mener Gurman at Apple også har jobbet med en søkemotor for å erstatte nettopp Google, men han omtaler en lansering av en konkurrent til Google.com fra Apple som et “long shot.”

ITavisen, 2. oktober 2023

Annonse